plante pe pervaz

Plante și flori pe care să nu le puneți pe pervaz pentru ca ar putea muri


Nu este recomandat să puneți aceste plante în lumina directă a soarelui: pot muri în câteva zile. Iată ce plante trebuie să le așezi departe de pervazurile ferestrei.

De obicei se face o mare gresealaasezarea plantelor pe pervaz. Din păcate, aceleași plante ar putea muri în 3 zile: aceasta este o greșeală gravă care nu ar trebui să fie făcută niciodată. Expertii ne oferă sfaturi excelente și secrete pentru a evita greșelile.

Greșeala de a pune plante pe pervazul geamului se face mai ales în sezonul de iarnă. Aceasta este o greșeală gravă, deoarece se crede că așezarea plantelor pe pervaz le permite să primească lumina directă a soarelui, favorizând creșterea lor. De fapt, este chiar invers. Plantele nu necesită lumina directă a soarelui iar în majoritatea cazurilor, plantele au tendința de a se usca. Plantele preferă zonele ferite de razele directe ale soarelui și zonele umbrite, aerisite și departe de sursele de căldură, inclusiv calorifere. De asemenea, plantele au nevoie de umiditate.

Plante, nu le puneți pe pervaz în timpul iernii

Există mai multe plante care nu ar trebui plasate în lumina directă a soarelui în timpul sezonului de iarnă

Cactus de Crăciun (Crăciunița)

cactus de craciun

Cactusul de Crăciun este o plantă de iarnă care caută zone răcoroase, umbrite. Din acest motiv aceasta planta trebuie pozitionata departe de razele soarelui care incalzesc pervazul. Cactusul de iarnă este o plantă de iarnă care înflorește atunci când temperaturile sunt scăzute, chiar dacă nu tolereaza temperaturi sub zece grade.

Orhidee

orhidee

Un alt soi care caută umiditate și un loc departe de pervazul ferestrei este orhideea, care necesită o temperatură între 16 și 24 de grade. Cele mai bune expuneri pentru o orhidee sunt de la Sud la Est. Pepinierele recomandă amplasarea plantei în fața unei ferestre bine adăpostită de perdele și obloane.

Cyclamen

cyclamen

O altă plantă care nu suportă lumina directă a soarelui este cyclamenul, care trebuie să stea departe de sursele de căldură și calorifere. Este bine să căutați un loc răcoros ferit de lumina directă a soarelui. În timpul sezonului de iarnă cyclamenul necesită udare moderată, chiar dacă solul trebuie umezit.

Steaua de Crăciun

Steaua de Crăciun

Chiar și poinsettia, emblema sezonului de Crăciun, trebuie plasată departe de pervaz și ferită de lumina directă a soarelui. Este o plantă otrăvitoare, care trebuie ținută departe de copii și animale de companie. Pentru aceasta este nevoie sa fie pozitionata la etajele superioare la umbra si nu in contact direct cu razele soarelui. Aceasta floare este de asemenea o frumoasă floare utilizata atunci cand dorim flori de balcon.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile