orhidee putrezita

Orhideele putrezite, soluția miraculoasă care le va salva de la moarte


Orhidee putrezite: avem soluția. Nu aruncați plantele, ci redă-le viață datorită unui singur ingredient. Este o metodă ușoară și foarte eficientă. 

Orhideele sunt printre plantele cu unele dintre cele mai frumoase și elegante flori de pe scena plantelor. De diferite culori, sunt iubiți și doriti de mulți pentru a înfrumuseța casele și mediile de lucru. Pe cât de frumoase, pe atât de delicate, din acest motiv necesită o îngrijire deosebită pentru a rămâne sănătoase. Dacă sunt bine tratate, de fapt, de la sezon la sezon, ele reproduc minunatele flori.

Cu toate acestea, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. Adesea planta este sanatoasa dar nu mai produce flori, alteori frunzele incep sa se ingalbeneasca pana cand orhideele devin putrezite. Există vreo modalitate de a salva planta în acest moment? Bineînțeles că da, este foarte ușor și nimic mai puțin miraculos și din acest motiv îl recomandăm astăzi. Este un tratament natural, ieftin, dar cu adevărat eficient. Vă explicăm cum să procedați pas cu pas și nu puteți greși.

Orhidee putrezite: reînvie-le datorită acestui condiment

condiment pentru inviere orhidee

Când orhideele prezintă o stare proastă, când frunzele sunt complet galbene și ramurile și rădăcinile sunt complet uscate, înseamnă că putregaiul își face apariția. Mulți fac greșeala de a arunca planta pentru totdeauna. Știi că încă nu este totul pierdut? Există o soluție miraculoasă care le readuce la viață.

Primul lucru de făcut este să îndepărtați toate părțile moarte ale plantei. Tăiați frunzele galbene și, de asemenea, tulpinile cu rădăcini uscate. Fă asta cu o pereche de foarfece pe care le ai prin casă. Odată ce planta a fost complet curățată poți pune în acțiune un ingredient secret care va renaște orhideea. O pudră pe care o avem cu toții acasă și care se folosește în bucătărie: scorțișoară.

Intai de toate, pământul prezent în vază se toarnă într-un lighean și se extrage doar corpul plantei cu toate rădăcinile, se va trece sub jet de apă pentru a elimina tot pământul și se procedează la tăierea tuturor rădăcinile uscate.

În acest moment, se prepară o soluție din apă caldă (2 litri) în care se dizolvă o linguriță de scorțișoară și se introduce sistemul de rădăcină verde al plantei, lăsând-o puțin la macerat. Se pune apoi în ghiveciul original împreună cu pământ specific pentru orhidee. Încet-încet planta va renaște complet: vor apărea primele frunze și noile rădăcini, tari și de un verde splendid, se vor uita prin sol.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile