Vrei plante de apartament sănătoase și puternice? Evita aceste 7 greseli
Plantele de apartament pe lângă faptul că sunt decorative au o serie de efecte benefice asupra aerului și asupra organismului nostru. De-a lungul timpului am învățat că pentru a avea grijă de ele în cel mai bun mod trebuie să luăm în considerare câțiva factori.
Plante de interior: evita aceste greșeli
In primul rand expunerea: plantele dupa tip trebuie pozitionate in medii luminoase sau intunecate sau expuse direct pe pervazurile ferestrei.
Un alt lucru fundamental este udarea. În general, plantele de apartament trebuie udate în funcție de climatul interior și de nevoile acestora. Important este să rețineți că nicio plantă nu vrea să fie înmuiată în apă, dar solul trebuie să fie întotdeauna umed și drenat.
Plantele nu trebuie niciodată expuse la surse directe de căldură, la lumina soarelui sau lângă calorifere.
Când rădăcinile plantei încep să crească prea mult, trebuie să fie replantate. Remplantarea trebuie făcută o dată pe an și de obicei primăvara.
Înainte de a transfera planta este important să pregătiți solul potrivit cu un îngrășământ specific în funcție de tip. Îngrășământul, de preferință lichid, trebuie folosit o dată pe lună sau în cazul cu eliberare lentă, de două ori pe an.
Greșeli frecvente în îngrijirea orhideelor
Pentru a înțelege mai bine greșelile de evitat, să luăm ca exemplu cea mai tipică și frumoasă dintre plantele de apartament: orhideea.
Prima greșeală care se face cu orhideea este udatul din abundență. Adesea, udându-le, le deterioram rădăcinile aeriene sau frunzele. Rădăcinile aeriene sunt baza pentru ca orhideea să simtă umiditatea și temperatura aerului. Același lucru este valabil și pentru frunze. Aceste plante trebuie manipulate cu extremă delicatețe.
Adesea, atunci când frunzele sunt pulverizate, se aruncă prea multă apă și dacă acestea nu o pot absorbi, se creează un mediu umed pe care se formează mucegaiuri și boli fungice. Planta de orhidee trebuie pulverizată dimineața, astfel încât să aibă timp să absoarbă apa.
Soluția ideală ar fi să folosești o farfurie cu pietricele și apă și să așezi pe ea vaza cu orhidee. Acest lucru crește umiditatea fără a umezi prea mult partea aeriană.
Dacă orhideea este conținută într-un ghiveci de plastic, ar fi mai bine să faceți găuri pentru a permite plantei să se bucure de aer și lumină.
Vaza din plastic transparent cu care vin orhideele la vânzare este foarte importantă pentru a permite trecerea luminii și a aerului. Deci, chiar dacă poate fi inestetic, este important să nu îl schimbați.
Fii cu ochii pe rădăcinile orhideelor, acestea de fapt pot fi supuse mucegaiului sau putregaiului. Când se întâmplă acest lucru, tăiați orice rădăcină putrezită sau mucegăită.
Nu uitați să vă fertilizați orhideea în mod regulat cu un îngrășământ lichid pentru orhidee.