Connect with us

Sfaturi practice

Metode naturale de curățare a cuptorului cu microunde: lămâie, oțet și bicarbonat de sodiu!

Published

on

curatarea cuptorului cu microunde

Lămâia, oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt cei mai buni aliați naturali pentru curățarea casei. Iată cum să le folosiți și pentru a asigura igiena perfectă a acestui aparat. Să vedem cum să curățăm cuptorul cu microunde cu metode naturale și dovedite.

Știți cum să curățați cuptorul cu microunde? În acest ghid vom explora câteva sisteme de curățare și degresare a acestui aparat care se găsesc în multe case într-un mod natural. Practic de utilizat și economisește spațiu, cuptorul cu microunde ajută la încălzirea băuturilor și a alimentelor și la gătirea mâncărurilor într-un timp scurt. Prin urmare, vă permite să accelerați timpii de gătit și să organizați o masă rapidă atunci când nu aveți prea mult timp pentru a găti.

Cu toate acestea, ca și în cazul cuptorului tradițional, curățarea este adesea neglijată pentru cuptorul cu microundeExistă astfel riscul de a reduce eficiența performanței sale și de a avea un mediu neigienic pentru prepararea alimentelor.

Unele metode naturale simple fac posibilă asigurarea unei igiene perfecte practic fără costuri sau aproape deloc.

Cum să curățați cuptorul cu microunde învelit

Reziduurile, stropii de alimente și murdăria acumulată riscă să facă performanța cuptorului cu microunde mai puțin eficientă. De fapt, este posibil să se favorizeze difuzia fumului dacă cuptorul nu a fost curățat corespunzător.

Motivele de igienă și producerea de mirosuri neplăcute fac, de asemenea, în mod evident necesară această operațiune de curățare.

Atunci când se detectează prezența depunerilor de murdărie atunci este important să se intervină. Nu este întotdeauna ușor să alegeți ce produse sunt cele mai bune de utilizat, dar câteva ingrediente naturale ne vin în ajutor.

Cum să curățați cuptorul cu microunde în mod natural?

Soluția poate fi foarte simplă dacă optați pentru ingrediente naturale extrem de eficiente, precum bicarbonatul de sodiuoțetul și lămâia. Aceste elemente sunt ușor disponibile și au un cost foarte scăzut, mai ales în comparație cu cel al detergenților specifici.

Pentru incrustații persistente și murdărie, acestea pot fi utilizate și în combinație pentru un rezultat excelent. Utilizarea acestor produse naturale este simplă și necesită puțin timp. In acest fel veti putea obtine cele mai bune rezultate la costuri minime cu o atentie deosebita si la mediu.

Cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este soluția ideală pentru eliminarea incrustațiilor alimentare și igienizarea suprafețelor. Pentru a curăța cuptorul cu microunde, folosiți 2 linguri de bicarbonat dizolvate într-un recipient cu jumătate de litru de apă.

Soluția se încălzește la cuptorul cu microunde la temperatura maximă timp de aproximativ 5 minute. Se creează astfel un vapor intern care, prin lipirea de pereți, ajută la eliminarea grăsimii acumulate. Acesta din urmă poate fi îndepărtat cu ușurință cu ajutorul unui burete.

Pentru a îndepărta murdăria încrustă, totuși, trebuie pregătită o pastă abrazivă cu trei părți de bicarbonat și una de apă. Amestecul astfel creat este folosit ca detergent pentru a fi frecat pe suprafetele murdare. Odată ce incrustațiile au fost eliminate, puteți șterge cu o cârpă umedă pentru a finaliza curățarea aparatului.

Cu lămâie

Lămâia are, de asemenea , numeroase utilizări alternative, în special pentru igiena casei. În special, acest ingredient natural reprezintă un degresant puternic, ideal pentru curățarea suprafețelor. In cazul cuptorului cu microunde poate fi folosit cu usurinta pentru degresare si igienizare.

Pentru aceasta puteți tăia o lămâie în jumătate, așezând cele două jumătăți pe o farfurie cu partea tăiată în jos și adăugați două linguri de apă.

În acest moment, cuptorul trebuie să funcționeze la o temperatură ridicată timp de aproximativ un minut. Pentru a termina curățarea, scoateți placa și ștergeți suprafețele aparatului cu o cârpă.

Datorită acidului citric, orice miros neplăcut acumulat în interiorul cuptorului în timpul gătirii anterioare sunt, de asemenea, eliminate.

Cu otet

Un alt mare aliat natural al curățeniei și igienei acasă este oțetul alb. Pe lângă faptul că este folosit ca condiment, are multe utilizări versatile.

Are și putere mare de degresare și este ideal pentru eliminarea murdăriei reziduale, grăsimilor și a depunerilor acumulate în aparatele de uz casnic .

Pentru a-l folosi la cuptorul cu microunde, este indicat să umpleți jumătate dintr-un recipient potrivit pentru acest tip de cuptor cu apă și o lingură de oțet.

Apoi, puneți recipientul în cuptorul cu microunde funcționând timp de 5 minute la temperatură medie. În acest fel, se va fi format un abur interior, util pentru înmuierea incrustațiilor și murdăriei.

Așadar, nu rămâne decât să finalizați curățarea cu o cârpă curată și umedă pentru a trece pe suprafețele interioare.

Scriu în general despre casă și grădină, despre instalații de încălzire sau chiar ferme ecologice. Am petrecut mulți ani documentându-mă despre foarte multe lucruri iar acum vreau să le împărtășesc cu voi.

Apasa ca sa comentezi
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Sfaturi practice

Flori de iarna: 8 cele mai cunoscute si cum sa le cresti cu succes

Published

on

By

Florile de iarnă care ne pot însenina grădina, grădina de legume sau balconul chiar și în cel mai rece sezon sunt multe și extrem de simplu de cultivat.

Flori de iarnă frumoase și colorate? Iată o selecție a plantelor erbacee ale arbuștilor care dau înfloriri splendide chiar și iarna, când natura înconjurătoare observă perioada de repaus vegetativ.

Uneori frumoasele flori trec neobservate, dar mai ales in acest anotimp isi fac silueta diferitele plante si arbusti care inveselesc peisajul cu florile lor splendide.

Odată plantat la timp, chiar și un mic balcon poate fi transformat într-o sugestivă grădină de iarnă. O grădină plină de muguri și flori delicate de admirat chiar și în plină iarnă. Tentant ca idee, nu?

flori de iarna

Majoritatea florilor de iarnă au culori moi și au dimensiuni mici, nu deosebit de parfumate. Culorile, în general, variază de la galben pal, la alb sau verzui și sunt produse de plante rustice, cu creștere lentă, care nu au nevoie de un climat blând pentru a înflori și a germina, dar dau tot ce au mai bun chiar atunci când toate celelalte plante dorm.

Aceste plante pot fi cultivate cu ușurință atât în ​​pământ, cât și în ghivece și nu necesită îngrijire specială. Cu toate acestea, au nevoie de un sol bogat, proaspăt și drenat, de udare redusă și trebuie cultivate la umbră strălucitoare. Iata o selectie a celor mai frumoase flori de iarna de crescut in gradina sau in ghivece.

Flori de iarnă: elebor

Este o plantă erbacee cu flori de iarnă, foarte ușor de cultivat și populară în rândul englezilor care o numesc și trandafir de Crăciun. Legenda spune că a fost dăruită Pruncului Iisus de către o păstorică. În timpul sezonului estival, eleborul are nevoie de multă lumină, dar cultivarea sa nu este potrivită pentru regiunile cu un climat de vară prea uscat.

Plantată în locul și solul potrivit, această plantă este capabilă să producă minunate flori de iarnă albe, roz sau violete, deși foarte toxice dacă sunt ingerate.

Flori de iarna elebor
Flori de iarna: elebor

Flori de iarnă: ciclamen

Cu florile lor generoase și colorate de iarnă, ciclamenii fac iarna mult mai veselă. Ele însuflețesc balcoanele și pervazurile ferestrelor ca puține alte plante cu flori de iarnă. De fapt, rezistă la temperaturi scăzute și pot rezista o bună parte din toamnă și iarnă. Culorile florilor mari variază de la alb la liliac până la un roz intens, în timp ce înflorirea variază în funcție de perioada de semănat.

Ciclamenul nu are nevoie de multă apă, dar se teme de îngheț. În perioadele deosebit de reci, așadar, este bine să protejați plantele prin mutarea ghivecelor din casă într-o zonă bine luminată și departe de radiatoare.

Flori de iarnă: ciclamen
Flori de iarnă: ciclamen

Flori de iarnă: iasomia Sfântului Iosif

Cunoscută și sub denumirea de iasomie de iarnă (jasminum nudiflorum) sau iasomie galbenă, această perenă are o frumoasă înflorire de primăvară și o iarnă la fel de apreciabilă.  

Uimește prin vivacitatea galbenului cu care îi colorează florile mici care apar în lunile noiembrie și decembrie. Are un obicei târâtor și este un soi cățărător, de aceea are nevoie de un sprijin special pentru a se putea dezvolta.

Flori de iarnă: iasomia Sfântului Iosif
Flori de iarnă: iasomia Sfântului Iosif

Flori de iarnă: erica

O altă plantă perenă capabilă să dea înfloriri vesele chiar și pe timpul iernii este erica, un acoperiș de sol veșnic verde foarte apreciat și folosit pentru a decora ghivece și grădini. Se găseste în diverse variații cu culori variind de la roșu intens, la alb, trecând prin roz, liliac și gălbui. Este o planta puternica si tenace, nu se teme de frig dar nu-i place stagnarea apei.

Florile sale mici în ciorchine înfloresc toamna și iarna, dar în zonele climatice mai blânde pot persista o bună parte a anului.

Flori de iarnă: erica
Flori de iarnă: erica

Flori de iarnă: camelie

Printre cele mai frumoase și colorate flori de iarnă este imposibil să nu le amintim de cele ale cameliei, o plantă veșnic verde, asemănătoare unui arbust, care în condiții ideale dă înfloriri de neuitat pentru o lungă perioadă de timp. Florile sale sunt mijlocii-mari și de diferite forme, uneori duble, altele semiduble, anemone sau bujor. În total, există aproximativ 80 de specii diferite de camelie, toate originare din India, Japonia și China. Camellia sasanqua, în special, înflorește în decembrie-ianuarie.

flori de iarna camelie
Flori de iarna: camelie

Flori de iarnă: ghiocelul

Legenda spune că Eva alungată din raiul de pe pământ și disperată s-a trezit rătăcind mult timp într-un ținut rece și posomorât, dar vederea unui ghiocel făcut să înflorească de un înger i-a dat puterea să spere din nou. În realitate sunt multe anecdote și povești care circulă în jurul acestor frumoase flori de iarnă. Ghioceii sunt atât de sinceri și neînfricați în fața ultimei friguri încât îi poți vedea înflorind chiar și cu zăpada.

Din acest motiv sunt simbolul sfârșitului sezonului de iarnă, tocmai pentru că înfloresc după ultimele înghețuri. Pentru a vă bucura pe deplin de frumusețea lor, bulbii trebuie să fie plantați toamna.

ghiocelul
Ghiocei

Flori de iarnă: calicanthus

Numele său botanic estechimonanthus precox, care înseamnă literal „ floare de iarnă ”, cunoscut și sub numele de calicanthus de iarnă. Originar din China, calicanthus înflorește în ianuarie cu flori mari, foarte parfumate, galben pal, cu interior violet.

Dezvoltarea plantei poate atinge 3 metri înălțime, așa că vă recomandăm să o creșteți în ghivece sau în pământ departe de vânt și într-un loc însorit.

Flori de iarnă: calicanthus
Flori de iarnă: calicanthus

Flori de iarnă: hamamelis

Hamamelisul este un alt arbust de iarnă asemănător cu un copac foios. Iarna produce multe flori filiforme, cu o formă ușor ciufulită, de culoare galbenă sau portocalie, care se remarcă printr-un miros delicat și foarte persistent. Pentru eleganța și tipul său de înflorire poate fi considerată pe bună dreptate una dintre plantele ornamentale capabile să ofere flori frumoase de iarnă de o eleganță extraordinară.

Flori de iarnă: hamamelis
Flori de iarnă: hamamelis
Continue Reading

Trending

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x