Connect with us

Sfaturi practice

Cum arata satul in care toate casele sunt pictate manual. Traditia a luat nastere in 1948 si este pastrata si in zilele noastre

Published

on

Fara indoiala, casele din Maramures sunt considerate a fi unele dintre cele mai frumoase din tara noastra. Insa nu suntem singurii care ne putem mandri cu astfel de case traditionale, care starnesc admiratia celor din jur. Spre exemplu, intr-un sat mic din sudul-estul Poloniei, exista o traditie pe cat de neobisnuita, pe atat de frumoasa. In fiecare an, intregul sat este decorat cu motive florale care mai de care mai deosebite. Casele, biserica, hambarele si chiar custile cainilor sau diferite locuri publice sunt pictate manual, in cadrul unui concurs care aduce zambete pe buzele tuturor. Frumoasa poveste a satului din Polonia, in randurile de mai jos.

Cum arata satul in care toate casele sunt pictate manual. Traditia a luat nastere in 1948 si este pastrata si in zilele noastre
Zalipie este un sat mic din Polonia, care se afla la doar 90 de minute distanta de Cracovia. Motivul pentru care acesta a devenit cunoscut in lumea intreaga este datorita unei traditii neobisnuite. In fiecare an, intregul sat este infrumusetat cu diferite motive florare. Traditia dateaza din anul 1948 si este pastrata si in zilele noastre, insa nu se stie cu exactitate cum a luat nastere. Conform unor sateni, totul a pornit de la cateva femei care au inceput sa picteze tavanul casei lor, pentru a ascunde urmele inestetice aparute din cauza fumului produs de sobe. Astfel, in scurt timp localnici au inceput sa picteze peretii caselor, precum si fantinile si podurile din sat.

Apoi, totul s-a transformat intr-un concurs, denumit Malowana Chata, care are loc in primavara fiecare an. In 1948 a avut loc prima editie, iar de atunci, anual, localnicii se intrec in picturi manuale si infrumuseteaza fiecare loc din sat, motiv pentru care satul a devenit popular in intreaga lume.

Iata cum arata satul Zalipie, din Polonia:

Famous painted house in Little Poland, Zalipie

Scriu în general despre casă și grădină, despre instalații de încălzire sau chiar ferme ecologice. Am petrecut mulți ani documentându-mă despre foarte multe lucruri iar acum vreau să le împărtășesc cu voi.

Apasa ca sa comentezi
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Sfaturi practice

Metode naturale de curățare a cuptorului cu microunde: lămâie, oțet și bicarbonat de sodiu!

Published

on

By

curatarea cuptorului cu microunde

Lămâia, oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt cei mai buni aliați naturali pentru curățarea casei. Iată cum să le folosiți și pentru a asigura igiena perfectă a acestui aparat. Să vedem cum să curățăm cuptorul cu microunde cu metode naturale și dovedite.

Știți cum să curățați cuptorul cu microunde? În acest ghid vom explora câteva sisteme de curățare și degresare a acestui aparat care se găsesc în multe case într-un mod natural. Practic de utilizat și economisește spațiu, cuptorul cu microunde ajută la încălzirea băuturilor și a alimentelor și la gătirea mâncărurilor într-un timp scurt. Prin urmare, vă permite să accelerați timpii de gătit și să organizați o masă rapidă atunci când nu aveți prea mult timp pentru a găti.

Cu toate acestea, ca și în cazul cuptorului tradițional, curățarea este adesea neglijată pentru cuptorul cu microundeExistă astfel riscul de a reduce eficiența performanței sale și de a avea un mediu neigienic pentru prepararea alimentelor.

Unele metode naturale simple fac posibilă asigurarea unei igiene perfecte practic fără costuri sau aproape deloc.

Cum să curățați cuptorul cu microunde învelit

Reziduurile, stropii de alimente și murdăria acumulată riscă să facă performanța cuptorului cu microunde mai puțin eficientă. De fapt, este posibil să se favorizeze difuzia fumului dacă cuptorul nu a fost curățat corespunzător.

Motivele de igienă și producerea de mirosuri neplăcute fac, de asemenea, în mod evident necesară această operațiune de curățare.

Atunci când se detectează prezența depunerilor de murdărie atunci este important să se intervină. Nu este întotdeauna ușor să alegeți ce produse sunt cele mai bune de utilizat, dar câteva ingrediente naturale ne vin în ajutor.

Cum să curățați cuptorul cu microunde în mod natural?

Soluția poate fi foarte simplă dacă optați pentru ingrediente naturale extrem de eficiente, precum bicarbonatul de sodiuoțetul și lămâia. Aceste elemente sunt ușor disponibile și au un cost foarte scăzut, mai ales în comparație cu cel al detergenților specifici.

Pentru incrustații persistente și murdărie, acestea pot fi utilizate și în combinație pentru un rezultat excelent. Utilizarea acestor produse naturale este simplă și necesită puțin timp. In acest fel veti putea obtine cele mai bune rezultate la costuri minime cu o atentie deosebita si la mediu.

Cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este soluția ideală pentru eliminarea incrustațiilor alimentare și igienizarea suprafețelor. Pentru a curăța cuptorul cu microunde, folosiți 2 linguri de bicarbonat dizolvate într-un recipient cu jumătate de litru de apă.

Soluția se încălzește la cuptorul cu microunde la temperatura maximă timp de aproximativ 5 minute. Se creează astfel un vapor intern care, prin lipirea de pereți, ajută la eliminarea grăsimii acumulate. Acesta din urmă poate fi îndepărtat cu ușurință cu ajutorul unui burete.

Pentru a îndepărta murdăria încrustă, totuși, trebuie pregătită o pastă abrazivă cu trei părți de bicarbonat și una de apă. Amestecul astfel creat este folosit ca detergent pentru a fi frecat pe suprafetele murdare. Odată ce incrustațiile au fost eliminate, puteți șterge cu o cârpă umedă pentru a finaliza curățarea aparatului.

Cu lămâie

Lămâia are, de asemenea , numeroase utilizări alternative, în special pentru igiena casei. În special, acest ingredient natural reprezintă un degresant puternic, ideal pentru curățarea suprafețelor. In cazul cuptorului cu microunde poate fi folosit cu usurinta pentru degresare si igienizare.

Pentru aceasta puteți tăia o lămâie în jumătate, așezând cele două jumătăți pe o farfurie cu partea tăiată în jos și adăugați două linguri de apă.

În acest moment, cuptorul trebuie să funcționeze la o temperatură ridicată timp de aproximativ un minut. Pentru a termina curățarea, scoateți placa și ștergeți suprafețele aparatului cu o cârpă.

Datorită acidului citric, orice miros neplăcut acumulat în interiorul cuptorului în timpul gătirii anterioare sunt, de asemenea, eliminate.

Cu otet

Un alt mare aliat natural al curățeniei și igienei acasă este oțetul alb. Pe lângă faptul că este folosit ca condiment, are multe utilizări versatile.

Are și putere mare de degresare și este ideal pentru eliminarea murdăriei reziduale, grăsimilor și a depunerilor acumulate în aparatele de uz casnic .

Pentru a-l folosi la cuptorul cu microunde, este indicat să umpleți jumătate dintr-un recipient potrivit pentru acest tip de cuptor cu apă și o lingură de oțet.

Apoi, puneți recipientul în cuptorul cu microunde funcționând timp de 5 minute la temperatură medie. În acest fel, se va fi format un abur interior, util pentru înmuierea incrustațiilor și murdăriei.

Așadar, nu rămâne decât să finalizați curățarea cu o cârpă curată și umedă pentru a trece pe suprafețele interioare.

Continue Reading

Trending

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x