cum sa scapi de afide natural

8 rețete naturale pentru a scăpa de afidele de pe plantele tale


Infestările cu afide sunt enervante. Acești mici acarieni dăunători atacă toate plantele. Din cauza acestei infestări, planta slăbește (devenind astfel mai susceptibilă la boli), se deformează, se usucă și își pierde frunzele. Există mai multe tehnici naturale și ecologice pentru a scăpa de ele fără a apela la insecticide pe bază de chimicale clasice care otrăvește solul și planeta. Dovada în 8 sfaturi eficiente ale împotriva acestor dăunători:

1) Săpun negru lichid: cea mai bună metodă împotriva afidelor pe plante!

Pentru a-l folosi, trebuie doar să amestecați două lingurițe cu un litru de apă și să turnați totul într-o sticlă cu pulverizator pe care o agitați energic, astfel încât să facă spumă bine. Pulverizați pe plante și lăsați-l să se usuce. A doua zi, clătiți bine frunzele. Timp de două săptămâni, repetați același lucru la fiecare două sau trei zile.

2) Usturoiul

Dacă tufa ta de trandafiri este ținta afidelor, se recomandă plantarea de plante de usturoi lângă! Alternativ, puteți trata trandafirii cu o soluție similară celei de mai sus, cu excepția faptului că adăugați doi căței de usturoi la un litru de apă și 100g de săpun negru.

3) Zat de cafea

Dacă îți place să descoperi noi modalități de reciclare, vei afla cu plăcere că poți pune zaț de cafea la baza plantelor, în special la trandafiri. Se mai pot pune la baza plantei, pe sol, niste boabe de cafea pentru a descuraja afidele sa se apropie de ea.

4) Nasturtium

Pentru a vă proteja plantele, faceți o diversiune cu alte plante mai puțin fragile! Din cauza dragostei lor pentru nasturtium, afidele ar trebui să uite rapid de celelalte plante ale tale.

5) Oțet alb

Da… oțet alb din nou și din nou! Poate ucide afidele în mod eficient dacă adăugați puțin în apa de irigare pentru a pulveriza plantele.

6) Arpagicul sau urzici împotriva afidelor

În sfârșit, pentru pomii tăi fructiferi (măr, etc.) și arbuștii tăi, există o metodă foarte simplă: plantează câțiva metri de arpagic nu departe de trunchi. Afidele vor pleca cu viteză maximă! În rest, folosește urzica, o altă plantă utilă!

7) Expulzați afidele din trandafiri

Tot ce aveți nevoie sunt patru părți apă la o parte lapte. Se amestecă totul bine și se toarnă acest preparat într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează totul pe trandafiri tăi fără a uita zonele situate sub frunze. Pentru o mai bună eficiență, evitați momentele în care bate vântul.

8) Și bineînțeles… bicarbonat de sodiu!

În același spirit ca și amestecul anterior, păstrăm o măsură de 20 ml de săpun lichid organic pentru un litru de apă. Se adauga apoi 20 ml ulei de migdale dulci sau ulei de rapita. Se presara apoi 20 g de bicarbonat de sodiu. Amesteca totul bine si pulverizeaza produsul obtinut pe plantele infectate apoi nu uita sa clatiti totul in timp ce udati. Această ultimă rețetă este excelentă împotriva diferitelor specii care vă atacă plantele frumoase (afidele, acarienii de păianjen etc.) și funcționează și ca un bun fungicid.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile