papadie 3

Păpădia: floarea care inundă toate câmpurile și pe care mulți o ignoră are o valoare foarte prețioasă


Această floare are o valoare foarte prețioasă, dar mulți o ignoră: ai recunoscut-o? Dar mai presus de toate, știi ce proprietăți benefice are pentru organismul nostru?

Florile pe care le puteți observa în fotografia de mai sus invadează adesea câmpurile noastre. Sunt foarte faimoase, frumoase, dar mai ales vindecătore.

Cunoscuți și sub numele de „Păpădie” – numele științific este Taraxacum officinale – aparțin familiei Asteraceae.

Ele cresc bine în țările cu climă temperată, dar pot supraviețui cu ușurință și în zonele cu climă rece. Știați că această plantă are și proprietăți medicale?

Folosite încă din cele mai vechi timpuri de greci, romani și arabi, care foloseau bulbi și tulpini pentru a face băuturi vindecătoare, aceste flori sunt folosite și astăzi pentru a face câteva remedii utile pentru organismul nostru.

Printre altele, puțină curiozitateaceastă floare poate fi și mâncată și băută: rădăcina și tulpinile pot fi folosite pentru salate, decocturi sau chiar ca înlocuitori de cafea. Astăzi haideți să descoperim împreună de ce păpădiile nu sunt doar frumoase, ci și utile organismului nostru.

Sunt un panaceu natural

Această plantă frumoasă cu flori galbene frumoase ne inundă adesea câmpurile. Păpădia crește bine în România datorită climatului temperat care caracterizează țara noastră.

Oamenii antici foloseau papadie ca remediu natural pentru a trata anumite afectiuni de sanatate. Au fost efectuate și studii pe animale și oameni, care mărturisesc efectele vindecătoare ale acestei plante și nu numai.

Dar ce ar vindeca cu adevărat păpădia? Să aflăm împreună! Există două proprietăți importante în special pe care vrem să le evidențiem. Papadia are efect:

1. Antiinflamator 

Unele studii efectuate în laborator au arătat că păpădia – sau mai degrabă rădăcinile lor – au proprietăți antiinflamatorii datorită polifenolilor.

2. Antioxidant 

Daca radacinile au proprietati antiinflamatorii, florile au in schimb o actiune antioxidanta. Bogate în beta-caroten, aceștia luptă împotriva radicalilor liberi și previn așa-numitul „stres oxidativ”.

Papadia poate deveni, de asemenea, o parte integrantă a dietei noastre, greu de crezut, nu? Totuși, exact așa este. Papadia este un nutrient excelent bogat in vitaminele A, B, C si K dar este si bogata in minerale precum magneziu, fier, potasiu si calciu.

Dacă ne gândim apoi că conține și fibre solubile, se explică de ce această floare este folosită în caz de constipație sau pentru ameliorarea peristaltismului intestinal.

Alte proprietăți ale păpădiei

Studiile efectuate în laborator pe animale afectate de tumori au arătat o reducere a celulelor tumorale încă de găsit și verificat la om.

Dar proprietățile benefice ale păpădiei nu se termină aici. Această floare este cunoscută și pentru proprietățile sale antivirale și antimicrobiene: este, prin urmare, un aliat perfect pentru a lupta împotriva infecțiilor ușoare.

Femeile vor fi, de asemenea, încântate să citească că păpădia ajută pielea să rămână tânără și frumoasă. Cu această floare poți face un decoct pe care să îl folosești pe piele și care, de asemenea, promite să îmbunătățească acneea acolo unde este prezent.

În plus, deoarece păpădia este bogată în calciu, ajută la întărirea oaselor și a dinților. În timp ce prezența fibrelor și a vitaminelor K și E facilitează asimilarea substanțelor esențiale dar mai ales digestia.

Studiile încă în curs ar putea anunța în curând utilizarea pozitivă a păpădiei pentru combaterea diabetului. Cum este posibil? Datorită prezenței acidului clorogenic și acidului cicoric care ar favoriza absorbția glucozei.

După cum puteți citi, există atât de multe beneficii pe care păpădia le aduce organismului nostru. De asemenea, excelent ca diuretic, chiar ajută la promovarea pierderii în greutate. Și ți-ai fi imaginat-o vreodată? Cu siguranta de astazi vei privi Papadia cu alti ochi!


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile