muscata inflorita

Mușcata: cum trebuie îngrijită pentru o înflorire frumoasă


Muscatele sunt florile perfecte de exterior pentru gradina, terasa, balcon, dar iata tot ce trebuie sa stii pentru a le ingriji corect. Muscata este o planta foarte populara si cu cateva trucuri simple vei avea o inflorire frumoasa pe timpul verii.

Muscata este o planta care are nevoie de multa lumina. În mod ideal, ar trebui să primească câteva ore de lumină directă pe zi, acest lucru îi va spori și înflorirea. Evident, ar trebui să evitați expunerea acestei plante la soare direct în cele mai calde ore ale zilei. Ideal este să le așezi în zone semiumbrite.

Când ar trebui udate mușcatele?

udare muscata

Îngrijirea ușoară este importantă, dar la fel este și udarea mușcatelor. Cel mai important lucru este  să nu exagerați cu udarea. Trucul pentru a ști de câtă apă au nevoie mușcatele noastre este să verificăm dacă solul este ușor umed. Cu toate acestea, este important să evitați suprasaturarea plantei cu apă și, după udare, îndepărtați orice apă rămasă din ghiveciul de dedesubt, deoarece acest lucru poate duce la putrezirea rădăcinilor și la moartea plantelor.

Care este cel mai bun îngrășământ pentru mușcate

muscata inflorita

Mușcatele sunt de obicei plasate în ghivece cu diametrul de aproximativ 30-40 de centimetri. În acest caz, se recomandă plantarea lor în sezonul primăvară-vară.

Cat despre  ingrasamant, pentru acest tip de plante putem alege intre cele solide si cele lichide. Ideal este să începeți aplicarea primăvara devreme, deși se poate face și vara, o dată pe lună. Acestea sunt câteva dintre tipurile de îngrășăminte recomandate pentru muscate:

  • Îngrășăminte organice. Orice poate fi folosit pentru muscate: compost, humus, gunoi de grajd… Doar adăugați o mână per plantă și amestecați-o cu puțin mai mult pământ pentru ghivece.
  • Îngrășăminte (îngrășăminte chimice). Sunt folosite pentru a face să înflorească muşcatele . Este indicat să folosiți câte unul pentru fiecare plantă și că este deosebit de specifică pentru muscate. Este important să citiți întotdeauna cu atenție eticheta fiecărui îngrășământ pentru a ști câte doze să aplicați.

Cum și când se tunde mușcata

Mușcatele se tund în general toamna, chiar dacă vara pentru a încuraja înflorirea ulterioară ar trebui să eliminăm frunzele uscate și florile ofilite. Deja toamna putem face tăierea generală, deși va depinde întotdeauna de creșterea mușcatei. Pentru a face acest lucru vă recomandăm să tăiați ramurile mai subțiri și mai slabe direct de la bază. Ar trebui să lăsăm doar ramurile laterale cele mai puternice. La aproximativ cinci zile de la tăiere vor apărea ramurile noi și apoi florile.

Cum să faci să înflorească o mușcată?

Mușcatele pot trăi 40 de ani sau mai mult dacă le îngrijim corespunzător. Pentru ca muscatele sa infloreasca corect, au nevoie de multe ore de lumina. Prin urmare, dacă ai un balcon foarte luminos, profită de ocazie pentru a-ți planta mușcatele în acel colț. În timpul după-amiezii, asigurați-vă că au puțină umbră pentru a evita supraexpunerea la soare. Temperatura ideală pentru acest tip de plantă este între 18 și 20 ºC.

Exista tipuri de mușcate care nu înfloresc?

Nu. Dacă muscatele tale nu înfloresc, cea mai probabilă cauză este lipsa luminii solare, prea mult îngrășământ sau temperaturi foarte scăzute. De asemenea, din cauza paraziților, muscatele nu pot înflori. Cel mai indicat lucru, și dacă planta este infectată, este să pulverizați muscatele cu o soluție de insecticid diluat în apă, cel puțin o dată pe săptămână.


2 3 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile