Connect with us

Ghid Practic Gradina

Uite cum sa obtii o rezerva infinita de coacaze în curtea din spatele casei sau chiar pe balcon – Video

Publicat

pe

Coacăzele nu sunt doar delicioase, ci conțin și antioxidanți care îți vor stimula sistemul imunitar. Poți gusta câteva de-a lungul zile sau le poți amesteca cu ovăz, iaurt sau smoothie-uri făcute în casă. Poate fi destul de costisitor să cumperi coacăze de la magazin, cultivarea lor în propria curte devine astfel și mai avantajoasă.
[adinserter block=”1″]
Dacă nu ai casă cu grădină, nu îți face griji! Dacă locuiești într-un apartament, îți poți cultiva propriul tufiș de coacăze pe terasă sau pe balcon.

Urmează următoarele sfaturi pentru a cultiva o rezervă infinită de coacăze în curtea din spatele casei

1. Fă puțină cercetare

Înainte de a planta tufișul de coacăze, ia-ți puțin timp să te documentezi. Asigură-te că alegi un soi care va rezista în climatul tipic zonei în care locuiești. Unele soiuri de coacăze se dezvoltă mai bine în climate în care este mai multă umiditate, pe când altele se vor dezvolta perfect la temperaturi aproape de îngheț.

2. Alege-ți solul

Trebuie să iei în considerare și aciditatea solului atunci când cultivi coacăze. Conform The Almanac, aciditatea optimă pe care ar trebui să o aibă solul este între 4 și 5. Dacă solul sau condițiile climatice nu permit coacăzelor tale să se dezvolte în grădină, încearcă, în schimb, să le plantezi în ghivece.
[adinserter block=”1″]
3. Plantează-le în mod corect

Pe lângă un sol potrivit, coacăzele au nevoie și soare din belșug. Alege o bucată de pământ din grădină care se bucură din plin de lumina soarelui în timpul zilei. Ar trebui să lași cam un metru jumătate între fiecare tufiș atunci când le plantezi. Dacă folosești un ghiveci, încearcă unul de 20 de cm și udă-le în fiecare săptămână cu putina apă.

4. Protejează-ți coacăzele

Găsește o modalitate de a-ți proteja coacăzele de gândaci, păsări sau alte vietăți. Poți pune bețe de bambus în jurul tufișurilor de coacăze sau le poțo acoperi cu folie alimentară pentru a ține animalele la distanță.

5. Taie crengile tufișurile

Știai că tufișurile de coacăze pot produce fructe timp de 20 de ani? Taie crengile tufișurilor tale odată la câțiva ani pentru a te asigura regenerarea acestora. În anul în care vei tăia crengile tufișurilor, acestea nu vor produce fructe, așa că asigură-te că alegi tufișurile alternativ.

6. Trebuie să înveți când să le culegi

Dacă vei planta tufișul de coacăze primăvara devreme, în mod obișnuit, vei putea culege fructele în luna iulie. Când vezi că prind o culoare albăstruie, mai așteaptă câteva zile. Când fructele sunt cu adevărat coapte, îți vor cădeadin tufiș direct în mână.
[adinserter block=”1″]
Vizionează videoclipul de mai jos pentru mai multe informații despre cum să cultivi coacăze acasă!

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ghid Practic Gradina

Cum să plantezi praz pentru a obţine o recoltă bogată

Publicat

pe

Scris de

Prazul are o proprietate unică de acumulare a acidului ascorbic în timpul depozitării, dar în zona noastră temperată poate fi cultivat numai prin răsaduri pe paturi bine ilumite cu soluri un pic alcaline (pH aproximativ 7,5). În cazul în care aciditatea solului este ridicată, înainte de plantare, trebuie aplicate amendamente pe bază de var stins, pentru a creşte PH-ul soluului.

Creșterea și îngrijirea prazului
Cu două până la trei luni înainte de a planta răsadurile în pământ, se începe pregătirea seminţelor: sunt înmuiate timp de douăzeci de minute în apă fierbinte (la peste 50 ° C), apoi sunt spălate și plasate timp de o săptămână într-o cârpă umedă la temperatura camerei. După acest procedeu, semințele sunt semănate în vase mici (de exemplu, pahare de iaurt).

În primăvară, o cantitate mare de îngrășăminte organice, în general gunoi de grajd bine fermentat (până la 15 kg / m²) este introdus în solul unde urmează a fi plantat prazul. La jumătatea lunii mai, prazul aflat în răsaduri trebuie tăiat aşa încât să rămână doar o treime de tulpină, apoi prazul este plantat în sol la o adâncime de 12cm.

Prazul are nevoie de udare regulată (o dată la 5 zile), şi curaţarea spatiului dintre rânduri. Alimentați planta după cum urmează: azotat de amoniu (20 g) și sare de potasiu (15 g). Dizolvați într-o găleată cu apă și udați. Se mai pot aplica şi îngrăşăminte pe bază de gunoi de pasare sa ulei de mullein. 

Pe la mijlocul verii, se toarnă cenușă lângă tulpinile prazului. Prazul este rezistent la frig, deci poate fi lăsată pe rânduri până în noiembrie. Creșterea și îngrijirea prazului nu este deosebit de dificilă și, ca rezultat, veți obține bulbi aromaţi şi gustoşi, care toamna și iarna pot deveni principala sursă de vitamina C pentru organism și îl pot proteja de bolile infecțioase.

Beneficiile prazului

Prazul sau ceapa este cea mai obisnuita si indispensabila leguma din lume. Beneficiile prazului au fost testate și dovedite de sute de ori, prin urmare, în acest articol am decis să rezumăm proprietățile sale utile.

Ca regulă, în gătit, prazul este folosit ca un condiment care poate da un gust deosebit felului de mâncare. În unele țări, prazul este indispensabil în multe tipuri de mâncare.

În praz există o cantitate imensă de sulf organic (datorită acestui fapt are miros!), Datorită căruia posedă proprietatea principală de vindecare – luptă împotriva virușilor, chiar și Salmonella și E-coli.

Iată câteva motive pentru a mânca praz:

– este necesară îndepărtarea toxinelor din corp;

– reducerea nivelului de colesterol din sânge;

– prevenirea formării cheagurilor de sânge;

– ajuta la tratarea infecțiilor şi reduce efectele astmului, diabetului.

Prazul este folosit din ce în ce mai mult pentru scăderea în greutate. Acesta este inclus în dietă datorita conținutului său scăzut de calorii (pentru 100g numai 30 kcal), și în același timp conține o mulțime de vitamine.

Citeşte continuarea

Trending