plante suculente inmultire

Plante suculente: cum pot fi înmulțite cu ușurință


Cum să înmulțești plantele suculente în apă? Mulți sfătuiesc să nu înmulțiți butașii sau frunzele acestor plante în apă din cauza pericolului de putrezire a tulpinii și a rădăcinilor. Cu toate acestea, în acest articol vom risipi câteva gânduri comune și vom explica pas cu pas cum să reproducem suculente în apă.

Să începem de la elementele de bază: ce înțelegem prin înmulțirea sau reproducerea suculentelor în apă? Înmulțirea sau reproducerea suculentelor în apă înseamnă folosirea apei ca mediu pentru înrădăcinarea butașilor sau a frunzelor plantelor noastre. Să vedem cum se face pas cu pas pentru un rezultat bun!

1. Tăiați butașii plantelor pe care doriți să le reproduceți

Faceți o tăietură de tulpină dintr-o suculentă pe care doriți să o reproduceți. Plantele care au crescut excesiv de înalte sau se răspândesc mai mult pe marginile ghiveciului pot fi candidate bune. Tulpina pe care o tăiați ar trebui să măsoare aproximativ 5 cm.

2. Lasă tăieturile să se vindece

Lăsați butașii să se usuce. Lăsați tăietura să se usuce câteva zile până când rana s-a uscat sau s-a vindecat.

inmultire plante suculente

3. Pune butașii în apă și pune-i într-un loc luminos

Găsiți un pahar de dimensiunea corectă și adăugați apă. În acest pas puteți urma una dintre cele două opțiuni:

  • Poziționați tăietura astfel încât tulpina sau capătul frunzei să fie ușor deasupra apei, fără a o atinge efectiv.
  • Sau lăsați capătul tăiat să atingă ușor apa.

Ambele metode par să funcționeze. Apoi așezați paharul într-o zonă însorită sau bine luminată și așteptați ca rădăcinile să crească. Se recomandă schimbarea apei atunci când este necesar.

Citeste si: 10 plante suculente perfecte de avut acasă

4. Plantați butașii înrădăcinați

Odată ce rădăcinile au crescut, lăsați butașii și noile lor rădăcini să se usuce timp de câteva zile. Odată uscat, butașii înrădăcinați pot fi plantați într-un amestec potrivit pentru cactusi și suculente.

5. Udă plantele noi când au nevoie

Răsadurile au nevoie de puțin mai multă umiditate decât plantele mature. Aburiți ușor solul cu o sticlă de pulverizare cu apă din când în când sau când solul se simte uscat. Odată ce planta este mai stabilită și înrădăcinată, puteți reduce udarea la aproximativ o dată pe săptămână.

plante suculente

6. Protejați noua plantă de lumina directă a soarelui

Protejați planta de lumina directă a soarelui atunci când le plantați în ghiveciul lor pentru a preveni deteriorarea. Creșteți treptat lumina soarelui și expunerea la soare, în funcție de nevoile plantei, pe măsură ce planta crește și se maturizează.

Suculente, puteți alege și să le păstrați în apă

În loc să plantați butașii înrădăcinați așa cum sa explicat mai sus (pasul 4), unii oameni aleg să lase butașii în apă. Butașii vor continua să trăiască și să supraviețuiască în apă. Trebuie doar să vă faceți griji cu privire la schimbarea apei în apă proaspătă, curată în fiecare săptămână sau la nevoie.

Unii oameni chiar au suculente care cresc hidroponic în apă și pot fi lăsate în aer liber sau în interior, cu multă lumină.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile