Amenajare cu parchet, stiluri și personalizare


Parchetul este clasic, sobru, pur, atemporal. Cu toate acestea, atemporalitatea parchetului nu este singura sa calitate vedetă. Pe lângă faptul că nu este caracteristic unei anumite perioade (ci a tuturor), nu este caracteristic nici unui anumit spațiu, ci a tuturor.

După o trecere în revistă a diferitelor tipuri de decor în funcție de ce colțuri de lume te inspiră, se ajunge la următoarea concluzie. Aceea că, atunci când vine vorba de a aduce un oraș, țară sau continent în casa ta, orice ai alege, acoperind suprafața cu parchet este decizia corectă. În acest articol vei descoperi câteva trucuri, care te pot ajuta să aduci acasă Africa, Paris, Finlanda, Japonia, Toscana sau Imperiul Britanic Victorian.

Africa. Este esențial să oferi un efect vizual de forță și vitalitate. Cu acest obiectiv sunt folosite culorile, texturile și geometria. Mobilierul este dispus de preferință în paralel, creând un efect vizual de extindere în lățime, care evocă frumusețea orizontului mitic african.

Culorile strălucitoare și imprimeurile etnice amintesc de savana neîmblânzită. Le poți contrasta cu albul pentru a le evidenția caracterul, impregnând încăperea cu vitalitate și libertate. Ai mână liberă la combinația de imprimeuri, dar trebuie avut grijă să spargi calmul într-un mod fin. Poți alege un model în dungi alb-negru, care inspiră galopul zebrelor sălbatice, sau cercuri vagi de maro pe fond galben, de exemplu.

Atunci când decizi asupra culorii și stilului, pentru a realiza aceste decorațiuni, lemnul închis la culoare și mesele definite sunt preferate. Lemnul în forma sa naturală pentru mobilier, sau micile detalii ornamentale, aduc mai mult aer sălbatic.

Franţa. Linii cu aer de regalitate și romantism, pereți tapițați, mobilier în stil baroc, lemn cu dantelă, socluri cu atenție la detalii, candelabre care sclipesc și dau impresia că nu înfloresc niciodată pe deplin. Toate încadrate cu perdele groase cu infinite pliuri, într-o schemă de culori alb murdar, auriu și pastel. Mobilierul, care inspiră lux și măreție, se extinde vizual în sus, creând un spațiu distinctiv șic parizian, care pare să se îndrepte spre cer și să-l sublinieze.

Scandinavia. Pe o pânză albă pură, reprezentantul definitiv al frigului și zăpezii scandinave, se realizează un joc decorativ între saturație și contrast. Exploziile de culoare rup linia tonurilor monocrome, făcându-le în același timp protagoniști. Detaliile în roșu, turcoaz sau galben nu sunt cu siguranță de prisos, dar jocul cu intensitatea negrului peste gama predominantă de alb și gri este obligatoriu.

La alegerea nuanței parchetului predomină stilul rustic, structura mono-scânduri și culorile maro, deschis și gri, de preferință cu nervuri. Rotunjimea figurilor geometrice, cum ar fi pătratele și dreptunghiurile, fac parte din decor și mobilier. Această geometrie, completată de granulația lemnului mobilierului sau a suprafeței, evocă căldura copacului în mijlocul calmului nordic.

Iluminatul este un factor cheie, atât natural, cât și artificial. Ferestre mari și lămpi cu linii curbe sau drepte, care se îmbină cu zăpada sau o conturează în negru. În general, folosind lumina ca resursă principală, ansamblul vizual trebuie să fie capabil să evidențieze frumusețea spațiului gol în fața saturației ornamentale.

Asia. Tonuri de gri și albăstrui pe fond alb, închise de detalii roz sau violet care, inspirate de floarea de cireș, aduc primăvara japoneză în cameră. Lămpile în stil minimalist se armonizează cu întregul, iar iluminatul natural este exploatat prin ferestre uriașe.

Mobilierul cu structuri curbate și lemn închis la culoare în cel mai pur stil oriental, sau de statură mică, în general așezat pe covoare, evidențiază altitudinea încăperii. Frumusețea setului este completată de o suprafață din lem, ale cărei scânduri oferă o senzație extraordinară de spațialitate. Nuanța preferată este bambusul. Acestea sunt spații care, prin utilizarea resurselor geometrice și cromatice, acordă admirație naturii, evocând în același timp calmul și rectitudinea spirituală tradițională a acestor colțuri de lume.

Toscana italiana. Combinația de materiale precum piatră, teracotă și podele din lemn, mobilier învelit în piele și decojit, prezența florilor, crem, tonuri neutre, lavandă și cafea. Misiunea acestor elemente decorative este să împace frumusețea naturii sălbatice cu funcționalitatea și căldura casei. Ustensilele de bucătărie sunt foarte decorative, care colaborează cu stilul rustic al mobilierului și eleganța draperiilor pentru a îmbina sobrietatea romană și simplitatea peisajului rural într-un rezultat incredibil de primitor.

Anglia. Pereți pastel, alb, crem sau tapițați cu motive florale sau dungi verticale, care sunt foarte elegante în contrast cu mobilierul închis în tonuri închise. Tăblii mari sau bare metalice în camere, tablouri în rame baroc care înglobează peisaje superbe, flori sau portrete de epocă. Și dacă scopul este realizarea unui stil victorian, abundența decorativă este și mai esențială: fiecare centimentru din spațiu trebuie să invoce luxul, mândria și distincția Imperiului Britanic. Culorile ideale pentru a realiza acest lucru sunt ocru și auriu. Mobilierul nu iese în evidență în ansamblu, ci individual: scaunele, mesele, exuberanța candelabrelor și tablourile sunt piese de artă în sine. Prezența țesuturilor este esențială; perne mari, mobilier tapițat, fețe de masă căzute și perdele groase de catifea care sporesc eleganța podelei din lemn, care acoperă suprafața. Pot fi plăci de parchet stratificat care rulează în linie dreaptă sau, foarte des, în zig-zag. Oglinzile sculptate, statuile, seturile de ceai în bucătărie și florile sunt elemente decorative esențiale.

Transformă-ți casa, oferă-ți ție și musafirilor tăi bucuria de a experimenta visul de a trăi în locuri exotice.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile