drojdie la plante

Cum se foloseste drojia în grădină ca remediu natural


Majoritatea grădinarilor, pepinierilor și cultivatorilor de flori folosesc remedii naturale pentru a-și fertiliza „plantele”. Unul dintre aceste produse este drojdia de bere comună, datorită compoziției sale bogate și prezenței drojdiilor active.

Drojdia de bere este un supliment alimentar care ajuta la cresterea si intarirea pielii, unghiilor si parului. Dar poate fi foarte benefic și pentru plantele tale, datorită conținutului său de fier, vitamine B, proteine, carbohidrați, acid folic, zinc, fosfor, potasiu și calciu. Aflați puțin mai multe despre acest aliment minunat și despre cum să pregătiți un îngrășământ natural pe bază de drojdie de bere pentru a avea plante puternice și luxuriante.

Poți cumpăra drojdie de bere din orice supermarket, este vândută de multe mărci diferite și poți alege să o cumperi și în vrac. Ultima opțiune este ideală pentru a începe să o încerci ca îngrășământ pentru plante. Acum, este important să știți cum să faceți un îngrășământ natural de drojdie de bere. Procesul este foarte simplu și necesită doar două ingrediente. Să vedem împreună cum să o facem!

Ingrediente

  • 1 litru de apă de irigare (dacă este posibil apă de ploaie)
  • 1 lingură de drojdie de bere nutritivă

Pregătirea

Rețeta tradițională se prepară după cum urmează: un kilogram de drojdie „proaspătă” este crescută în cinci litri de apă, după care soluția este diluată cu apă într-un raport de 1:10 înainte de utilizare.

Daca se foloseste drojdie uscata se prepara in proportie de 10 grame la 10 litri de apa calduta cu adaugarea a doua linguri de zahar. După aceea, amestecul este lăsat să se infuzeze timp de câteva ore și apoi este diluat cu apă într-un raport de 1:5. De obicei, această soluție este utilizată pentru udarea paturilor de flori, paturi de legume, pomi fructiferi și tufe de fructe de pădure.

De asemenea, pe baza de drojdie, puteți pregăti un „piure”, care poate îmbunătăți creșterea și dezvoltarea cartofilor și roșiilor. În acest caz aveți nevoie de 100 de grame de drojdie și o jumătate de cană de zahăr granulat care se dizolvă într-un recipient cu trei litri de apă. Apoi totul se acoperă cu tifon și se lasă la infuzat timp de o săptămână. După timpul indicat, preparatul este gata, se diluează pe bază de pahar în 10 litri de apă și se udă fiecare plantă cu un litru. Pentru cele mai bune rezultate, sunt suficiente 2-3 udari pe sezon.

Utilizați acest îngrășământ în fiecare săptămână sau 15 zile, în funcție de nevoile plantei dumneavoastră. Poate fi folosită și pentru înrădăcinarea butașilor.

  • Odată pregătit, ar trebui să îl folosiți cât mai curând posibil pentru a profita din plin de beneficiile sale, deoarece în fiecare zi își va pierde treptat unele dintre proprietățile sale. Vă recomandăm să o pregătiți din nou dacă trece mai mult de o săptămână.
  • Nu adăugați niciun alt tip de îngrășământ sau apă în următoarele 48 de ore pentru a permite plantelor să absoarbă complet și fără complicații drojdia.

1 1 Voteaza
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile