lamai din seminte

Nu aruncați semințele de lămâie! Iată tehnica potrivită pentru a le semăna și a obține un copac frumos


Sâmburile din fructe pot avea tendința de a ne enerva! Așa că ajung repede în coșurile noastre de gunoi și nu mai vorbim despre ele. Cu toate acestea, bine folosite, pot fi foarte utile. De exemplu, semințele de pepene galben pot fi gătite ca aperitiv. Miezul de avocado și semințele de lămâie pot fi semănate pentru a obține un copac adorabil. Pe de altă parte, dacă deja ați încercat, poate ați observat că a avut probleme cu creșterea sau chiar că a fost un eșec total! De fapt, este nevoie de o tehnică foarte precisă ca să funcționeze. Nu vă temeți, explicăm totul aici.

Cum să semănați eficient semințele de lămâie pas cu pas:

1) Tăiați lămâia în jumătate și strângeți delicat semințele cu lama de cuțit pentru a nu le deteriora.

2) Apoi trebuie curățate sub apă folosind o sită pentru a îndepărta resturile de pulpă. Rețineți că, dacă unele semințe sunt prea mici și strâmbe, probabil că nu vor fi potrivite pentru plantare.

3) Cu ajutorul unghiei, deschideți ușor sămânța pentru a facilita absorbția apei și pentru a o ajuta să germineze.

4) Cu cuțitul, străpungeți fundul unui pahar de plastic și umpleți cu un amestec de substrat și 40% humus. Strângeți puțin solul.

5) La suprafață, puneți 5 până la 6 semințe pe orizontală și acoperiți cu puțin pământ. Udați și acoperiți cu un prosop de hârtie îndoit peste el de mai multe ori înainte de a uda din nou (va păstra umiditatea și căldura în sol). Îndepărtați hartia când apar primii lăstari.

6) Când lăstarii tăi tineri de lămâi au germinat și au ajuns la câțiva centimetri, îi poți planta într-un ghiveci mai mare.

Și iată! Plantarea are succes și tu ești regele răsadurilor de lămâie. Secretul este așadar să germinați bine semințele înainte de a le planta ?


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile