Cum arata satul in care toate casele sunt pictate manual. Traditia a luat nastere in 1948 si este pastrata si in zilele noastre


Fara indoiala, casele din Maramures sunt considerate a fi unele dintre cele mai frumoase din tara noastra. Insa nu suntem singurii care ne putem mandri cu astfel de case traditionale, care starnesc admiratia celor din jur. Spre exemplu, intr-un sat mic din sudul-estul Poloniei, exista o traditie pe cat de neobisnuita, pe atat de frumoasa. In fiecare an, intregul sat este decorat cu motive florale care mai de care mai deosebite. Casele, biserica, hambarele si chiar custile cainilor sau diferite locuri publice sunt pictate manual, in cadrul unui concurs care aduce zambete pe buzele tuturor. Frumoasa poveste a satului din Polonia, in randurile de mai jos.

Cum arata satul in care toate casele sunt pictate manual. Traditia a luat nastere in 1948 si este pastrata si in zilele noastre
Zalipie este un sat mic din Polonia, care se afla la doar 90 de minute distanta de Cracovia. Motivul pentru care acesta a devenit cunoscut in lumea intreaga este datorita unei traditii neobisnuite. In fiecare an, intregul sat este infrumusetat cu diferite motive florare. Traditia dateaza din anul 1948 si este pastrata si in zilele noastre, insa nu se stie cu exactitate cum a luat nastere. Conform unor sateni, totul a pornit de la cateva femei care au inceput sa picteze tavanul casei lor, pentru a ascunde urmele inestetice aparute din cauza fumului produs de sobe. Astfel, in scurt timp localnici au inceput sa picteze peretii caselor, precum si fantinile si podurile din sat.

Apoi, totul s-a transformat intr-un concurs, denumit Malowana Chata, care are loc in primavara fiecare an. In 1948 a avut loc prima editie, iar de atunci, anual, localnicii se intrec in picturi manuale si infrumuseteaza fiecare loc din sat, motiv pentru care satul a devenit popular in intreaga lume.

Iata cum arata satul Zalipie, din Polonia:

Famous painted house in Little Poland, Zalipie


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile