Cum putem grăbi coacerea roșiilor, fără chimicale. Metoda simplă și 100% naturală


Roșiile pot fi ajutate să se coacă în mod natural, mai repede, printr-o metodă foarte simplă. Trebuie doar să știi momentul în care trebuie făcută operațiunea, astfle încât să ai și o recoltă mai bogată, dar și roșii coapte mai devreme. În termeni populari, metoda se numește Carnitul rosiilor.

Carnitul rosiilor se realizează manual și constă în ruperea vârfurilor de creștere ale plantelor.

Ce este carnitul rosiilor

Operațiunea ajută planta de tomate să-și redirecționeze energia către florile și fructele rămase, grăbind astfel dezvoltarea lor, creșterea roșiilor deja formate și implicit coacerea lor.

Carnitul rosiilor se face la 4 inflorescențe pentru ciclul scurt de primăveră- vară și la maxim 8 inflorescențe pentru ciclul lung vară – toamnă.

Dacă operațiunea este făcută la timp, ajutați roșiile să dea rod cu 2-3 săptămâni mai devreme.

Sfatul specialiștilor este ca operațiunea să fie făcută doar la câteva plante, pentru a avea roșii timpurii, și nu la toată cultura.

Ce este copilitul roșiilor

Copilitul roșiilor este operatiunea prin care se îndepărtează lăstarii crescuți la subsuoara frunzelor de tomate. Acești lăstari se rup cu mâna sau se taie cu foarfeca, în momentul în care ating o lungime de maxim 5 cm.

În cazul în care nu se efectueaza copilitul roșiilor, plantele se vor dezvolta sub formă de tufe foarte dese, ceea ce va duce la o întârziere a coacerii roșiilor.

Defolierea rosiilor

Defolierea este procedeul de rupere a frunzelor de la baza plantei. Operațiunea este foarte importanta deoarece asigură o mai bună aerisire a plantelor și o îndepărtare a posibilelor boli și bacterii cu care pot intra mai ușor aceste frunze în contact la atingerea solului sau atingerea buruienilor crescute printre ele.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile