Connect with us

Sfaturi practice

Case de lemn incepand de la pretul de 10000 euro

Published

on

Când îți vine în minte cuvântul „case de lemn”, mulți se gândesc inițial la case tipice suedeze din lemn cu vopseaua lor caracteristică roșie.

Dar ce se înțelege exact prin casă din lemn, ce avantaje și dezavantaje are și ce trebuie luat în considerare la constructia unei clădiriAm pus împreună cele mai importante întrebări și răspunsuri pe tema „construirea unei case din lemn” pentru dvs.

Conținutul acestei pagini:

  1. Ce tipuri de case din lemn există?
  2. Care sunt avantajele unei case din lemn?
  3. Care sunt dezavantajele unei case din lemn?
  4. Cât de eficientă din punct de vedere energetic este o casă din lemn?
  5. Case din lemn – pret

1. Ce tipuri de case din lemn există?

Casele din lemn pot fi împărțite în mai multe tipuri de construcții, fiind posibilă atât o construcție individuală, cât și varianta ca casă si prefabricată.

Construcție cadru din lemn

Cu această construcție de cadru din lemn, care este deosebit de comună în America de Nord și Scandinavia, cadrul portant din lemn definește forma casei. Cadrul este îmbrăcat în lemn, golurile sunt umplute cu material izolator. Avantajul acestui tip de construcție: Majoritatea elementelor casei pot fi prefabricate astfel încât casa să poată fi construită rapid.

Construcție din lemn masiv

Acest tip de construcție, care este utilizat în principal în Scandinavia și Canada, se caracterizează prin faptul că podeaua, pereții și tavanele sunt, de asemenea, din lemnCasele din bușteni clasice sunt, de asemenea, construite în acest fel, dar reprezintă doar o variantă vizuală a construcției din lemn masiv.

Casele construite conform principiului construcției cadrului din lemn oferă multe opțiuni de proiectare: pot fi prevăzute cu placări din lemn, precum și cu tencuială sau fațadă din cărămidă.

2. Care sunt avantajele unei case din lemn?

Cele mai frecvente sunt casele din lemn bazate pe o construcție de cadru din lemn. Aceasta are avantajul că majoritatea componentelor pot fi prefabricate. Acest lucru reduce semnificativ timpul de construcție: o casă standardizată din lemn poate fi ridicată complet în doar câteva săptămâni – iar metoda de construcție uscată înseamnă nu există timpi de uscare lungi. 

Un alt avantaj al construcției din lemn: lemnul absoarbe poluanții din aer, astfel încât climatul interior din casele din lemn este mai sănătos decât în ​​cele construite folosind o construcție solidă. Există, de asemenea, mai puțină acumulare de praf într-o casă din lemn. În plus, casele din lemn sunt mai puțin predispuse la creșterea mucegaiului spre deosebire de casele clasice. Casele din lemn sunt, de asemenea, eficiente din punct de vedere energetic.

Popularitatea caselor din lemn se bazează și pe faptul că pot fi construite și în condiții dificile de sol, deoarece acestea sunt semnificativ mai ușoare decât casele solide.

3. Care sunt dezavantajele unei case din lemn?

Deoarece lemnul este expus vremii de-a lungul anilor, are nevoie de întreținere regulată. Prin urmare, menținerea fațadei în formă bună este mai complexă decât în cazul unei case obisnuite. De asemenea, trebuie să se acorde atenție protecției adecvate a materialului de construcție împotriva dăunătorilor, cum ar fi rozătoarele și putrezirea.

lipsa de etanseitate și o protecție insuficientă împotriva ploii se dovedesc a fi de multe ori puncte slabe. Cu toate acestea, dacă sunt realizate cu atenție, aceste dezavantaje tipice pot fi evitate. Un alt dezavantaj: casele din lemn sunt mai vulnerabile la daune provocate de incendiu.

 • Izolație fonică insuficientă: Comparativ cu o casă solidă din cărămidă, zgomotele din exterior sunt mult mai audibile într-o casă din lemn.
 • Influențe meteorologice mai puternice: vântul și vremea îngreunează afectează lemnul, iar acest lucru înseamnă automat un efort de întreținere mai mare.
 • Pericol de umiditate: Atunci când construiți o casă din lemn, este imperativ să respectați standarde ridicate de calitate. În caz contrar, se poate întâmpla ca structurile portante să fie deteriorate de umezeală sau atac fungic – și acest lucru poate fi cu adevărat scump.

4. Cât de eficientă din punct de vedere energetic este o casă din lemn?

Lemnul ca material de construcție are două avantaje: Pe de o parte, senzația de căldură este mai mare cu pereții din lemn decât cu pereții din cărămidă. Pe de altă parte, lemnul are proprietăți bune de izolare termică. Acest lucru aduce un alt punct în plus, deoarece evită crearea unui pod rece între materialele de construcție. Deoarece eficiența energetică a caselor din lemn poate fi foarte diferită în funcție de tipul de clădire, acest aspect ar trebui examinat cu atenție în contextul unei consultări cu furnizorul. În funcție de construcție, un standard de casă pasivă poate fi realizat și cu o casă din lemn.

5. Case din lemn – pret

Preturile practicate de către constructorii de case din lemn din România sunt în general situate între 400 de euro și 700 de euro pe metrul pătrat în varianta semifinisat. Astfel ajungem la concluzia că pentru a plăti doar 10000 de euro pentru o casă din lemn, putem obține doar o mica căsuță de doar 25 metri pătrați in medie.

Trebuie avute în vedere și alte cheltuieli precum:

 • autorizația de construcție, proiectul sau alte acte necesare pot ajunge să coste în jur de 5000 de lei
 • racordarea la utilități precum apa, energie electrică sau gaze naturale pot ajusta prețul cu încă 5000-7000 lei
 • costurile cu amenajarea terenului pot ajusta prețul cu încă 3000-5000 de lei

Case din lemn – modele

Casa de lemn – 55mp

Pret estimativ: 45.000 Euro

Casa de lemn – 139 mp

Pret estimativ: 60.000 Euro

Casa din lemn – 92mp

Pret estimativ: 44000 Euro

 

 

Scriu în general despre casă și grădină, despre instalații de încălzire sau chiar ferme ecologice. Am petrecut mulți ani documentându-mă despre foarte multe lucruri iar acum vreau să le împărtășesc cu voi.

Apasa ca sa comentezi
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Sfaturi practice

Metode naturale de curățare a cuptorului cu microunde: lămâie, oțet și bicarbonat de sodiu!

Published

on

By

curatarea cuptorului cu microunde

Lămâia, oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt cei mai buni aliați naturali pentru curățarea casei. Iată cum să le folosiți și pentru a asigura igiena perfectă a acestui aparat. Să vedem cum să curățăm cuptorul cu microunde cu metode naturale și dovedite.

Știți cum să curățați cuptorul cu microunde? În acest ghid vom explora câteva sisteme de curățare și degresare a acestui aparat care se găsesc în multe case într-un mod natural. Practic de utilizat și economisește spațiu, cuptorul cu microunde ajută la încălzirea băuturilor și a alimentelor și la gătirea mâncărurilor într-un timp scurt. Prin urmare, vă permite să accelerați timpii de gătit și să organizați o masă rapidă atunci când nu aveți prea mult timp pentru a găti.

Cu toate acestea, ca și în cazul cuptorului tradițional, curățarea este adesea neglijată pentru cuptorul cu microundeExistă astfel riscul de a reduce eficiența performanței sale și de a avea un mediu neigienic pentru prepararea alimentelor.

Unele metode naturale simple fac posibilă asigurarea unei igiene perfecte practic fără costuri sau aproape deloc.

Cum să curățați cuptorul cu microunde învelit

Reziduurile, stropii de alimente și murdăria acumulată riscă să facă performanța cuptorului cu microunde mai puțin eficientă. De fapt, este posibil să se favorizeze difuzia fumului dacă cuptorul nu a fost curățat corespunzător.

Motivele de igienă și producerea de mirosuri neplăcute fac, de asemenea, în mod evident necesară această operațiune de curățare.

Atunci când se detectează prezența depunerilor de murdărie atunci este important să se intervină. Nu este întotdeauna ușor să alegeți ce produse sunt cele mai bune de utilizat, dar câteva ingrediente naturale ne vin în ajutor.

Cum să curățați cuptorul cu microunde în mod natural?

Soluția poate fi foarte simplă dacă optați pentru ingrediente naturale extrem de eficiente, precum bicarbonatul de sodiuoțetul și lămâia. Aceste elemente sunt ușor disponibile și au un cost foarte scăzut, mai ales în comparație cu cel al detergenților specifici.

Pentru incrustații persistente și murdărie, acestea pot fi utilizate și în combinație pentru un rezultat excelent. Utilizarea acestor produse naturale este simplă și necesită puțin timp. In acest fel veti putea obtine cele mai bune rezultate la costuri minime cu o atentie deosebita si la mediu.

Cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este soluția ideală pentru eliminarea incrustațiilor alimentare și igienizarea suprafețelor. Pentru a curăța cuptorul cu microunde, folosiți 2 linguri de bicarbonat dizolvate într-un recipient cu jumătate de litru de apă.

Soluția se încălzește la cuptorul cu microunde la temperatura maximă timp de aproximativ 5 minute. Se creează astfel un vapor intern care, prin lipirea de pereți, ajută la eliminarea grăsimii acumulate. Acesta din urmă poate fi îndepărtat cu ușurință cu ajutorul unui burete.

Pentru a îndepărta murdăria încrustă, totuși, trebuie pregătită o pastă abrazivă cu trei părți de bicarbonat și una de apă. Amestecul astfel creat este folosit ca detergent pentru a fi frecat pe suprafetele murdare. Odată ce incrustațiile au fost eliminate, puteți șterge cu o cârpă umedă pentru a finaliza curățarea aparatului.

Cu lămâie

Lămâia are, de asemenea , numeroase utilizări alternative, în special pentru igiena casei. În special, acest ingredient natural reprezintă un degresant puternic, ideal pentru curățarea suprafețelor. In cazul cuptorului cu microunde poate fi folosit cu usurinta pentru degresare si igienizare.

Pentru aceasta puteți tăia o lămâie în jumătate, așezând cele două jumătăți pe o farfurie cu partea tăiată în jos și adăugați două linguri de apă.

În acest moment, cuptorul trebuie să funcționeze la o temperatură ridicată timp de aproximativ un minut. Pentru a termina curățarea, scoateți placa și ștergeți suprafețele aparatului cu o cârpă.

Datorită acidului citric, orice miros neplăcut acumulat în interiorul cuptorului în timpul gătirii anterioare sunt, de asemenea, eliminate.

Cu otet

Un alt mare aliat natural al curățeniei și igienei acasă este oțetul alb. Pe lângă faptul că este folosit ca condiment, are multe utilizări versatile.

Are și putere mare de degresare și este ideal pentru eliminarea murdăriei reziduale, grăsimilor și a depunerilor acumulate în aparatele de uz casnic .

Pentru a-l folosi la cuptorul cu microunde, este indicat să umpleți jumătate dintr-un recipient potrivit pentru acest tip de cuptor cu apă și o lingură de oțet.

Apoi, puneți recipientul în cuptorul cu microunde funcționând timp de 5 minute la temperatură medie. În acest fel, se va fi format un abur interior, util pentru înmuierea incrustațiilor și murdăriei.

Așadar, nu rămâne decât să finalizați curățarea cu o cârpă curată și umedă pentru a trece pe suprafețele interioare.

Continue Reading

Trending

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x