biodiversitate gradina

5 sfaturi pentru a crește biodiversitatea în grădina ta


Biodiversitatea din grădina ta este extrem de importantă, dar ce este de fapt? Pe scurt, biodiversitatea este: „Bogăția a tot ceea ce trăiește în natură”. Gândiți-vă, de exemplu, la flori și plante, dar și la animale, insecte și ciuperci. În plus, este important și modul în care toate speciile trăiesc împreună. Sunt conectate între ele, ca albinele care nu se pot lipsi de flori. Într-o grădină cu biodiversitate nu numai că există mai multă viață, grădina ta este, de asemenea, mai bine protejată împotriva dăunătorilor și este mult mai rezistentă. Motive suficiente pentru a crește biodiversitatea grădinii tale!


Fă-ți grădina prietenoasă cu polenizatorii

Pentru polenizarea fructelor și legumelor noastre, este important să aveți multe insecte diferite în grădina dvs. Dar cum obții mai multe dintre aceste animale utile în grădina ta? Asigurați-vă că există ceva de care să se bucure toată lumea! O mare varietate de flori asigură o varietate la fel de mare de polenizatori. Așa că asigură-te că grădina ta este plină de diferite tipuri de flori, care înfloresc în diferite anotimpuri. În acest fel, insectele pot poleniza tot felul de plante și ne putem bucura de hrana noastră.

O primire călduroasă pentru fluturi

Mai mulți fluturi în grădina voastră începe cu suficientă hrană pentru omizi. Fluturii sunt atrași în principal de plantele care produc mult nectar. Cum ar fi maghiranul sălbatic, pătlagina aspră și coroana. De îndată ce acestea încep să înflorească, fluturii vă vor zbura în jurul urechilor!

Furnizați și așa-numitele plante gazdă. Acestea sunt plante de care depind fluturii și omizile pentru creșterea și dezvoltarea lor. De exemplu, unor fluturi le plac urzicile pentru că își depun ouăle acolo.

Menținând întuneric în grădină pe timpul nopții, ajuți multe insecte care se târăsc prin grădina ta noaptea. De exemplu, stingeți iluminatul grădinii! Lumina artificială poate perturba ritmul de somn al animalelor.


Lasă mai multe păsări să intre în grădina ta

Alegeți arbuști și copaci care cresc fructe de pădure și semințe. Fructele de pădure vor servi ca o gustare gustoasă pentru păsări, iar ramurile ca loc sigur pentru a se ascunde. Transformă-ți grădina într-un adevărat paradis pentru păsări, alegând diferiți copaci și arbuști. Puteți oferi, de asemenea, căsuțe suplimentare pentru păsări și mâncare, astfel încât micii dvs. prieteni care fluieră să nu fie lipsiți de nimic.

Buruienile

Buruienile sunt adesea controlate, dar de ce? Ele sunt cea mai importantă parte a biodiversităţii. Controlul așa-numitelor „buruieni” înseamnă de fapt combaterea biodiversității în sine. Aceste plante native sunt foarte importante pentru multe insecte diferite și adesea aceste plante apar spontan. În plus, buruienile spun multe despre tipul de sol pe care cresc și ce fel de plante poți planta acolo, util nu?!

Dacă nu ești fan al unei grădini foarte sălbatice? De asemenea, puteți alege să lăsați un colț al grădinii dvs. să devină sălbatic și să nu faceți nimic în acest sens. În acest colț, toate plantele și animalele pot trăi netulburate și în mod natural.

Lasă-ți grădina să respire

Odată ce grădina a fost amenajată, cel mai bine este să o lăsați în pace cât mai mult posibil. Multe plante sunt ocupate să-și dezvolte rețeaua de rădăcini pentru a absorbi nutrienți utili mai târziu în viață și pentru a crește mai repede. Dacă întoarceți pământul cu susul în jos din nou, nu veți deteriora doar rădăcinile plantei, ci și firele fungice care lucrează adesea cu plantele pentru a absorbi mai mulți nutrienți.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile