Mușcata, frunze galbene și arse: cauze și soluții


Mușcatele sunt cultivate în aproape fiecare colț al lumii. Înfloresc peste tot și sunt printre cele mai populare plante de interior și de exterior datorită florilor lor izbitoare și colorate. Dar, uneori, frunzele muscatelor noastre se ingalbenesc si apar pete maronii fara sa se cunoasca cauza. Iată principalele cauze care provoacă frunzele galbene la muşcate.

Cu siguranta ai vazut muscate prin curtea casei bunicii sau pe balcoanele vecinilor. Această plantă este foarte apreciată pentru îngrijirea sa ușoară. Există soiuri care înfloresc între nouă și zece luni pe an, atâta timp cât nu îngheață și se bucură de lumină abundentă și udare moderată.

Ele pot trăi zile întregi în condiții de secetă datorită tulpinilor lor grosiere, dar rareori vor supraviețui mai mult de cinci zile dacă udați prea mult. Alte cauze care provoacă apariția frunzelor galbene la mușcate pot fi:

Excesul sau lipsa apei

Unul dintre simptomele cheie pentru a detecta că mușcata noastră are nevoie de apă este observarea marginilor frunzelor uscate.

Lipsa de fier sau nutrienți

În ciuda faptului că este o plantă nepretențioasă, are nevoie și de nutrienți. Reînnoirea substratului cel puțin o dată la doi ani va fi esențială pentru ca aceștia să crească sănătoși și puternici. De asemenea, frunzele sale pot deveni galbene din cauza clorozei de fier. Apoi se recomanda folosirea unui spray organic pentru corectarea deficientelor.

muscata cu frunze galbene

Temperaturi scăzute iarna

După cum am menționat mai sus, mușcatele sunt plante rezistente care preferă soarele direct și căldura. Temperatura sa minimă este de 15 grade și dacă suferă ierni grele sau înghețuri, frunzele sale pot începe să se îngălbenească. Evitați să lăsați muscata expusă la frig și repoziționați planta într-o zonă a casei cu temperaturi mai bune.

Fluturele de muscata

A scăpa de fluturele de mușcate este o sarcină dificilă. Fluturele își depune ouăle în interiorul tulpinilor, făcând o mică gaură. Larvele sale se hrănesc cu seva, devorând planta din interior. Acest lucru provoacă mai întâi frunzele galbene, apoi o descompunere a plantei și în final moartea acesteia. In acest caz se poate interveni cu un insecticid anume inainte ca planta sa moara.

Alte cauze

Exista si alti factori care cauzeaza varfurile uscate ale frunzelor de muscata. Este posibil ca, dacă detectăm găuri în tulpină, aceasta să sufere de prezența binecunoscutului parazit al mușcatei, o insectă mineră care pune capăt vieții plantei și provoacă decolorarea și frunzele uscate.

Frunzele uscate pot provoca, de asemenea, valuri de căldură severesituații stresante la udare și arsuri solare. Asigura-te ca muscata ta primeste conditii optime! Pe scurt, observă, analizează și încearcă să găsești cea mai bună soluție identificând posibilele cauze ale îngălbenirii frunzelor plantei tale.


5 1 Voteaza
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile