anthurium

Anthurium: caracteristici, îngrijire și udare


Anthurium andreanum, numit în mod obișnuit Anthurium, este o plantă tropicală foarte comună, erbacee, care este ușor de găsit. Apreciat pentru inflorescența colorată și nu în ultimul rând pentru minunatele frunze strălucitoare în formă de inimă de un verde foarte intens.

Fiind o plantă ornamentală la mare căutare, în pepinieră se pot achiziționa numeroși hibrizi și soiuri cu culori foarte diferite ale florilor roșu, alb, roz, liliac, portocaliu.

Cum să ai grijă de Anthurium?

LUMINĂ: Anthurium necesită o expunere la lumină ecranată. De fapt, în pădurea tropicală trăiește la adăpost sub copaci. Se teme de schimbările bruște de temperatură și este necesar să-l adăpostești de curenți și curenți reci dar și de apropierea de calorifere. 

APAplanta cu climat umed, apreciaza o umiditate minima a solului, de aceea nu este necesara uscarea pamantului intre o udare si alta. Cu toate acestea, rădăcinile trebuie să respire, așa că păstrați substratul drenat și bine ventilat. Suferă la un climat prea uscat.

SOL: substratul ideal pentru Anthurium este drenant și ușor acid. Este util să combinați scoarța sau mușchi în amestec, precum și materialul de drenaj, cum ar fi nisipul sau perlitul, pentru a preveni ca acesta să rămână înmuiat. Se fertilizează la fiecare 15 zile cu ingrasamant pentru plante cu flori.

ÎNFLORIREA: ceea ce se numește în mod obișnuit floare nu este de fapt altceva decât o frunză modificată a Anthurium. O bractee în formă de inimă, numită spată, înfășurată în jurul spadicelui pe care înfloresc florile regale și mici albe/galbene.

Îngrijire: Anthurium este o plantă foarte iubitoare de umiditate, iar sistemul său radicular se adaptează foarte bine la apă. Este una dintre plantele care se adaptează cel mai ușor la cultivarea în hidrocultură.

FAPT DIVERT: frunzele sale în formă de inimă sunt un simbol al iubirii sincere și al prieteniei. Este adesea oferit cadou pentru a exprima un sentiment puternic, în special Anthurium roșu este oferit ca semn al iubirii profunde.

De ce să alegi anthurium

anthurium floare

Aspectul anthurium evocă păduri exotice și conferă farmecul misterios și enigmatic al frunzelor sale în formă de inimă. Necesită puțină atenție și ocupă puțin spațiu.

Printre avantajele anthuriumului se numără capacitatea de a tolera medii cu luminozitate medie sau scăzută unde rămâne frumos pentru o perioadă lungă de timp.

Frunzele de anthurium absorb substanțele nocive (vezi plante depoluante) prezente adesea în casă și birou: formaldehida, eliberată de lipici și lacuri pentru mobilier, sau benzen, eliberat de mașini. Aceste substanțe sunt stocate în celulele frunzelor fără a afecta planta.

Cum și unde să crească anthurium

Tolerează un nivel mediu de luminozitate. Vara trăiește bine în aer liber, la umbră și la adăpost de vânt.
Necesită temperaturi de 15-20 °C (cel puțin 10 °C), nu se teme de căldură dacă este la umbră și cu umiditate ridicată a mediului.
Nu trebuie amplasat în apropierea ferestrelor sau ușilor care se deschid des iarna, nici lângă calorifere sau alte surse de căldură.

Dupa achizitie, acesta trebuie repotat intr-un recipient ceva mai mare decat cel precedent si apoi la doi-trei ani, intr-o vaza cu una sau doua marimi mai mare.
Folosiți pământ de ghiveci pentru plante verzi sau un pământ de ghiveci universal de înaltă calitate.

Cultivarea Anthurium

cultivare anthurium

Anthurium este o planta tipica de apartament, bine cunoscuta si apreciata pentru inflorirea prelungita si longevitate.

Originară din America Latină, are toate caracteristicile unei plante tropicale și face parte din familia Araceae.

Îngrijirea lui necesită puține precauții și, dacă cineva continuă să întâmpine dificultăți cu privire la modul de cultivare a Anthurium, probabil că face două erori de bază în ceea ce privește temperatura și umiditatea de asigurat pentru plantă, care nu trebuie să fie niciodată insuficiente.

Înflorire anthurium

Ceea ce face ca Anthurium să fie inconfundabil este culoarea vie a „spatei” caracteristice, considerată în mod normal floarea sa. În realitate este o bractee, sau mai degrabă o frunză colorată, la baza inflorescenței propriu-zise, ​​structura mică alungită și cilindrică din centrul acesteia, numită „spadix”.
Culorile și dimensiunile bractei, datorită selecțiilor floricultorilor, prezintă acum o mare varietate variind de la cel mai comun roșu coral, până la roz, alb, verde și pestrițat. Chiar și forma „spatei”, în general în formă de inimă, poate fi mai mult sau mai puțin alungită, ondulată sau în formă de evantai.

Anthurium cum să-l îngrijești pentru a menține splendoarea naturală a frunzelor și a bracteelor: îndepărtează periodic praful folosind o cârpă moale și ușor umedă, fără a ceda tentației de a pulveriza produse de lustruire care împiedică respirația plantei.

Când să tăiați

Nu necesită tăiere, doar frunzele uscate vor fi îndepărtate.
Atenție: această plantă poate fi toxică pentru pisica ta, descoperă aici plantele otrăvitoare pentru pisici cu fotografii pentru a le recunoaște.

Cum se înmulțește planta Anthurium

Cea mai folosită metodă deoarece garantează rezultate excelente este împărțirea pe smocuri.

Să vedem cum se procedează:

  • Udați bine solul.
  • Extrageți ușor planta, apucând-o de bază, având mare grijă să nu rupeți rădăcinile.
  • Separați unele zone ale plantei care au câte 3-5 frunze fiecare.
  • Asezati fiecare rasad intr-un ghiveci cu substrat format din: turba, pamant pentru flori si nisip, respectiv in proportii de 3:2:1.
  • Expuneți ghiveciul la lumină și aburiți planta aproximativ la fiecare 3 zile.

Cum să luați o tăietură de Anthurium

Dacă, în schimb, doriți să folosiți metoda de tăiere, luați porțiuni mici din plantă și puneți-le într-un ghiveci cu un pământ format din 3 părți de turbă și 1 de pământ universal.

Apăsați ușor. Așezați ghivecele cu răsadurile într-o cameră cu cel puțin 24° și, la fiecare 3-4 zile, pulverizați-le cu apă pentru a recrea nivelul potrivit de umiditate.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile