Uite cum sa obtii o rezerva infinita de coacaze în curtea din spatele casei sau chiar pe balcon – Video


Coacăzele nu sunt doar delicioase, ci conțin și antioxidanți care îți vor stimula sistemul imunitar. Poți gusta câteva de-a lungul zile sau le poți amesteca cu ovăz, iaurt sau smoothie-uri făcute în casă. Poate fi destul de costisitor să cumperi coacăze de la magazin, cultivarea lor în propria curte devine astfel și mai avantajoasă.

Dacă nu ai casă cu grădină, nu îți face griji! Dacă locuiești într-un apartament, îți poți cultiva propriul tufiș de coacăze pe terasă sau pe balcon.

Urmează următoarele sfaturi pentru a cultiva o rezervă infinită de coacăze în curtea din spatele casei

1. Fă puțină cercetare

Înainte de a planta tufișul de coacăze, ia-ți puțin timp să te documentezi. Asigură-te că alegi un soi care va rezista în climatul tipic zonei în care locuiești. Unele soiuri de coacăze se dezvoltă mai bine în climate în care este mai multă umiditate, pe când altele se vor dezvolta perfect la temperaturi aproape de îngheț.

2. Alege-ți solul

Trebuie să iei în considerare și aciditatea solului atunci când cultivi coacăze. Conform The Almanac, aciditatea optimă pe care ar trebui să o aibă solul este între 4 și 5. Dacă solul sau condițiile climatice nu permit coacăzelor tale să se dezvolte în grădină, încearcă, în schimb, să le plantezi în ghivece.

3. Plantează-le în mod corect

Pe lângă un sol potrivit, coacăzele au nevoie și soare din belșug. Alege o bucată de pământ din grădină care se bucură din plin de lumina soarelui în timpul zilei. Ar trebui să lași cam un metru jumătate între fiecare tufiș atunci când le plantezi. Dacă folosești un ghiveci, încearcă unul de 20 de cm și udă-le în fiecare săptămână cu putina apă.

4. Protejează-ți coacăzele

Găsește o modalitate de a-ți proteja coacăzele de gândaci, păsări sau alte vietăți. Poți pune bețe de bambus în jurul tufișurilor de coacăze sau le poțo acoperi cu folie alimentară pentru a ține animalele la distanță.

5. Taie crengile tufișurile

Știai că tufișurile de coacăze pot produce fructe timp de 20 de ani? Taie crengile tufișurilor tale odată la câțiva ani pentru a te asigura regenerarea acestora. În anul în care vei tăia crengile tufișurilor, acestea nu vor produce fructe, așa că asigură-te că alegi tufișurile alternativ.

6. Trebuie să înveți când să le culegi

Dacă vei planta tufișul de coacăze primăvara devreme, în mod obișnuit, vei putea culege fructele în luna iulie. Când vezi că prind o culoare albăstruie, mai așteaptă câteva zile. Când fructele sunt cu adevărat coapte, îți vor cădeadin tufiș direct în mână.

Vizionează videoclipul de mai jos pentru mai multe informații despre cum să cultivi coacăze acasă!


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile