camera intunecata sfaturi

Să luminăm o cameră întunecată: 7 sfaturi pentru a o face fără a deranja decorul


Expunerea unei case este foarte importantă. În funcție de faptul că este orientată spre nord sau spre sud, sau orientată spre vest sau est, casa noastră va fi mai mult sau mai puțin caldă, dar și mai mult sau mai puțin luminoasă. Principala sursă de lumină pentru spațiile noastre de acasă este, fără îndoială, soarele, iar apoi evident că sunt luminile artificiale care intră în joc la amurg și seara. 

Acesta nu este cazul tuturor, așa că experții din industrie au studiat diferite trucuri pentru a ilumina chiar și cel mai întunecat spațiu. Să aflăm 7 dintre aceste sfaturi inteligente.

1. Curățăm geamurile

Știm bine că curățarea casei este foarte importantă și nu doar pentru a face mediul în care trăim ordonat și sănătos, ci și pentru a oferi mai multă luminozitate. Asta e corect. Lumina, de fapt, depinde și de cât de ordonată este casa și, în special, de cât de mult strălucește geamul ferestrei. Dacă sunt opace, pline de picături de ploaie, praf, reziduuri de sol, lumina, indiferent dacă soarele strălucește sau nu afară, va pătrunde mai greu și nu va radia în spațiul nostru. Dimpotrivă, dacă ferestrele sunt perfect curate și luminoase, atunci, chiar dacă este minimă, iluminatul natural își va face treaba.

2. Scoatem draperiile

Tot pe tema ferestrelor si sticlei, o alta modalitate de a da o luminozitate mai mare este eliminarea draperiilor. Sunt frumoase, fac scenă, mobilează și completează stilul casei, dar întunecă și ia lumina. Putem, atunci, să decidem să le lăsăm mereu deschise, astfel încât să creeze un cadru elegant pentru fereastră sau să le îndepărtăm complet, poate alegând corpuri de design care ne pot ajuta să mobilăm într-un fel.

Și dacă chiar nu ne putem lipsi de ele pentru că ne plac în mod deosebit, am putea opta pentru perdele luminoase, poate de culoare deschisă și tinzând spre transparență, astfel încât lumina să poată filtra în continuare.

3. Să ne gândim la o nuanță strălucitoare

Casa noastră este întunecată, sunt foarte puține puncte de acces luminoase și nu știm cum să o rezolvăm. Nicio problemă, pentru că până și tipul de culoare pentru pereți poate lucra în favoarea noastră. Te-ai gândit vreodată, de exemplu, cât de reflectorizanta poate fi vopseaua lucioasă? Nu este o alegere pe care o aleg mulți oameni, dar atunci când mobilați o casă slab luminată nu este o prostie, dimpotrivă. 

Pereții, dar și tavanul, dacă se caracterizează printr-un tip similar de culoare pot capta și reverbera lumina care pătrunde din exterior sau care se află în interiorul camerelor. Dacă ne decidem pentru o astfel de variantă, am putea îndrăzni și cu culorile, inserând nuanțe mai închise și mai distinctive. Fără îndoială că culorile deschise sunt mai potrivite, dar nu este absolut obligatoriu să le alegi pe acestea din urmă. 

4. Oglinzi pentru reflexie?

Cât de strategice sunt oglinzile? De multe ori sunt folosite pentru a mari incaperea in care sunt amplasate, dar in multe cazuri sunt excelente si pentru a da mai multa lumina. Suprafața reflectorizantă favorizează o reverberație a luminozității, deși este scăzută, și amplifică senzația de lumină din cameră. În sufragerie sau în punctele de joncțiune sunt perfecte.

5. Contraste de culoare sau nuanțe coloniale

Am văzut că există o modalitate de a introduce culori mai puternice, chiar și cele închise, și este legată de diverși factori. Cu toate acestea, ne putem juca și cu culori închise pentru a da lumină. Daca nu vrem sa renuntam la el, dar ne este frica sa nu-l inchidem prea mult, atunci cream un contrast cu tonuri mai deschise. Contrastul cromatic va asigura ca gusturile noastre sunt multumite, dar fara a renunta la acel mic plus de lumina pe care o putem introduce in casa. 

6. Podele deschise

Să nu uităm de podele. Sunt cea mai mare suprafata din medii si din acest motiv trebuie ingrijite. Să ne amintim că scopul nostru este să dăm luminozitate, să facem asta alegând o pardoseală ușoară. Lemnul acestei nuante este foarte potrivit pentru a crea medii unice, elegante, moderne si clasice in acelasi timp, si cu un design deosebit. 

Am putea decide să creăm un ansamblu cromatic, prin care o paletă de culori să caracterizeze fiecare detaliu al încăperii, dar în nuanțe diferite, sau am putea alege să plasăm o pardoseală deschisă pentru a capta lumina și, în același timp, pentru a evidenția o completare întunecată. 

7. Ce tip de iluminat sa alegi?

Și atunci trebuie să gândim și să ne jucăm bine cu iluminarea artificială. Dacă cea naturala nu ne ajută pentru că casa este expusă spre nord, sau pentru că ferestrele sunt puține și mici, atunci suntem deștepți în a crea efecte de lumină perfecte și strategice.

Alegerea punctelor potrivite în care să inserați lămpi de perete, lămpi de designer, candelabre speciale și lumini cu LED-uri este de o importanță fundamentală. Nu putem lăsa acest detaliu la voia întâmplării, deoarece va fi unul dintre lucrurile fundamentale care va lucra în favoarea noastră pentru a infuza mai multă lumină în casă. 

Încă nu suntem mulțumiți?

Dacă niciuna dintre sugestiile de mai sus nu ne este potrivită, să încercăm să alegem câteva opere de artă în nuanțe deschise, deosebite și strălucitoare pentru a atinge acest obiectiv. Sau optăm pentru accesorii de mobilier transparente. Scaunele, masa, măsuța de cafea și multe altele vor permite chiar și cea mai mică lumină să treacă, oferind un sentiment mai mare de luminozitate. 


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile