Mucegai în ghiveciul orhideei

Mucegai în ghiveciul orhideei: prevenire și tratament


Managementul orhideei poate fi problematic deoarece habitatul său natural coincide cu cel care favorizează formarea mucegaiurilor. Mulți au întâmpinat problema cu mucegai în ghiveciul orhideei. Haideți să vedem moduri de prevenire si tratament al mucegaiului de la orhidee:

Prin adoptarea măsurilor de precauție potrivite, planta nu va fi expusă amenințărilor externe. Și, chiar dacă daunele au fost făcute, există tehnici de vindecare. Să aflăm împreună care sunt precauțiile ideale pe care să le punem în practică, conform celor de la pepinierele de experți.

Mucegai în ghiveci la orhidee: prevenire

Credeți este firesc să recurgeți la udare abundentă? Nu. Acest lucru funcționează cu alte specii, aici nu funcționează. Prin urmare, uscați substratul acolo unde este mult prea umed.

Pentru ca orhideea să crească puternică și luxuriantă, studiați cu atenție punctul în care să o plasați. Uitați de mediile umede și calde, deoarece mucegaiul își va face aparția. În schimb, alegeți o zonă luminoasă și aerisită.

Pe timpul verii, mai ales primavara, cand temperaturile nu ating praguri prea mari, poti amplasa orhideea si in afara casei. Dacă nu este posibil, încercați să ajutați circulația aerului. Dacă aveți vas de plastic, o idee este să faceți multe găuri mici în el.

Mucegai în ghiveci la orhidee

Acum să trecem la tehnicile de tratament care trebuie adoptate împotriva mucegaiului. Remediul numărul unu este replantarea în alt pâmănt. De fapt, ciuperca atacă recipientul, dar atunci când efectuați operația, verificați să nu fie urme pe plantă și, dacă este necesar, îndepărtați.

Substratul afectează foarte mult condițiile de sănătate: vă sfătuim să preferați scoarța de pin ca substrat. De asemenea, presară niște scorțișoară pe zonele infectate.

În cele din urmă, tăiați în mod regulat părțile compromise, astfel încât acest lucru să nu afecteze restul plantei.

O altă precauție de făcut este să nu udați orhideea. Evitarea apei este necesară până când rădăcinile devin albe sau ușor gri – semnalul că abia atunci orhideea are din nou nevoie de apă.

Pentru a evita, așadar, să se dea paraziților posibilitatea de a prolifera, este esențial să nu exagerați cu udarea. Primele semne de avertizare sunt apariția materialului alb pe rădăcini.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile