plante de interior care infloresc in ianuarie

10 plante de interior care înfloresc în ianuarie


Plantele sunt o modalitate excelentă de a aduce puțină viață și culoare în casa ta în lunile reci de iarnă. Din fericire, multe plante preferă să înflorească în lunile cele mai călduroase. Daca vrei sa te bucuri de culori fantastice si sa spargi tonurile de iarna, poti alege dintr-o mare varietate de plante care infloresc in ianuarie.

Iata cele 10 plante ideale pentru luna ianuarie care vor da un plus de nota casei tale, luminand incaperile tale.

1. Elebor sau trandafir de Crăciun

Helleborus niger

O plantă ideală pentru casa ta pentru luna ianuarie este Hellebore sau mai bine cunoscut sub numele de Trandafir de Crăciun.

Uită-te la el și primăvara va părea după colț. Această plantă nu este cu adevărat un trandafir, dar se numește așa pentru că produce flori care arată ca trandafirii sălbatici.

Florile sale înfloresc pe tot parcursul sezonului de iarnă și îl puteți găsi în diferite nuanțe. De la alb pur la diferite nuanțe de roz, verde și galben.

Dacă aveți copii sau animale acasă, trebuie să vă asigurați că nu se apropie prea mult de plantă, deoarece ar putea provoca arsuri în gură și ochi .

2. Cactus

10-plante-ianuarie-casa-2

plantă ideală pentru luna ianuarie, mai ales pentru cei care au puțin timp de dedicat îngrijirii lor, este cactusul. Îi puteți găsi într-o mare varietate de nuanțe, forme, dimensiuni ciudate și minunate.

Le place un mediu uscat, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la udarea lor.

Vă puteți distra creând terarii ieftine și drăguțe: orice recipient de sticlă poate fi folosit pentru a planta diferitele tipuri de cactusi. Vor fi, de asemenea, o idee grozavă de cadou.

3. Narcisa

10-plante-ianuarie-acasă-11

Narcisele te vor proiecta direct în primăvară și vor adăuga o notă de culoare și rafinament casei tale când vremea este mohorâtă afară.

Narcisa este o plantă bulboasă și poate fi cultivată în interior în timpul ierniiNecesită foarte puțină îngrijire și atenție pentru înflorire.

Aceste plante înfloresc în flori frumoase, parfumate și emană o aromă picant. Expozițiile lor florale frumoase și aromele încântătoare vor impresiona cu siguranță toți oaspeții tăi.

4. Lavandă

10-plante-ianuarie-acasă-8

Lavanda este o planta excelenta cu importante proprietati relaxanteideala pentru luna ianuarie cand suntem nevoiti sa stam in casa din cauza vremii nefavorabile.

Este adesea folosită ca remediu pentru afecțiuni precum oboseala și insomnia datorită mirosului său liniștitor și calmant.

Distreaza-te asezand ghivece cu lavanda prin casa pentru a te invalui in senzatii relaxante care te vor insoti in lunile reci de iarna.

5. Sansevieria sau plantă de șarpe

10-plante-ianuarie-acasă-13

O plantă potrivită și pentru cei mai puțin experimentați este Sansevieria sau planta șarpelui.

Este o plantă perfectă pentru a pune în valoare mobilierul modern datorită formei sale elegante și zvelte.

Îi place să fie în interior și se adaptează atât în ​​medii foarte însorite, cât și în medii slab iluminate.

Preferă aerul uscat, rareori are nevoie de repotări și trebuie udată o dată pe săptămână. Dacă iubești natura, dar ai puțin timp de dedicat îngrijirii spațiului tău verde, planta șarpelui este cea potrivită pentru tine.

6. Poinsettia sau Crăciunița

10-plante-ianuarie-acasă-17

Numele adevărat al Crăciuniței este de fapt Poinsettia.

Este floarea simbolică a perioadei Crăciunului, ideală pentru a vă decora casa.

Mulți cred că frunzele roșii sunt florile plantei. De fapt, nu este așa. Florile adevărate sunt cele mici, rotunjite, verzi sau gălbui, în timp ce frunzele roșii sunt bracteele, adică frunzele modificate care și-au pierdut clorofila și au sarcina de a proteja florile.

Mulți cred că este o plantă delicată, dar cu îngrijire adecvată poate trăi mult timp. Va trebui doar să ai grijă să o păstrezi într-un mediu luminos și departe de sursele de căldură și să o udați când solul este uscat.

7. Anthurium

10-plante-ianuarie-acasă-12

Anthurium este o plantă vie și foarte ușor de cultivat, deoarece necesită puțină atenție pentru a rămâne frumos în timp. Este de fapt una dintre cele mai longevive plante. Iubește căldura și lumina slabă tipice caselor noastre și ar trebui să fie udat o dată pe săptămână.

Anthurium cu floarea sa în formă de inimă simbolizează bun venit și inspiră fericire și, prin urmare, este perfect pentru a vă împodobi casa în luna rece a lunii ianuarie.

8. Spathiphyllum sau crinul păcii

10 plante potrivite pentru ianuarie pentru a le avea acasă

Crinul păcii este una dintre cele mai elegante plante cu flori și este aleasă de mulți pentru a da luminozitate și rafinament interioarelor lor mai ales în lunile de iarnă.

A avea grijă de această frumoasă plantă, ale cărei flori seamănă cu cele ale crinului, este într-adevăr o joacă de copii. Nu uitați că preferă un climat cald, dar umed și lumina indirectă. Ar trebui să fie udat la fiecare trei zile, dar întotdeauna verificați mai întâi starea solului.

Pe lângă faptul că sunt frumoase la vedere, au și proprietăți benefice importante. Ele sunt de fapt fantastice pentru purificarea aerului de toxine și pentru a vă oferi un mediu sănătos și parfumat.

9. Schlumbergera Buckleyi sau Cactus de Crăciun

10-plante-ianuarie-casa-7

Cactusul de Crăciun este o plantă de apartament foarte populară care înflorește în perioada sărbătorilor. Cu ramurile sale suspendate și o abundență de flori roșii, albe, galbene, roz, violet, este modalitatea perfectă de a oferi casei tale o explozie de culoare în ianuarie.

Ușor de îngrijit, este un candidat excelent pentru ideile tale de cadouri. Fiind o plantă tropicală, îi place un climat umed și un mediu luminos, dar nu ar trebui să fie expusă la lumina directă a soarelui.

10. Azaleea

10-plante-ianuarie-acasă-23

Azalea produce flori viu colorate, prin urmare perfecte pentru a reînvia chiar și în cele mai gri zile de iarnă. Sunt o necesitate în domeniul plantelor ornamentale și oferă casei tale note minunate de culoare.

Sunt flori care par capabile să supraviețuiască tuturor provocărilor climatice și au nevoie de îngrijire minimăEle iubesc soarele și au nevoie de un climat umed, așa că asigurați-vă că solul este întotdeauna umed, dar evitați stagnarea în farfurioare.

Azalea ajută și la purificarea aerului pe care îl respiri.


4.8 4 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile