ingrasamant natural orhidee

Cum să faci îngrășământ natural de casă pentru orhidee


Cum să faci un îngrășământ natural pentru orhidee DIY cu ingrediente comune pe care le ai acasă, un îngrășământ care să ofere plantei tale hrana necesară de care are nevoie.

Orhideea este una dintre cele mai populare plante de interior. În ciuda faptului că floarea exotică este ușor disponibilă în toate magazinele de casă și grădină, nu mulți oameni știu cum să îngrijească în mod corespunzător planta.

Cu toate acestea, aceste plante cu aspect exotic și-au câștigat reputația de a fi greu de plantat, dar multe se dovedesc a fi surprinzător de ușor de îngrijit. Nevoile de iluminare și udare variază de la soi la soi, dar majoritatea orhideelor ​​necesită un îngrășământ bogat în potasiu și calciu, precum și alți nutrienți de bază.

Orhideele prosperă atunci când sunt hrănite cu echilibrul corect de azot (N), fosfor (P) și potasiu (K), de preferință într-o formulă solubilă în apă. Acești 3 nutrienți sunt cunoscuți ca macronutrienți (NPK).

  • Azotul este necesar pentru creșterea frunzelor, tulpinilor și lăstarilor.
  • Fosforul ajută la creșterea rădăcinilor sănătoase.
  • Potasiul favorizează înflorirea.

Puteți face un îngrășământ natural pentru orhidee cu ingrediente comune pe care le avem acasă. Iată câteva rețete de îngrășăminte de casă pentru orhidee.

Îngrășământ natural solubil în apă

Acest îngrășământ lichid este o sursă bună de azot și poate fi folosit în locul udării regulate o dată pe lună.
Cântărește cafeaua de dimineață rămasă și toarnă-o într-un ulcior. Adăugați de patru ori mai multă apă, apoi amestecați 1 linguriță de oțet de mere. A se pastra intr-un recipient inchis si nu se pune la frigider.

Pentru a utiliza amestecul, udați-vă orhideea cu acest amestec în loc de apă obișnuită, o dată pe lună.

Apă și lapte

Laptele conține proteine ​​azotate de care au nevoie orhideele tale. Hrăniți plantele amestecând o parte de lapte cu patru părți de apă. Faceți acest lucru la fiecare două săptămâni.

Îngrășământ foliar pe bază de coji de ouă

Acest amestec de casă este pur și simplu stropit pe frunzișul orhideelor ​​pentru a oferi plantelor calciu, potasiu și proteine.
Se încălzește 1 litru de apă într-o cratiță, aducând-o la fierbere. În timp ce apa se încălzește, măcinați 12 coji de ouă cu un mojar și un pistil. Cand apa clocoteste, stingem focul si adaugam cojile de ou. Înmuiați cojile de ou peste noapte în apă fierbinte.
Strecurați amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați orhideele săptămânal cu acest amestec pentru a adăuga calciu, potasiu și proteine.

Îngrășământ pe bază de cartofi pentru orhidee

Cartofii sunt un excelent îngrășământ. Au o concentrație foarte mare de potasiu și, de asemenea, urme de fosfor. Puteți face acest îngrășământ pur și simplu fierbind cartofii și curățându-i de coajă.

Fierbeți niște cartofi, curățați-i de coajă, zdrobiți-i cu o furculiță pentru a face un fel de piure. Adăugați în amestec coaja de banană tocată și zahăr. Acesta este amestecul pe care îl vei turna în vază și îl vei folosi ca sursă de potasiu și fosfor pentru orhideea ta.
Rețineți că nivelurile de potasiu pe care le primește orhideea dvs. vor determina cât de bine înflorește.

Sare Epsom (conține magneziu)

Să vedem cum să faci un îngrășământ pentru orhidee cu sare Epsom.
Magneziul, un alt nutrient necesar, poate fi dat orhideei sub forma unei lingurițe de sare Epsom dizolvată în apă. Cantitatea de sare Epsom variază de la 1 linguriță în 3,5 litri de apă, în funcție de dimensiunea orhideei tale.

Frunze de stejar și pliculețe de ceai

Ambele sunt elemente bogate în azot și pot fi folosite ca îngrășământ natural pentru a stimula creșterea orhideelor.
Frunzele de stejar trebuie pregătite. Înmuiați 2 părți de frunze în 1 parte apă și lăsați-le timp de aproximativ două săptămâni la soare pentru a crea un îngrășământ lichid. Udă-ți orhideele cu ceai din frunze de stejar o dată pe lună.

Alternativ, deschideți pliculețele de ceai și stropiți conținutul pe solul plantelor de orhidee o dată pe lună în timpul sezonului de creștere.

Îngrășământ cu melasă

Melasa oferă energie plantelor tale. Doar luați o linguriță de melasă și adăugați-o în apă și apoi faceți-o parte din rutina zilnică de udare a orhideelor. Atunci când este combinat cu celelalte tipuri de îngrășăminte de casă tocmai propuse, oferă orhideei tale toată hrana de care are nevoie pentru a crește.

Apă de gătit orez

Oferă minerale suplimentare orhideei tale udând-o cu apa în care a fiert orezul. Apa de gătit cu orez brun este mai bună deoarece conține niacină, tiamină, riboflavină și acid folic. Mulți dintre acești nutrienți se pierd în timpul procesului de transformare a orezului brun în orez alb).
Indiferent de orez pe care îl folosiți, asigurați-vă că lăsați apa de gătit să se răcească la temperatura camerei înainte de a o turna în vaza cu orhidee!

Avertizări

Atenție la suprafertilizarea! Semnele includ:

  • Cruste albicioase pe sol.
  • Rădăcini înnegrite.
  • Frunzele se usucă la vârfuri.

Folosind toate sau unele dintre metodele de mai sus, nu poți fi sigur că orhideea ta primește cantitatea potrivită de nutrienți. Observați-vă plantele cu atenție și observați reacțiile bune și rele.


5 1 Voteaza
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile