frunze ondulate plante

Motive pentru care plantele își ondulează frunzele


Frunzele plantei tale de apartament se ondulează și nu știi de ce? Ondularea frunzelor pe plantele de interior poate fi cauzată de o varietate de probleme, așa că este important să înțelegeți diferitele cauze, astfel încât să puteți lua măsuri eficiente. Să aruncăm o privire la principalele cauze și soluții pentru ondularea frunzelor plantelor de apartament.

Ondularea frunzelor la plantele aflate în ghivece

Există o serie de motive pentru care plantele dvs. de apartament se pot ondula și pot include oricare dintre următoarele:

Paraziți

Diferiți dăunători pot provoca ondularea frunzelor. Insectele dăunătoare, cum ar fi afidele, pot distorsiona frunzele și le pot face să se încurce. Afidele sunt insecte cu corp moale care se găsesc în mod normal pe partea inferioară a frunzelor și pe vârfurile de creștere ale plantei. Dacă vedeți vreuna, pulverizați-le cu săpun insecticid. Repetați până când dispar. Dacă există o infestare severă, puteți tăia acele zone ale plantei.

Și muștele albe sunt alte insecte care pot provoca ondularea frunzelor plantelor de apartament.

Prea multă apă

Când pământul de ghiveci rămâne prea mult înmuiat, poate provoca, de asemenea, curbarea frunzelor și poate duce la putrezirea rădăcinilor. Pentru a preveni curbarea frunzelor din pământul prea înmuiat, lăsați întotdeauna să se usuce un 2-3 deasupra de sol.

Folosiți întotdeauna vase cu orificii de scurgere. Lăsați apa să se scurgă complet după udare și nu lăsați niciodată planta în ghiveci să stea în apă pentru perioade lungi de timp.

Prea multă lumină

Prea multă lumină, pentru planta dvs. în cauză, poate provoca, de asemenea, să se onduleze frunzele. Mai ales când frunzele mai bătrâne se ondulează chiar la vârfurile frunzelor. În combinație cu aceasta, frunzele mai noi pot fi mai mici decât în ​​mod normal și pot avea margini maro.

Pentru a repara frunzele ondulate de la prea multă lumină, mutați planta de apartament într-o locație care primește lumină mai potrivită pentru tipul de plantă pe care îl aveți. Aflați, de asemenea, care sunt cerințele de lumină acceptabile pentru planta dvs.

Există multe motive pentru care este posibil să aveți frunze ondulate pe plantele de apartament. Încercați să identificați cauza reală și apoi luați măsurile recomandate pentru a remedia problema.

Ce înseamnă dacă frunzele se ondulează la plantele din exterior?

Dacă ai observat că frunzele plantei tale se ondulează, este pentru că se apără de soare. Ondularea frunzelor limitează pierderea de apă și limitează expunerea acesteia la soare. Deci putem defini acest proces ca o armă defensivă care îi permite să se păstreze mai bine și să supraviețuiască.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile