schimbarea apei florilor

Schimbarea apei florilor în ghivece le face să reziste mai mult: descoperă toate trucurile utile


Să vezi acasă o vază cu flori proaspete este întotdeauna frumos, fie că ne-au fost dăruite de cineva important sau când sunt un cadou pe care ni-l facem nouă înșine, sau poate că au fost culese din grădina noastră. Fiecare floare tăiată, oricât de proaspătă este, este de fapt o bucată de plantă destinată să moară: tulpinile florilor cu greu pot fi considerate butași și, de fapt, după câteva zile sunt ofilite și triste la privit. Cu toate trucurile potrivite, le putem face să reziste mai mult.

Schimbați apa de la flori des

Schimbarea frecventă a apei de flori este primul pas pentru ca întreaga compoziție să dureze mai mult. Dar cât de des este „des”? Ei bine, regula profesioniștilor este să schimbe apa la fiecare două zile.

Asta inseamna ca la doua zile trebuie sa extragem florile, avand grija sa nu le dam peste cap aranjamentul, daca vrem apoi sa le vedem in continuare aranjate armonios. Să le așezăm delicat pentru a nu le strica, iar apoi să curățăm bine vaza. Pulverizarea unui detergent cu înălbitor sau a unuia care conține puțin oțet pe o cârpă moale și ștergerea acestuia pe pereții interiori și pe fund poate fi de asemenea suficientă.

Apoi, cu o foarfecă cu lame ascuțite și sterilizate, tăiați vârful inferior al tulpinii: tăierea trebuie făcută întotdeauna oblic și va ajuta să vă asigurați că tulpina este din nou „deschisă” în partea de jos, astfel încât să poată absorb mai bine apa. Tăieturile de pe tulpini, de fapt, au tendința de a se usca și de aceea florile proaspete nu mai primesc apă în interiorul lor într-un timp scurt.

În orice caz, nu lăsați niciodată apa să devină opacă: cu cât este mai cristalină, cu atât va exista mai puțin risc ca bacteriile și alți contaminanți să prolifereze în ea.

Alte sfaturi pentru ca florile proaspete tăiate să reziste mai mult

Există remedii tradiționale care sunt adesea folosite, în special, există două ingrediente care sunt uneori adăugate în apă:

  • Înălbitor: o linguriță de înălbitor ajută la prevenirea dezvoltării bacteriilor și a altor organisme care pot accelera deteriorarea florilor proaspete. Alternativ, puțin  oțet.
  • Zahăr: Adăugarea unei cantități mici oferă plantelor nutrienți, iar riscul de dezvoltare a bacteriilor este eliminat prin înălbitor sau oțet.
    Cel mai bun mod de a-l administra pentru a-l pune imediat la dispoziția plantei este să îl dizolvi în puțină apă fierbinte, apoi să aștepți să se răcească puțin și să îl adaugi în vază.

Alte precauții utile sunt:

  • Scoateți frunzele de jos, de la prima introducere a florilor în apă: acestea poartă bacterii și se descompun în apă, stricând-o pentru toate florile.
  • Țineți vaza departe de lumina directă a soarelui sau de surse de căldură, care accelerează deteriorarea acesteia.
  • Faceți tăietura oblică chiar înainte de a pune florile în apă pentru prima dată.
  • Îndepărtați rapid florile ofilite.

0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile