pasari in gradina

Atragerea păsărilor în grădină: trucuri pentru a umple grădina cu ciripit muzical


gradina plina de ciripitul diferitelor specii de pasari este cu siguranta un spatiu placut pentru odihna bucolica si relaxare si cu totii o putem realiza cu usurinta apeland la anumite trucuri . 

Atragerea păsărilor în grădina ta poate fi, de asemenea, o modalitate de a susține ecosistemul prin crearea unui mediu ideal pentru cuibărirea lor chiar și în zonele în care progresul le-ar putea îngreuna permanența. 

Vă explicăm de ce este important să atrageți păsări sălbatice în grădinile dvs. și modalitățile eficiente de a face acest lucru cu ușurință.

Importanța atragerii păsărilor sălbatice în grădinile noastre

Există mai multe beneficii pe care păsările sălbatice le pot aduce în spațiile noastre în aer liber:

  • trecând de la o plantă la alta, aceste animale se transformă cu ușurință în polenizatori accidentali, transportând polen între diferite exemplare și favorizând astfel creșterea și propagarea acestora;
  • păsările sunt, de asemenea, foarte importante în lupta biologică împotriva paraziților: hrănindu-se cu larve și insecte, de fapt, aceste mici animale se dovedesc a fi foarte utile în eliminarea țânțarilor, muschilor, melcilor și a altor insecte potențial dăunătoare culturilor noastre;
  • nu în ultimul rând, prezența păsărilor îi va determina pe copiii tăi să petreacă mai mult timp în aer liber observându-le, precum și să-i înveți despre importanța îngrijirii ecosistemului și a animalelor mici care îl locuiesc.

Cum să atragem păsările în grădina noastră

Pentru a atrage păsările în grădina sau terasa ta, cel mai simplu mod va fi să le oferi alimente precum semințe și fructe uscate sau proaspete:

  • stafidele, merele, fulgii de ovaz sau taratele, nucile si alunele vor fi perfecte pentru a atrage acesti mici prieteni cu pene;
  • semințele sunt și o masă apetisantă pentru păsările mici; dintre acestea, semințele negre de floarea soarelui vor fi soluția perfectă deoarece păsările sunt foarte îndrăgite de ele și constituie o hrană foarte energică și hrănitoare, perfectă pentru a supraviețui lunilor de iarnă. Semințele de in, macul, ciulinul și semințele de floarea soarelui dungi sunt, de asemenea, alternative excelente, alături de grâu. 

Pentru a le oferi hrana aleasă, pregătiți singuri un hrănitor pentru păsările mici sau achiziționând unul dintre modelele disponibile în comerț: va trebui să îl așezați într-un loc ferit de prădători și liniștit, la o distanță rezonabilă de tufișuri sau copaci. Asigurați-vă că păstrați întotdeauna alimentatorul bine curat și spălat, adăugând și o tavă cu apă întotdeauna gata de utilizare. 

În cele din urmă, în lunile mai reci, asigurați păsărilor un adăpost pentru a încuraja crearea unui cuib.

Plante care atrag păsările în grădina ta

Alegerea plantelor este, de asemenea, esențială pentru a determina sosirea păsărilor în grădina dvs.:

  • un gard viu sau tufiș al unei specii native va oferi un adăpost suplimentar păsărilor, care vor prefera ca acestea să-și construiască cuibul;
  • plantele aromatice reprezintă o mare atracție datorită culorilor strălucitoare și aromei lor intense;
  • În cele din urmă, plantele cu flori vor fi perfecte și pentru a atrage păsările în grădină, deoarece le vor oferi hrană proaspătă, care este întotdeauna disponibilă împreună cu semințele lor.

0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile