acarieni pe covor

Acarieni pe canapea, cum să-ți dai seama dacă îi ai și tu


Sunt oaspeți nedoriți capabili să provoace chiar și serioase tulburări, descoperirea prezenței lor este ușor

Curățarea gospodăriei este o artă care se concentrează adesea pe îndepărtarea murdăriei vizibile, uneori, totuși, ceea ce nu vedem este cel care poate face cel mai mult daune. Mai ales în cazul alergiei la acarieni, una dintre cele mai frecvente alergii, descoperirea prezenței acestor oaspeți nedoriți este o practică cu adevărat necesară. Vorbim, evident, de acarieni, chiriași care pot deveni o prezență abundentă în canapele și saltele. Mai ales în perioada de primăvară și vară, proliferarea acestor acarieni poate deveni o mare problemă, motiv pentru care tocmai în acest moment ar trebui să-i descoperim și să-i atacăm cu mai multă vigoare.

Acarienii de praf, imposibil de detectat cu ochiul liber, dar unele simptome sunt un avertisment

De foarte multe ori, se cheltuiesc sume importante pentru curățarea mediului acasă, dar importanța utilizării produselor pentru combaterea acarienilor este trecută cu vederea , pur și simplu pentru că amenințarea care derivă din acești chiriași nedoriți nu este clar sub ochii noștri. Când vine vorba de combaterea acarienilor, există însă și ingrediente naturale și ieftine care te pot ajuta și pe care ar trebui să începi să le folosești.

Canapea dvs. de acasă poate fi un habitat prolific pentru acarieni, în special pentru acarieni care par atrași în mod deosebit de canapele și saltele. Predilecția lor pentru aceste medii se datorează prezenței noastre, care eliberează asupra lor cantități considerabile de celule moarte, o sursă inepuizabilă de hrană pentru aceste animale.

Prezența lor se poate manifesta prin simptome precum strănutulmâncărimea pielii sau lăcrimarea ochilor, precum și dificultăți de somn. Daca unul sau mai multe dintre aceste simptome au aparut printre oaspetii casei, este posibil sa ai si tu o canapea sau o saltea invadata de acarieni!

Deși aceste creaturi nu sunt capabile să muște direct sau să suge sânge precum țânțarii, prezența lor poate contribui la deteriorarea bunăstării tale și, din acest motiv, va trebui să acționezi imediat. Primul lucru de făcut este să scoți tot ce este posibil și apoi să speli în mașina de spălat, există și soluții naturale precum bicarbonatul de sodiu și oțetul care se pot dovedi a fi super eficiente pentru igienizarea rufelor, pur și simplu adăugându-le în tambur înainte de spălare.

După ce ai dezvelit totul, cea mai bună armă a ta va fi aspiratorulaspirarea regulată și temeinică este, de fapt, cea mai bună modalitate de a ține la distanță populația de acarieni și de a asigura sănătatea tuturor oamenilor din casă. Chiar dacă prezența acarienilor pe piele nu este detectabilă cu ochiul liber, la o examinare la microscop am putea descoperi abundența acestora, o surpriză neplăcută pe care nu ne-am dori să o vedem, dar care ar putea fi utilă în a vedea și a percepe problema ca fiind reală.

Cunoașterea și acțiunea preventivă rămân răspunsul cel mai potrivit în lupta împotriva acarienilor, o luptă menită să protejeze sănătatea noastră și a celor dragi, mai ales în ceea ce privește micuții casei care, expuși îndelung prezenței acestor oaspeți nedoriți, ar putea dezvolta forme de alergie capabile să le submineze profund bunăstarea.

De unde știi dacă există acarieni?

Strănut, mâncărimi ale pielii, gurii, gâtului și gurii, lăcrimarea ochilor și dificultăți de somn: toate acestea sunt simptome care dezvăluie prezența clară a acarienului de praf în casa ta. 

Atenție: Acarienii sunt prezenți chiar și în cea mai curată casă! Acarienii de praf fac parte din mediul de viață și țopăie din pat în pat, din cameră în cameră. 

De fapt, peste 94% dintre alergenii lor se găsesc în paturile noastre și în fiecare gram de praf există între 2.000 și 15.000 de exemple de acarieni. 

Condițiile pentru un mediu ideal pentru acarieni sunt: 

  • Absența luminii solare: aceste ființe nevertebrate foarte mici nu suportă lumina. Din acest motiv se cuibăresc în perne, în straturile interioare ale saltelei, în covoare, în jucării moi pentru copii, în perdele, în covoare și în toate acele obiecte care rețin ușor praful. De asemenea, se pot cuibări în straturile de piele moartă și mătreață, care sunt mâncarea lui preferată.
  • Temperatura ridicată și umiditatea îi favorizează creșterea: o proliferare mai bună are loc cu o umiditate care oscilează între 60% și 80% și cu o temperatură mai mare de 20°C.
  • Mâncare din belșug: mănâncă tot ce este organic, de la rămășițele pielii noastre până la spori de mucegai, păr și celule moarte ale pielii de la oameni și animale.  

1 1 Voteaza
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Alexioan
Alexioan
7 luni in urma

Referitor la prezența acarienilor, există o metodă concretă, directă, de depistare a acestora? Din articolul prezentat mai înainte se pare că acarieni sunt peste tot și niciodată nu vom ști precis dacă am scăpat sau nu de ei. Imaginea aceea „sugestivă” cu tipul cu lupa se pare că e postată așa, de ochii lumii.Aștept cu nerăbdare o lămurire mai concisă. Vă mulțumesc!