cel mai bun aspirator cu spalare 2023

Cel mai bun aspirator cu spalare in 2023


Cele mai bune aspiratoare cu spalare din 2023 selectate după raport calitate-preț, precum și clasament, recenzii și cum să alegi un aspirator cu spalare.

Clasamentul celor mai bune aspiratoare cu spalare din 2023

Aspirator cu spalare Bissell SpotClean Pro Pet 15585

Aspirator cu spalare Bissell SpotClean Pro Pet 15585

Review

BISSELL SpotClean Pro Pet 15585 poate fi inclus in categoria masinilor de spalat tapiterie, chiar daca este de fapt un aspirator portabil destul de versatil. De fapt, deja din denumire se înțelege modul în care a fost conceput pentru a facilita curățarea covoarelor din material textil în prezența animalelor de companie, sau pentru persoanele care au de-a face cu câini și pisici care murdăresc canapele, covoare și mochete.

Ceea ce am observat imediat este calitatea excelentă a materialelor, sugerând o viață lungă în timp. Un detaliu care este evident la observarea, mai ales, a punctelor mai delicate precum racordarea furtunului, racordarea accesoriilor, capacul si carligele rezervorului.

In ciuda unei greutati de aproximativ 6 kilograme, in opinia mea poate fi considerat un aparat destul de manevrat. În acest sens, structura oferă un design destul de compact, cu o ergonomie menită să facă o utilizare cât mai practică.

Mai mult, mișcările ar trebui limitate având în vedere cablul electric de 6,5 metri lungime, la care se adaugă furtunul flexibil de 1,5 metri. Aceasta înseamnă că, chiar și în condiții dificile, cum ar fi spălarea tapițeriei sau a interioarelor mașinii, raza largă de acțiune înseamnă că nu trebuie să mutați în mod constant aparatul de curățat.

Îndepărtarea murdăriei este o operațiune simplă și intuitivă, deoarece trebuie doar să umpleți rezervorul mare de apă curată (2,8 litri), să adăugați cantitatea corectă de detergent furnizat și să începeți să lucrați folosind peria inclusă în pachet. Este foarte util si pentru indepartarea acarienilor.

Odata terminata actiunea de curatare, trecem la faza de aspirare care foloseste motorul puternic de 750 Watt pentru a elimina apa murdara si a o colecta in tava. Sugestia mea personală este să încercați să nu petreceți prea mult timp frecând, evitând ca materialul și căptușeala să absoarbă prea multă apă. Procedând astfel, vom face eliminarea umidității mai eficientă și vom reduce timpul de uscare.

Un alt detaliu pe care aș vrea să-l scot în evidență se referă la accesoriul specific pentru animalele de companie numit Stain Trapper. Este o perie echipata cu propriul recipient care permite retinerea murdariei aspirate prin izolarea acesteia de rezervorul principal. O solutie foarte utila daca trebuie sa indepartam noroiul sau excrementele pe care prietenul nostru patruped le-a lasat in casa.

BISSELL SpotClean Pro Pet este un aspirator portabil care nu dezamăgește, adică reușește să îndepărteze majoritatea petelor de pe orice țesătură. Un ajutor valabil pentru curățarea tapițeriei canapelelor și scaunelor precum și pentru a aduce o nouă viață interiorului mașinii. Este cu siguranță un produs pe care îl recomand celor care țin animalele acasă, dar se dovedește a fi foarte performant în orice situație.

În opinia mea, singurele limitări sunt greutatea care afectează manevrarea și necesitatea unei anumite practici pentru a obține rezultatele dorite. La prima încercare am putea fi chiar parțial dezamăgiți, însă cu experiența potrivită vom putea optimiza funcționarea. Aceasta înseamnă aplicarea tratamentului corect în funcție de tipul de murdărie și înțelegerea modului de mișcare a periei și cu ce intensitate să acționeze asupra fibrelor.

Citeste tot +

PRO

 • Design compact
 • Calitate de construcție
 • Îndepărtează eficient chiar și cele mai încăpățânate pete de pe țesături
 • Cablu de alimentare foarte lung

Specificatii

 • Aspirator Bissell Bissell SPOTCLEAN PET PRO 3.5L Uscat 750W Fără sac
aspirator cu spalare Bissell SpotClean ProHeat

Aspirator cu spalare Bissell SpotClean ProHeat

Review

BISSELL SpotClean ProHeat 36988 se caracterizeaza printr-o structura din plastic foarte robusta si subtire, dimensiuni compacte 17 x 30 x 36,8 centimetri si o greutate de putin sub 4 kilograme.

Datorita manerului confortabil putem transporta si muta aparatul de curatat prin casa fara mare dificultate. Raza de acțiune este suficient de largă pentru a permite utilizarea lăsând aparatul într-un singur loc și ajungând în zona de curățat folosind furtunul de 1,37 metri lungime și cablul de alimentare de 5 metri.

Mi s-a parut foarte comoda pozitionarea pe lateralele celor doua rezervoare de apa curata si murdara, precum si sistemul de umplere orizontala care faciliteaza si operatiunile de golire.

Pregătirea aspiratorului de spalat presupune doar adăugarea amestecului de apă și detergent în interiorul recipientului de 1,1 litri. Peria are dimensiuni reduse, ceea ce inseamna ca actioneaza cu o anumita precizie asupra petelor. Dezavantajul este creșterea timpului și a efortului dacă murdăria este pe o suprafață foarte mare.

Pentru a face curățarea mai eficientă, vă sugerez să adăugați apă deja la 40/50 °C, folosind tehnologia Heatwave pentru a menține temperatura constantă. Un alt sfat este sa freci cu atentie zona afectata distribuind solutia de curatare fara a exagera si abia la final activati ​​aspiratia. Motorul de 350 de wați este capabil să elimine mai mult de 90% din apa care a înmuiat fibrele, totuși este normal ca materialul să rămână ușor umed.

BISSELL SpotClean ProHeat 36988 este un aspirator cu spalare care face ceea ce promite, și anume să îndepărteze cu relativă ușurință murdăria și petele mici de pe canapelele din material textil, covoarele, saltelele, tapițeria și interioarele auto. În opinia mea, pentru a obține rezultate satisfăcătoare este necesar să dobândești experiența potrivită și, mai ales, să fii conștient de limitări.

De altfel, acest model a fost creat pentru a permite curățarea rapidă și țintită a suprafețelor mici și cu siguranță nu pentru a spăla complet o canapea foarte mare sau covoare foarte mari. In aceste cazuri este necesara achizitionarea unui utilaj mult mai puternic, dotat cu rezervoare de capacitate mai mare si accesorii potrivite pentru tratarea suprafetelor mari.

Citeste tot +

PRO

 • Design cu ergonomie compactă și funcțională
 • Manevrare bună
 • Îndepărtează petele persistente cu o oarecare eficacitate
 • Mentine apa curata calda
 • Rezervoare ușor demontabile
 • Preț accesibil

Specificatii

 • BISSELL Spotclean ProHeat Spot Cleaner portabil Putere 330 W Culoare Negru / Roșu.
Aspirator cu spalare Karcher SE 5100

Aspirator cu spalare Aspirator cu spalare Karcher SE 5100

Review

Karcher SE 5.100 este un aspirator cu spalare conceput pentru a garanta performanțe maxime la curățarea țesăturilor, prin urmare, deosebit de potrivit pentru eliminarea murdăriei cuprinse între fibrele covoarelor, mochetelor, canapelelor, saltelelor și scaunelor auto. Cu toate acestea, poate fi folosit și ca un aspirator obișnuit pentru a îndepărta praful, precum și pentru spălarea podelelor.

Dimensiunile de gabarit sunt destul de compacte si egale cu 42,2 x 32 x 46,5 (H) centimetri, in timp ce greutatea fara accesorii este de aproximativ 7,7 kilograme. Datorita cablului electric de 5 metri lungime, a unui furtun flexibil de 2 metri si a doua tevi rigide de 0,5 metri, raza de actiune este foarte larga. Acest lucru face posibilă limitarea la minimum a mișcărilor, care sunt în orice caz facilitate de cele două roți mari din spate și de perechea de roți pivotante din față.

SE 5.100 este versiunea cu cel mai complet set de accesorii pentru a permite o versatilitate considerabilă de utilizare. In pachet am gasit duza pentru spalat/aspirat tesaturi, perie pentru podele dure si o serie de duze pentru curatarea fotoliilor si captuselii. Subliniez si prezenta unui pachet de 100 ml de detergent specific pentru covoare.

Aparatul ajunge aproape gata de utilizare, in sensul ca trebuie doar sa introducem rotile de interblocare, sa montam suportul convenabil unde sa adapostim accesoriile si sa racordam conductele de aspiratie si nebulizare a apei la racordurile corespunzatoare. În acest moment, în funcție de necesități, putem trece la spălarea țesăturilor sau la curățarea chimică.

In primul caz trebuie sa adaugam amestecul de curatare in rezervorul de apa curata de 4 litri, sa introducem accesoriul corect, sa inchidem glisorul de aer de pe maner si sa pulverizam solutia de curatare prin activarea manetei de pe maner. Pe măsură ce lucrăm, aparatul aspiră apa murdară care ajunge într-un al doilea rezervor detașabil.

După cum am menționat la începutul articolului, aparatul vă permite și să spălați podele dure. In acest caz folosim peria pentru covoare, dar trebuind sa introducem o lama de cauciuc. Trebuie specificat că nu se poate spăla parchetul.

Pentru a efectua aspirarea uscată este necesar să scoateți rezervorul de apă murdară și să puneți în locul acestuia sacul de colectare inclus în dotare. Mai mult, trebuie să ne amintim să introducem adaptorul corespunzător pe mâner și, dacă folosim peria de podea, apăsăm comutatorul pentru a scoate perii.

După părerea mea, Karcher SE 5.100 este un produs complet și foarte versatil capabil să asigure rezultate bune, în special la spălarea covoarelor și a țesăturilor. Performanțele sunt valabile și în timpul aspirării uscate, fiind totuși nevoie de o serie de modificări pentru pregătirea aparatului.

Nu este un aspirator pe care il propun pentru spalarea pardoselilor, intrucat peria nu poate actiona cu forta necesara pentru a indeparta petele si murdaria incapatanata. Calitatea construcției este în general satisfăcătoare, totuși există un dezavantaj de subliniat.

Ma refer la garnitura de cauciuc pusa pe racordul rezervorului de apa curata care se desprinde foarte usor. Avand in vedere ca fara aceasta mica componenta pompa nu aspira, trebuie sa fim foarte atenti sa nu o pierdem atunci cand scoatem rezervorul.

Citeste tot +

PRO

 • Îndepărtează în profunzime murdăria de pe covoare și mochete
 • Posibilitate de utilizare atat ca aspirator uscat cat si pentru spalarea si uscarea tesaturilor
 • Rezervoare foarte mari și ușor de îndepărtat
 • Set complet de accesorii

Contra

 • Spălare ineficientă a podelei
 • Garnitura rezervorului de apă curată se desprinde ușor
aspirator cu spalare BISSELL CrossWave 3-în-1

Aspirator cu spalare Aspirator cu spalare Karcher SE 5100

Review

Bissel este o companie cunoscută în sectorul de curățenie casnică, iar acest aspirator cu spalare explică de ce este atât de apreciat, mai ales în SUA. CrossWave este un aparat 3 în 1 care aspiră, spală și usucă în două treceri pe podea. În al doilea rând, este și unul dintre cele mai bune modele pentru raport calitate/preț, deoarece costă mai puțin decât alți concurenți.

Este un dispozitiv cu rolă rotativă căptușită cu microfibră, cu declanșator pentru pulverizarea cu apă și detergent, și cu funcție de aspirație inclusă. Este capabil să aspire praful și resturile și să spele podeaua în același timp.

Pe mâner veți găsi un panou de butoane, care vă permite să alegeți modul de rotație al rolei, de exemplu pentru curățarea covoarelor sau a podelelor dure, care necesită mai multă putere. Peria o poți folosi pe orice tip de podea, inclusiv pe cele delicate, pentru că este blândă și nu zgârie. În plus, capul are articulație, iar aparatul este foarte ușor de manevrat, deoarece se poate înclina și chiar trece pe sub pat.

Rezervorul dublu previne contactul apei curate cu apa murdara, in timp ce statia de curatare are doua functii diferite. Opinia mea? Un instrument fantastic, eficient chiar si pe parchet, si disponibil si in versiuni cu detergent si diverse accesorii incluse!

Citeste tot +

PRO

 • Raport calitate/preț excelent
 • Perie foarte eficientă pentru mai multe suprafețe
 • De asemenea, îl poți folosi doar ca aspirator
 • Bland cu toate podelele
 • Disponibil cu accesorii și curățător

Contra

 • Cam zgomotos

Cum să alegi un aspirator cu spalare pentru îndepărtarea petelor

cum sa alegi un aspirator cu spalare

Pentru a elimina petele sau a readuce covorul la viață, este necesar să folosiți aspirator cu spalare cu caracteristici specifice. Aceste aparate sunt, de asemenea, potrivite pentru spălarea majorității acoperirilor din material textil.

De aceea reprezinta o solutie valabila pentru a indeparta murdaria de pe canapele, covoare, saltele, scaune auto si de pe orice husa din material pe care nu o putem scoate si pune in masina de spalat rufe. Un ajutor valabil chiar și în prezența animalelor de companie care lasă adesea urme de pași de pământ și noroi.

Particularitatea unui aspirator cu spalare este funcționarea cu o fază inițială de spălare și aspirarea ulterioară a apei murdare. Această ultimă operațiune este de o importanță fundamentală deoarece permite îndepărtarea aproape completă a umidității din fibre și astfel reducerea timpilor de uscare la minimum. Să încercăm să înțelegem cum să alegem un aspirator cu spalare analizând cele mai importante aspecte. De asemenea, aspiratorul cu spalare va ajuta si la eliminarea acarienilor si mucegaiului.

Tehnologia de curățare

Un aspirator cu spalare constă dintr-o structură mai mult sau mai puțin voluminoasă care la prima vedere poate arăta ca un aspirator remorcat sau un coș de aspirator. În realitate, observând îndeaproape, se observă prezența a două rezervoare. Intr-un recipient trebuie sa introducem apa curata cu detergentul, in timp ce apa murdara aspirata ajunge in celalalt.

Injectare/extracție

Curățarea are loc datorită emisiei unui jet de înaltă presiune de amestec de detergent care reușește să acționeze adânc în țesătură. In acest fel murdaria se desprinde din fibre amestecandu-se cu apa care este aspirata cu forta si colectata in rezervorul special.

Cele două operații au loc aproape simultan, în condițiile în care sistemul de injecție este amplasat chiar în fața orificiului de admisie. Avantajele acestei solutii sunt indepartarea petelor incapatanate si posibilitatea curatarii/uscarii intr-o singura trecere. Curățarea este foarte rapidă și eficientă chiar și pentru suprafețe mari, dar dezavantajul este costul destul de ridicat.

Periajul

Această metodă caracterizează un aspirator obisnuit care este mai ieftin decât cele de injecție/extracție și mai puțin voluminos. Motivul este lipsa sistemului care trebuie sa genereze un jet de apa de inalta presiune. In aceasta categorie gasim si modele portabile, cu greutate redusa, usor de transportat si potrivite pentru eliminarea rapida a petelor mici.

Furnizarea de accesorii poate fi mai mult sau mai putin completa in functie de modele, insa nu poate lipsi tubul lung flexibil si peria cu care se lucreaza zona de curatat folosind actiunea perilor. Lichidul de curățare este pulverizat pe țesătură în timp ce frecăm din greu pentru a îndepărta petele.

Odată terminată spălarea, trecem la faza de aspirație aplicând duza corespunzătoare (uneori o folosim pe aceeași) și trecând-o de mai multe ori până când considerăm țesătura uscată. 

Versatilitate

Daca dorim sa ne bucuram de versatilitate maxima de utilizare, este bine sa verificam ca modelul ales poate functiona si ca aspirator obisnuit, dar si ca aspirator cu spalare.

Calitate de construcție

Pentru a avea garanția achiziționării unui aspirator cu spalare de lungă durată, este necesar să se evalueze calitatea construcției și materialele folosite. In mod normal, structura unui produs de varf de gama este realizata cu un cadru din aluminiu sau otel si placat cu material plastic.

Un indiciu al cât de robust poate fi aparatul este greutatea. De exemplu, modelele economice pot cântări în jur de 5/6 kilograme, în timp ce cele performante depășesc chiar și 10 kilograme.

De asemenea, vă sugerez să acordați atenție detaliilor adesea trecute cu vederea, cum ar fi atașamentele pentru furtunuri, accesoriile, eventualele capace, precum și rezervoarele și sistemele de agățare/desprindere aferente.

Capacitatea rezervoarelor

Capacitatea rezervoarelor unui aspirator cu spalare este un aspect care trebuie luat în considerare în mod serios la alegere. Având recipiente de mare capacitate, vă permite să abordați curățarea unor suprafețe destul de mari fără întreruperi pentru golire și umplere.

Cu toate acestea, o capacitate mai mare atrage după sine creșterea inevitabilă a greutății și dimensiunilor, în consecință o manevrabilitate mai mică. De aceea iti propun sa gasesti un compromis bun pentru a avea un aspirator cu spalare care sa asigure o autonomie adecvata, dar in acelasi timp sa fie confortabil de transportat si mutat. În acest sens, este o bună practică să verificați dacă aspiratorul cu spalare este echipat cu unul sau mai multe mânere și roți pivotante.

Accesorii

Gama de accesorii joacă un rol foarte important atunci cand alegeti un aspirator cu spalare. De fapt, calitatea materialelor și caracterul complet al ofertei afectează semnificativ rezultatele și versatilitatea utilizării. Produsele foarte scumpe sunt și cele mai echipate, oferind o mare varietate de perii și duze pentru a face față oricărei situații.

Aceasta înseamnă să poți curăța, nu doar tapițeria, ci și covoare murdare, fotolii, canapele, scaune, saltele și scaune auto. Să aflăm care sunt cele mai folosite accesorii care nu ar trebui să lipsească niciodată.

 • Furtun flexibil și rigid
  Furtunul flexibil, lung de aproximativ 1,5 metri, permite o manipulare adecvată și posibilitatea de a ajunge în puncte greu accesibile fără a fi nevoie să ridicați aspiratorul. De asemenea, pot fi introduse una sau mai multe secțiuni de tub de aluminiu cu ajutorul cuplajelor adecvate, pentru a prelungi raza de acțiune și a acționa în zonele situate în partea superioară.
 • Perie de spălat
  Forma și dimensiunile pot varia foarte mult în funcție de alegerile tehnice ale companiilor producătoare. Fără diferența dintre modelul de injecție/extracție sau periaj, funcția este de a permite o acțiune eficientă asupra țesăturii pentru îndepărtarea petelor. 
 • Perie pentru podea/covoare
  Este un accesoriu prezent in modelele de aspirator cu spalare care permit si curatarea chimica. Este o perie de folosit atat pentru aspirarea cat si pentru spalarea pardoselilor si a covoarelor. De obicei, sunt necesare unele modificări în funcție de suprafața pe care intenționăm să o curățăm.
 • Mini perie sau duza
  Are aceeasi functie ca si peria mare pentru spalare, doar cu dimensiuni mai mici. În acest fel putem acționa mai precis in zone mici.
 • Aspirator cu spalare portabil
  In acest caz, mai mult decat un accesoriu, este un sistem anume adoptat doar de unele modele. În practică putem extrage corpul motorului și sa îl transportăm ca și cum ar fi portabil. În felul acesta pot, de exemplu, să lucrez mai ușor în interiorul mașinii sau pentru curățarea treptelor sau punctelor îndepartate.
 • Accesorii pentru animale de companie
  Unele modele sunt special realizate pentru a facilita curatarea in prezenta pisicilor si cainilor. Livrarea include accesorii specifice pentru a face operațiunile mai practice. In acest sens, un exemplu este peria cu recipient de colectare integrat, astfel incat sa retina noroiul sau excrementele de animale si sa previna ca murdaria sa ajunga in interiorul rezervorului principal.

0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile