truc orhidee

Orhideea: secretul florarilor pentru o inflorire abundenta si frunze stralucitoare


Dacă iubești plantele și scopul este să le faci să crească sănătoase și puternice, există câteva trucuri de urmat pentru a avea înflorire abundentă și frunze și rădăcini sănătoase. Mai exact, va explora cum să faci orhideele să înflorească în cel mai bun mod.

Un truc pentru a avea rădăcini și flori sănătoase este, cu siguranță, să folosești lămâia, un fruct citric care se păstrează de obicei acasă datorită numeroaselor sale utilizări, perfectă pentru curățarea frunzelor de orhidee și mai ales utilă pentru protejarea acestei plante de boli. De fapt, lamaia are o actiune dezinfectanta si tine departe toate insectele si parazitii care pot ataca planta. În plus, este bogată în potasiu și vitamina C utile pentru a face frunzele de orhidee să devină mai verzi și mai strălucitoare.

Cu toate acestea, este important de știut că sucul de lămâie nu trebuie turnat direct pe plantă, deoarece acidul citric pe care îl conține o poate deteriora. Primul lucru de făcut este să diluați sucul de lămâie cu apă.

Prima metodă

  • 10 picături de suc de lămâie
  • 200 ml de apă
  • Tampoane de bumbac sau vată

Turnați picăturile de lămâie într-un recipient care conține apă. Apoi discul de bumbac este înmuiat în lichid, iar după ce îl stoarce,m se trece pe frunzele plantei. Discul trebuie stors pentru a preveni absorbția excesului de apă de către tulpină și frunze.

Această procedură, care trebuie efectuată doar o dată pe săptămână, protejează planta de insecte.

A 2-a metoda

  • 200 ml de apă
  • 3 picături de suc de lămâie

În apă se adaugă picături de lămâie, iar amestecul se toarnă în ghiveci o dată pe lună. De asemenea, se poate turna lichidul obtinut direct in farfuria de orhidee, in acest fel acesta va fi absorbit incet. Această procedură servește și la ținerea insectelor departe de plantă. 


5 4 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Lori
1 an in urma

Ador orhideele, mulțumesc pentru „secret” ?