Nu aruncați cojile de cartofi: faceți cu ele lichid de spălat vase!


Chiar și atunci când încercați să minimizați pierderile în bucătărie, se poate ajunge la o risipă de alimente. Acest lucru este în special cazul când gătiți cartofi și nu folosiți cojile. Aceste coji de cartofi ajung în general la gunoi. Ce se întâmplă dacă în loc să le arunci, ai putea găsi modalități de a le reutiliza? Iată ce vă oferim astăzi cu această rețetă de lichid de spălat vase cu coji de cartofi. 

Bogate în mod natural în solanină, foarte apropiate de saponină, aceste coji fac posibilă obținerea unui produs organic de spălat vase, totul fără a multiplica ingrediente complicate. 

Ingrediente:

  • Cojile a aproximativ 8 cartofi
  • 750 ml apa clocotita
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu

De asemenea, furnizați un recipient mare etanș de aproximativ un litru, în mod ideal un borcan de sticlă. De asemenea, nu uitați să verificați dacă aveți o strecurătoare: va fi utilă.

Cum să-ți faci propriul lichid de spălat vase natural cu coji de cartofi?

1) În primul rând, introduceți cojile curate în borcanul de sticlă, apoi acoperiți-le cu apă clocotită.

2) Apoi, adăugați bicarbonatul de sodiu și închideți borcanul.

3) Lăsați preparatul să se răcească ușor, apoi agitați sticla.

4) Pune totul la frigider pentru 12 ore pentru a da timp cojilor să macereze. Puteți folosi apoi strecurătoarea pentru a colecta lichidul obținut. E gata !

Acest produs este folosit exact ca un produs clasic de spalat vase si chiar va face spuma ca cel de la supermarket. Pentru mai multă eficiență, nu ezitați să înmuiați vasele în apă fierbinte înainte de a folosi detergentul de casă. Vei fi sigur de rezultate chiar dacă funcționează deja foarte bine fără el.

Rețineți, totuși, că conservarea sa nu este la fel de bună ca un săpun clasic, deoarece nu conține conservanți. Prin urmare, în timp, poate fermenta și dezvolta un miros înțepător și o peliculă lipicioasă. În general, poate fi păstrat până la opt zile la frigider. 

Alte idei pentru reciclarea cojilor de cartofi

Nu lipsesc ideile pentru utilizarea acestor coki. În loc să le aruncați la coșul de gunoi, de exemplu, puteți lua în considerare transformarea lor în chipsuri de cartofi. Cu condimente la alegere, un strop de sare si piper, un pic de ulei si o trecere in cuptor, vei obtine un rezultat foarte gourmet. Este, de asemenea, posibil să îl folosiți în uz casnic, în special pentru a străluci suprafețele din oțel inoxidabil sau pentru a dezodoriza uleiul de prăjit. Aceste coji sunt utile și pentru reducerea cearcănelor și cosurilor, calmarea arsurilor și arsurilor solare sau pentru cultivarea de cartofi noi din părțile încolțite. În caz contrar, găinile se vor ospăta cu el!


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile