suculente schimbare culoare

Plante suculente, cum să le faci să-și schimbe culoarea într-un mod complet natural pentru a obține un rezultat surprinzător


Multe case găzduiesc plante suculente, care sunt printre cele mai comune plante decorative pentru că nu numai că nu necesită multă atenție, ci și pentru că sunt plăcute din punct de vedere estetic.

Aspectul lor imperios este, la rândul său, contrabalansat de rezistența și autosuficiența lor lăudabilă.

Numeroase exemplare fac parte din populata familie a suculentelor, de fapt există numeroase soiuri care, pe lângă faptul că necesită puțină întreținere, sunt capabile să se adapteze perfect oricărui mediu intern și extern.

Unele exemplare pot da naștere flori, altele pot lua chiar o culoare diferită, schimbând gradația de culoare sau tonul odată cu trecerea anotimpurilor.

Trebuie remarcat faptul că culoarea suculentelor depinde de concentrația în corpul său a diferitelor tipuri de pigmenți.

Dacă conțin în principal clorofilă, atunci se estompează în tonuri de verde.

Pe de altă parte, dacă planta are o prezență mai mare de carotenoizi, aceasta tinde să devină portocalie și galbenă.

Dacă antocianinele predomină în plantele suculente, atunci acestea pot căpăta culoare: albastru, roz, violet, roșu.

Nu toate soiurile de plante suculente au capacitatea de a suferi o astfel de metamorfoză, schimbând culoarea, altele o fac în timpul schimbării sezonului.

Exista insa factori care pot determina schimbarea culorii acestui tip de plante precum: frecventa cu care sunt udate, posibila utilizare a ingrasamintelor, pozitia fata de sursa de lumina.

Schimbarea cromatica este semnalul unui stres care a lovit o planta suculenta, chiar daca au capacitatea de a se adapta flexibil la orice tip de situatie climatica pot ajunge sa simta efectele unor efecte.

Dacă apare un astfel de răspuns la stres, atunci înseamnă că condițiile climatice au schimbat radical producția de pigmenți, ca formă de apărare naturală pusă în aplicare pentru a se proteja.

Suculente cum să-și schimbe culoarea

Cum să schimbi culoarea plantelor suculente

Poti interveni asupra plantelor suculente pentru a le face sa isi schimbe culoarea in mod natural cu trucuri cu ajutorul carora este posibil sa provoci stres.

Pentru a nu deteriora planta, este necesar să se eviți schimbările prea bruște pentru a proteja sănătatea plantei.

Este posibil să dezlănțuiți puțin stres intervenind asupra unor factori, în special se sugerează modificarea cantității de lumină pe care o primește planta, dar și schimbarea obiceiurilor legate de frecvența de irigare.

Temperatura joacă, de asemenea, un rol central în schimbarea culorii plantelor suculente, la fel ca și utilizarea unui sol diferit de cel obișnuit.

De exemplu, cei care au acasă o plantă suculentă o pot expune într-un loc în care este lovită de o luminozitate mai mare, nu doar naturală, ci și artificială.

Dacă primesc mai multă lumină, aceste plante au tendința de a-și activa pigmenții mai repede pentru a se proteja și, ca urmare, își schimbă culoarea.

Chiar daca sunt udate mai des au tendinta sa isi schimbe culoarea, sfatul este sa extindeti intervalele de timp intre o udare si alta, urmarind cu atentie insa necesarul de apa al plantei.

În cele din urmă, este recomandat să folosiți îngrășământ doar dacă doriți să încercați să schimbați culoarea plantei, deoarece este o afecțiune stresantă care generează o consecință similară.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile