hormoni de inradacinare pe baza de linte

Hormoni de înrădăcinare pentru butași


Hormonii de înrădăcinare pentru butași sunt foarte utili pentru accelerarea înmulțirii plantelor prin tehnica butașilor. De fapt, adoptarea acestei soluții înseamnă a ajuta butașii să se înrădăcineze mai bine și mai repede pentru ca noile plante să crească fără probleme. Așa că haideți să învățăm tot ce este de știut despre hormonii de înrădăcinare pentru a putea profita la maximum de ei în cazul înmulțirii prin butași.

Înmulțirea prin butași este foarte populară și, în general, vă permite să obțineți rezultate bune fără prea mult efort. Pentru a crește garanțiile succesului, totuși, vă recomandăm să folosiți hormoni de înrădăcinare pentru butași. Puteți opta atât pentru cei sintetici, cât si pentru hormoni de inrădăcinare naturali. Am pregatit pentru dumneavoastră si o rețetă.

Sunt disponibili atât sub formă de pulbere, cât și sub formă de lichid și pot produce rezultate cu adevărat uimitoare dacă sunt utilizați corect. Așa că haideți să aflăm tot ce este de știut despre hormonii de înrădăcinare și să vedem cum să-i exploatam în cel mai bun mod.

Ce sunt hormonii de înrădăcinare pentru butași

înrădăcinare-hormoni-butaşi-03

Hormonii de înrădăcinare pentru butași sunt hormoni vegetali cunoscuți sub numele de auxine. Numiți și fitohormoni, aceștia reglează creșterea plantelor într-un mod complet natural și permit butașilor să se înrădăcineze mai bine.

Acești hormoni sunt sintetizați în regiunile meristematice ale vârfului tulpinilor și de aici se deplasează în alte părți ale plantei.

Cum să îi folosești

Folosirea hormonilor de înrădăcinare este foarte simplă și rezultatele obținute sunt excelente. Iată cum să îi folosiți corect:

  1. In cazul in care aveti o ramura fara radacini, primul lucru de facut este sa indepartati scoarta. Scoarța trebuie îndepărtată din partea cea mai apropiată de trunchi sau de ramura principală cu aproximativ 2 cm în sus, începând de la vârf.
  2. Apoi umeziți partea fără coajă.
  3. Apoi impregnați cu pudră de hormon de înrădăcinare aproximativ 2-4 cm.
  4. Agitați ușor pentru a îndepărta excesul de pulbere.
  5. Plantați într-un ghiveci umplându-l cu un substrat bine drenat. Cel mai recomandat sol este cel amestecat cu nisip deoarece garanteaza rezultate excelente.

Hormonii de înrădăcinare: sunt mai buni cei pulbere sau lichizi?

înrădăcinare-hormoni-butași-05

Hormonul de înrădăcinare sub formă de pulbere și hormonul de înrădăcinare lichid sunt practic același lucru, deoarece ambele sunt auxine. Cu toate acestea, produsele sunt substanțial diferite, în principal din cauza metodei de utilizare.

Le puteți folosi interschimbabil dacă este necesar, dar pulberea de hormon de înrădăcinare este cea mai bună pentru înrădăcinarea butașilor.

Hormoni naturali și chimici de înrădăcinare

hormoni

Hormonii naturali de înrădăcinare pe bază de plante sunt cu siguranță cei mai populari dintre toți. Acestea oferă un număr mare de beneficii celor care decid să îi folosească pentru înmulțirea butașilor. Vorbind despre acest tip de hormoni ne referim la:

  • Auxină: un fitohormon natural cu proprietăți hormonale, sintetizat în mod normal de plantă, pentru a accelera procesul de creștere.
  • Auxine sintetice: sunt compuși care acționează ca regulatori de creștere a plantelor modificând rata și perioada de creștere a sistemului radicular. Acești compuși sunt utilizați de cultivatorii de fructe pentru a îmbunătăți calitatea și dimensiunea fructelor și în agricultură ca diluanți și fungicide.

Hormoni de înrădăcinare naturali pe bază de linte

hormoni de inradacinare pe baza de linte

Pe lângă hormonii de înrădăcinare pe care îi puteți cumpăra din magazine sau online, vă puteți folosi și propriii hormoni de înrădăcinare. Printre cei mai buni hormoni de înrădăcinare naturali pe care îi puteți obține acasă se numără cei pe bază de linte linte:

  1. Se fierbe o jumătate de cană de linte într-o oală cu apă distilată.
  2. Aruncați apa după fierbere și păstrați doar lintea.
  3. Puneți lintea într-un recipient împreună cu apă distilată.
  4. Se lasa sa se odihneasca 24 ore iarna sau 16 ore vara.
  5. După ce a trecut timpul necesar, zdrobiți lintea împreună cu apa.
  6. Se lasa sa se odihneasca 3 zile intr-un loc intunecat la o temperatura de aproximativ 20°C .
  7. Se folosește atunci când e nevoie scufundând butașii in soluția pe bază de linte.

0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile