stimulare inflorire lamai

Cum să stimulezi înflorirea lămâiului


Pentru a stimula înflorirea, lămâia trebuie să aibă o perioadă de temperaturi scăzute (aproximativ 10°C) timp de aproximativ 1 lună

Ce să faci dacă lămâia nu înflorește?

Udare incorectă.

În multe cazuri, apa este cheia pentru rezolvarea problemei cu lămâi fără flori. Atât udarea excesivă, cât și udarea puțină produc același rezultat: succesul pentru o înflorire bună constă în echilibrul corect. De ce lamaia nu face flori si fructe? Problema poate fi legată de deficiențe nutriționale sau de umiditatea mediului, sau chiar de udare. Vă reamintesc că plantele de lămâi preferă poziții bine luminate, eventual însorite cel puțin câteva ore pe zi, cu o bună ventilație.

Tratamente la lămâi

Se recomanda utilizarea substantelor cuprice toamna si iarna, cand plantele sunt in repaus vegetativ. În general, orice produs chimic pentru agricultură ar trebui folosit la temperaturi care nu sunt foarte ridicate, deoarece soarele și căldura nu pot decât să înrăutățească situația.

Trucuri pentru a face un lămâi să înflorească: udare regulată, udă planta la fiecare 7-10 zile, chiar și iarna. Asigurați-vă că pământul pentru ghiveci este complet uscat între udari. Acest lucru este pentru a evita stagnarea sau umezirea excesivă. Dacă este încă înmuiat, așteptați să se usuce complet.

Cum să stimulăm înflorirea citricelor?

Nivelul de irigare și fertilizare trebuie crescut pentru a permite dezvoltarea vegetativă care poate alimenta o bună înflorire în anul următor. În anul cu recoltare slabă, irigarea și fertilizarea ar trebui reduse la niveluri scăzute pentru a reduce excesul de vegetație.

De ce nu înfloresc citricele? uneori plantele incep să intre doar in vegetație si nu le pasa de inflorire, asta pentru ca poate gasesc sol bogat in materie organica sau li se dau prea multe ingrasaminte azotate. Încearcă să-i dai mai puțin azot și mai mult fosfor și potasiu.

Cât de mult trebuie udat lămâiul?

In general, aceasta planta se uda numai cand solul este uscat si este prevazuta cu un pamant bun, bine drenat, care permite scurgerea rapida a apei; în orice caz, de fiecare dată când solul este uscat, udați-l din abundență: va fi suficient la fiecare 12-15 zile iarna și la 2-3 vara. 

Când începe înflorească lămâia? Prima înflorire are loc din martie până în iunie și este cea mai semnificativă din punct de vedere al numărului de flori care dau naștere la lămâi de iarnă, numite așa pentru că se coc din noiembrie până în mai. Următoarea înflorire este cea care are loc între sfârșitul verii și toamna.

În consecință, cât de des să fertilizeze lămâia?

Lămâile în ghivece pot fi fertilizate din aprilie până în septembrie cu îngrășăminte solubile care se dizolvă în apă și se administrează la fiecare zece sau cincisprezece zile.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile