Cum să păstrezi un buchet de flori foarte mult timp?


Pentru ocazii speciale precum Ziua Îndrăgostiților, pentru ziua unei persoane dragi sau Ziua Mamei sau chiar fără motiv, doar pentru a-i face pe plac destinatarului și a-i arăta tandrețe, un buchet drăguț este întotdeauna foarte plăcut. Cu toate acestea, nu știm cum să păstrăm un buchet frumos de flori frumoase proaspete pentru o lungă perioadă de timp. Trandafiri, lalele, orhidee, crini, bujori, eucalipt, amaryllis, flori exotice etc. se ofilesc. Nu este nevoie să optați pentru flori artificiale! Iată câteva trucuri naturale care vă vor permite să vă păstrați buchetul de flori mai mult timp.

1) Zahăr

Este simplu și natural. Un praf de zahar va face florile tale sa reziste mai mult. Dupa o saptamana, buchetul tau tot nu se va decolora. Prin urmare, este o modalitate foarte eficientă de a vă păstra cele mai frumoase buchete.

2) Înălbitor

Eficient, dar periculos, înălbitorul ajută și el la păstrarea florilor. Încetinește proliferarea bacteriilor pentru a păstra puritatea apei proaspete. Prin urmare, este necesar să se pună foarte puțin, adică 1 până la 2 picături. Este deci o metodă care funcționează, dar aveți grijă când o utilizați!

albire

3) Bicarbonat de sodiu

Este un produs natural care funcționează pentru multe sarcini de zi cu zi. Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, grozav pentru buchetele de flori. Un vârf este suficient pentru ca florile tale să reziste zece zile.

bicarbonat de sodiu

4) Conservatorul de buchet de flori

Există conservanți speciali pentru buchetele de flori. Sunt vândute în centre de grădină. Acestea sunt produse foarte eficiente dedicate special conservării tuturor florilor tăiate.

buchet de flori bujori

5) Pune buchetul de flori la frigider

Frigul permite plantelor să absoarbă mai bine apa și, prin urmare, să se hidrateze. A le pune la frigider o noapte o idee foarte bună pentru conservare.

6) Cărbune negru

Este o tehnică destul de specială, dar funcționează! Doar turnați un pătrat de cărbune în apă și acesta va împiedica stagnarea.

Alte trucuri pentru a mentine florile

  1. Pentru a evita declinul florilor noastre este util sa punem o lingura de otet in vaza
  2. Înmuiați o jumătate de tabletă de aspirină în apă caldă
  3. Tăiați o bucată mică de tulpină oblic cu foarfecele pentru a absorbi mai bine apa
  4. Dacă tulpina este lemnoasă, faceți mici tăieturi pe scoarță
  5. Găsiți un colț luminos, dar răcoros și adăpostit. Să evităm expunerea la lumina directă a soarelui și să ținem buchetul departe de surse de căldură, cum ar fi calorifere și sobe.
  6. Schimbați apa la fiecare două zile
  7. Ca inlocuitor de aspirina sau otet putem dizolva o lingura de zahar brun.
  8. Introduceți o monedă de cupru în vază care va acționa ca un fungicid
  9. Nivelul apei nu trebuie să depășească mijlocul tulpinii
  10. Tăiați puțină tulpină în fiecare zi

0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile