acarieni saltea de pat

Moduri prin care puteți elimina acarienii, mucegaiul si bacteriile din salteaua de pat


Știai că mai mult de o sută de miliarde de acarieni pot locui în patul tău în funcție de vârsta saltelei? Acarienii sunt insecte microscopice care pot trăi în saltea ta chiar dacă aerisești și schimbi cearșafurile în mod regulat. Problema acestor mici arahnide este că atât fecalele lor, cât și cele care au murit deja sunt în centrul reacțiilor alergice și al altor probleme de sănătate, cum ar fi bolile de piele, durerile de cap și insomnia. Dacă nu știi ce sunt acarienii, citeste articolul: Acarienii: ce sunt si ce alergii provoaca

Pe langa aceste insecte, pot exista si murdarie, mirosuri neplacute sau mucegai pe saltea, motiv pentru care este important sa o curatati periodic pentru a elimina acesti agenti si a preveni eventualele probleme de sanatate. Prin urmare, în următorul articol vă vom spune cum să dezinfectați o saltea cu o serie de metode pe care le puteți face acasă.

Saltea: ferește-te de acarieni, mucegaiuri și bacterii

După cum am anticipat deja, curățarea și dezinfectarea saltelei unde ne odihnim este o procedură pe care ar trebui să o facem cu o anumită frecvență pentru a  preveni apariția mucegaiului, a mirosurilor neplăcute și a acarienilor. Acestea din urmă sunt arahnide microscopice care pot fi găsite în saltea și provoacă probleme de sănătate.

Pentru a evita acumularea acarienilor, este important, pe de o parte, să aerisim camera în care dormim în fiecare zi și, pe de altă parte, să schimbăm cearșafurile. Totuși, chiar dacă punem în aplicare aceste obiceiuri, acarienii pot trece prin cearșaf și rămân înghesuiți în pat, așa că este recomandat și să întoarcem salteaua și să o dezinfectăm, chiar și o dată pe lună.

Așa că vă veți întreba cum să eliminați definitiv acarienii prin dezinfecție? În rândurile următoare vă vom explica cum să dezinfectați o saltea cu următoarele remedii casnice:

  • Bicarbonat de sodiu
  • Abur

Bicarbonat de sodiu, folosește-l așa pentru a dezinfecta salteaua

Aveți copii în casă, poate patul a fost ud și nu știți să curățați o saltea cu urină? Bicarbonatul de sodiu este o opțiune foarte recomandată pentru aceste cazuri, deoarece datorită conținutului său ridicat de compuși alcalini, are proprietăți deodorante care îndepărtează atât mirosurile care rămân impregnate pe acest tip de suprafață, cât și petele produse de vărsături sau urină.

În plus, bicarbonatul de sodiu este și un remediu casnic foarte util pentru dezinfectarea saltelelor, deoarece are proprietăți antiseptice și antibacteriene care curăță și elimină bacteriile și acarienii.

Pentru a utiliza acest produs pe saltelele de acasă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 de grame de bicarbonat de sodiu
  • 5 picături de ulei esențial de arbore de ceai, un dezinfectant natural capabil să sporească efectele bicarbonatului împotriva acarienilor și bacteriilor.

Procedură:

  1. Adăugați cantitățile de mai sus de bicarbonat de sodiu și ulei de arbore de ceai într-un recipient. Apoi, amestecați bine ingredientele, astfel încât să fie bine amestecate.
  2. Acum, cu ajutorul unei site, presărați amestecul tocmai făcut pe o parte a saltelei (rețineți că trebuie să fi îndepărtat în prealabil toate cearșafurile).
  3. Lasă o oră.
  4. Între timp, presărați amestecul pe cealaltă parte a saltelei și lăsați încă o oră.
  5. În cele din urmă, îndepărtați toată murdăria care rămâne lipită cu ajutorul unui aspirator.

Saltea, dezinfecteaz-o cu abur

dezinfectare saltea cu abur

Aburul este una dintre cele mai eficiente modalități de a elimina acumularea de acarieni și alte microorganisme, cum ar fi puricii sau bacteriile de pe saltea. Datorită temperaturilor ridicate pe care le atinge, aburul este un puternic dezinfectant natural și antimicrobian care ne menține salteaua curată de acarieni, ploșnițe, purici și bacterii, făcându-l un excelent aliat pentru prevenirea problemelor de sănătate cauzate de aceste microorganisme.

aspirator praf acarieni

Aspirator UV de pat antiacarieni Jimmy JV35 Vacuum Cleaner

Dacă considerați că este necesar, puteți lua în calcul achiziționarea unui aspirator UV de pat antiacarieni. Funcționează cu o temperatura ridicata constanta de 60°C și va ajută pentru a elimina acarienii in proportie de 90%

Avantaje

  • Neutralizeaza 99,99% din bacterii;
  • Elimina praful, bacteriile și acarienii
  • Are lampa UV care dezinfectează

Specificatii

  • Putere 700W;
  • Incalzire rapida in numai 5s;
  • Distruge acarienii prin lumina UV si temperaturi ridicate;
  • Mod de curatare: 3-in 1;
  • Folosit pentru aspirarea prafului, parului de animale si acarienilor de pe canapele, paturi, saltele etc;

Procedură

Dacă doriți să știți cum să eliminați acarienii de pe saltea și alte urme de murdărie, ar trebui să aveți acasă un aspirator cu accesorii pentru curățarea covoarelor și să urmați aceste instrucțiuni.

  1. În primul rând, va trebui să scoți cearșafurile de pe pat și să le speli în apă fierbinte pentru a îndepărta toți acarienii și alte resturi și microbi care s-au acumulat pe ele.
  2. Apoi, aspirați salteaua pentru a curăța suprafața de bacterii și acarieni.
  3. Acum rulați un aspirator cu abur peste saltea înainte și înapoi timp de câteva minute.
  4. La final, lasă salteaua să se usuce timp de 10 ore și apoi pune deasupra ei cearșafuri curate.

0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile