Utilizarea chibritelor în grădină pentru combaterea dăunătorilor


Dacă grădina noastră este invadată de paraziți și muschi, a face o soluție naturală cu chibrituri poate fi o mișcare grozavă

A pune chibrituri în ghivecele cu plante și flori, sau în pământul din grădina de legume nu este o idee nouă. Dimpotrivă, este un truc vechi.

Gradina de legume: o lingura este suficienta pentru toate plantele

Una dintre amenințările care îi îngrijorează cel mai mult pe cei care au propria grădină și o îngrijesc cu dăruire sunt: ​​melcii, afidele, acarienii, furnicile și musculițele…

Cu excepția albinelor și gărgărițelor, care ajută la recrearea unui mediu propice dezvoltării plantelor, aproape toate restul insectelor se hrănesc cu legume.

Motiv pentru care trebuie să învățăm să le recunoaștem și, în consecință, să luăm contramăsurile potrivite, mai bine dacă naturale.

O sursă de minerale benefice pentru plante

Chibriturile nu sunt doar un truc eficient împotriva dăunătorilor, ci și o mișcare inofensivă, chiar benefică, pentru plantele tale.

Spre deosebire de insecte, cărora nu le place sulful din chibrituri, plantele de grădină apreciază mineralele pe care le conțin.

De asemenea, nu este neobișnuit ca plantele verzi care cresc în ghivece să rămână fără substanțe nutritive. Prin extragerea din pământ a mineralelor esențiale pentru creșterea lor, acestea își epuizează substratul și se ofilesc dacă nu sunt furnizate cu îngrășământ sau cu un substrat proaspăt.

Plantarea bețelor de chibrituri în pământ este un truc simplu pentru a-l îmbogăți cu minerale, deoarece vârfurile lor roșii conțin clorat de potasiu, trisulfură de diantimoniu și fosfat de amoniu.

Deci, punerea chibriturilor în plante în ghivece, precum și în grădină este, de asemenea, benefică pentru plante în mai multe moduri. De asemenea, este un truc ieftin, care nu este foarte complicat de aplicat.

Practic, urmați acești pași:

Plantati vreo zece chibrituri pe ghiveci, asezandu-le cu capul in jos in pamant in jurul plantei. Apoi udați plantele ca de obicei.

De fiecare dată când udați plantele, umiditatea din sol dizolvă capetele de fosfor și eliberează treptat cantități mici de sulf, fosfor și potasiu benefic pentru sol pentru a vă hrăni plantele.

Lăsați chibriturile pe loc pentru un timp, apoi înlocuiți-le cu altele noi pentru o mai mare eficiență. Repetați operația cât este necesar, până când paraziții au dispărut complet.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile