Connect with us

Ghid Practic Gradina

Să descoperim Bokashi, o metodă de compostare care vine din Japonia

Published

on

compost bokashi

Ce este bokashi? Este o metoda de compostare originara din Japonia care consta in producerea unui ingrasamant 100% organic obtinut dintr-un proces de fermentatie care transforma resturile de bucatarie in humus bogat in proprietati nutritive.

Acest îngrășământ organic fermentat  poate îmbogăți solul grădinii de legume sau grădinii sau livezii deoarece este bogat în microorganisme benefice. Nu foarte folosit, astăzi bokashi se răspândește pe scară largă în rândul pasionaților de grădinărit

Să aflăm câteva curiozități despre metoda bokashi, cum se practică și de ce este nevoie pentru a profita la maximum de îngrășământul 100% organic.

Ce este metoda Bokashi

Bokashi este noua metodă de transformare a deșeurilor alimentare într-un îngrășământ excelent și organic pentru a fi folosit pentru grădina de legume sau grădina dumneavoastră.

Bokashi se obține ca rezultat al amestecului de gunoi de grajd, pământ, paie, tărâțe și diverse resturi. Deșeurile folosite vor fi cele provenite din bucătărie și evident de natură organică care, datorită procesului de fermentație care va fi activat în interiorul recipientului special, vor deveni un îngrășământ foarte bogat pentru terenul de cultivat cu flori, fructe, legume-grădină.

Microorganismele eliberate în sol de îngrășământul făcut cu bokashi fac pământul moale și facilitează creșterea rădăcinilor plantelor și vor face plantele mai luxuriante, mai sănătoase și chiar mai gustoase.

Din ce în ce mai apreciată de pasionații de grădinărit cu suflet verde, metoda bokashi are avantajul important de a o putea practica acasă, fără mare dificultate. Se practica de fapt folosind un composter compact si inchis ermetic care poate fi asezat cu usurinta in bucatarie deoarece deseurile umede folosite nu putrezesc si nu elibereaza mirosuri urate.

Iată ghidul pentru a face compost Bokashi.

Originea sa

Cuvântul „ Bokashi ” este de origine japoneză, la fel ca și metoda și înseamnă „ amestec organic ”. Sistemul de compostare are rădăcini străvechi și a fost folosit în toată lumea chiar dacă a fost realizat diferit de la țară la țară. Rezultatul, însă, este întotdeauna același: un îngrășământ natural foarte bogat în proprietăți hrănitoare și un ajutor pentru creșterea luxuriantă a plantelor fructifere și florilor și pentru întreținerea unei grădini de legume sănătoase.

Cum să faci bokashi

Pentru a începe și a pregăti compostul cu metoda bokashi este necesar să folosiți o găleată specială numită găleată bokasci cu închidere ermetică: aici sunt depozitate deșeurile de bucătărie și alte materiale de origine organică care suferă un proces de fermentație anaerobă – fără oxigen.

De fapt, în metodele mai tradiționale de compostare îngrășământul este creat datorită fenomenului de oxidare în timp ce această metodă japoneză transformă deșeurile într-o masă fermentată în absența oxigenului.

 • Odată poziționat recipientul, va fi suficient să mărunțiti deșeurile organice zilnice și să le colectezi în găleata corespunzătoare, alternând un strat de deșeuri organice și un strat de activator Terra Preta, un pământ special care este folosit pentru a activa procedura.
 • Umpleți coșul până la refuz încercând să îl deschideți cât mai puțin pentru a preveni intrarea prea mult oxigen.
 • În general, trece o lună înainte ca recipientul să fie plin și o lună pentru ca compostul să fie gata: lichidul produs în timpul fermentației deșeurilor alimentare este un excelent îngrășământ organic care poate fi folosit imediat. Trebuie drenat și folosit într-o diluție de 1: 100 cu apă de irigare

Acestea sunt pe scurt cele trei etape principale ale sistemului bokashi:

 1. colectare de ingrediente organice
 2. fermentaţie
 3. umidificare

Ce este terra petra

Terra preta, un termen portughez care înseamnă „pământ negru”, este un anumit tip de sol. Termenul indică un tip de sol tipic bazinului Amazonului, de origine antropică și caracterizat tocmai printr-o culoare foarte închisă.
Terra preta pentru Bokashi este un element fundamental pentru completarea metodei de compostare bokashi: solul special începe și accelerează procesul de fermentație și trebuie adăugat la fiecare strat de deșeuri organice. Realizat din material vegetal de origine biologica, perfect ca ingrasamant pentru plante in ghiveci, in gradina sau chiar pentru uz agricol. Poate fi cumpărat în magazinele de grădinărit și online. Costa in jur de 10 lei pe litru.

Truse gata făcute de bokashi

Există așa-numitele truse gata de utilizare pentru prepararea bokashi-urilor pe piață, atât online, cât și în magazinele de grădinărit și distribuție pe scară largă. Este un accelerator, un amestec de zaharuri, tarate si drojdii care ajuta la inceperea fermentatiei compostului.

Pe piata exista si truse complete de pregatire care contin tot ce ai nevoie

 • 2 pubele
 • amestec accelerator pe baza de zaharuri si drojdii
 • terra preta
 • unelte de grădină (lopată)
 • grile de filtrare

Bokashi fă-o singur: toate etapele

De ce ai nevoie pentru a începe să produci îngrășământ cu metoda bokashi? Aici vedem toate etapele de producere a îngrășământului cu metoda bokashi.

Primul pas: pregătiți coșul de gunoi

Înainte de a începe să umpleți coșul Bokashi, acesta trebuie pregătit.
Presărați aproximativ 20 ml de Bokashi Preta Terra pe fundul recipientului. 
Apoi puteți începe să umpleți coșul de gunoi cu primele deșeuri de bucătărie. Recipientul trebuie închis bine pentru a nu răspândi mirosuri neplăcute.

Este recomandat

 • să mărunțiți deșeurile înainte de a le arunca în recipient pentru a accelera procesul de descompunere și a le uniformiza
 • pentru a compacta deșeurile și pământul la fiecare strat din coș.

A doua fază: fund acoperit

Continuați să produceți straturi de deșeuri și pământ și o săptămână mai târziu, recipientul este deja plin pe jumătate.
Puteți începe să luați sucul filtrat de la prima fermentație și să îl utilizați pentru primele fertilizări acasă.

 • După a doua săptămână recipientul Bokashi pare aproape complet plin și puteți începe să trageți până la 3 dl de suc de fermentație.

A treia fază: fermentație

În acest moment, recipientul este plin și poate începe faza propriu-zisă de fermentație, timp în care biomasa compactă rămâne închisă ermetic timp de 3-4 săptămâni.

Intri în sistemul bokashi care nu este altceva decât fermentarea deșeurilor: în această fază bacteriile acidolactice prezente în terra preta reduc valoarea pH-ului biomasei, împiedicând-o să putrezească, iar microorganismele transformă deșeurile de bucătărie într-un îngrășământ. bogat în antioxidanți, vitamine și enzime.

În timpul fazei de fermentare a primului recipient, puteți începe să utilizați un al doilea recipient pentru deșeuri noi, pentru a crea un cerc productiv.

bokashi compost

Ultima etapă

Fermentarea va dura încă 21 de zile și în interiorul tamburului se formează un amestec aproape omogen. Dacă deșeurile au fost bine mărunțite, nu veți mai vedea nimic din ceea ce a fost. În acest moment, compostul poate fi folosit, să vedem cum îl folosim.

 • Utilizați mai întâi o bază de sol de aproximativ 3 cm
 • Adăugați compostul bokashi
 • Apoi încă 3 cm de pământ

Distribuția acestui compost fermentat se face de preferință seara târziu, după căldura zilei, la apus.

Atentie, bokashi nu trebuie sa intre in contact direct cu radacinile plantei deoarece are un grad ridicat de aciditate si le-ar arde.

Solutia este:

 • așteptați aproximativ 21 de zile după utilizarea bokashi înainte de a planta plantele
 • umidificați bokashi, adică așteptați ca acesta să se transforme în humus.

Umidificare

Umificarea bokashi-ului are loc într-un alt recipient, nu în primul coș folosit pentru deșeuri. În acest scop este indicat să folosiți un coș resigilabil care conține un sac de gunoi, în care să amestecați pământul de grădină și pământul bokashi produs în primul recipient.

Așteptați 21 de zile și rezultatul va fi un adevărat humus care poate fi folosit în toată grădina și grădina de legume fără contraindicații.

Sistemul de compostare Bokashi: avantaje

În comparație cu cele mai comune metode de compostare, Bokashi are câteva avantaje:

 • nu există mirosuri neplăcute deoarece deșeurile sunt păstrate într-un recipient etanș unde fermentează și nu putrezesc
 • deșeurile organice pot fi reciclate direct acasă, deoarece coșul de gunoi este de dimensiuni mici
 • dupa umidificare, compostul obtinut este un humus bogat in nutrienti care poate fi folosit direct pe sol
 • acest îngrășământ activează solul care nu are nevoie de alte îngrășăminte sau produse de protecție a plantelor
 • costul producerii îngrășământului bokashi este foarte mic
ingrasamant bokashi

Bokashi: în grădina de legume sau în livadă

Bokashi este un îngrășământ puternic pentru plante și sol și trebuie folosit în 15 zile de la preparare, când microorganismele sunt încă vii și puternice.

 • Pentru a cultiva legume, pur și simplu adăugați o mână de bokashi în gaura fiecărei plante atunci când transplantați. Dacă este deja transplantat și semănat, trebuie pur și simplu să amestecați, 1 găleată de Bokashi la fiecare 2 metri pătrați.
 • Pentru pomi fructiferi sau viță de vie este recomandat să folosiți o jumătate de găleată de bokashi pentru fiecare plantă. ½ găleată per plantă poate fi plasată sub mulci.

Alte utilizări ale sucului de bokashi

Sucul obtinut in stadiile incipiente ale fermentatiei poate fi folosit si pentru a desfunda scurgerile intr-un mod natural. Doar turnați lichidul în scurgere și lăsați-l să acționeze timp de 1 oră, apoi clătiți cu multă apă fierbinte.
Mirosul expirat va fi foarte intens și acru, dar după clătire va dispărea.

Contraindicații Bokashi

Nu există contraindicații pentru utilizarea bokashi ca metodă de compostare și fertilizare. Este de fapt complet natural, nu este modificat genetic și, prin urmare, nu poate dăuna în niciun fel oamenilor sau mediului

Scriu în general despre casă și grădină, despre instalații de încălzire sau chiar ferme ecologice. Am petrecut mulți ani documentându-mă despre foarte multe lucruri iar acum vreau să le împărtășesc cu voi.

Apasa ca sa comentezi
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ghid Practic Gradina

Foisoare de vis – 50 idei de foisoare pe care le poti construi in gradina

Published

on

By

Foisor de gradina cu felinare

Cauți să adaugi puțină umbră în curtea ta? Sau poate vrei o zonă de relaxare în grădina ta pentru a petrece timp cu familia și prietenii? Dacă ești ca mine, cu siguranță ai nevoie de un foișor!

Foișoarele sunt o soluție minunată pentru a obține o intimitate în aer liber, pentru a căuta adăpost de soarele arzător sau pentru a vă condimenta scena din curtea din spate. Nu uitați, totuși, că este o clădire accesorie, așa că este posibil să aveți nevoie de o autorizație pentru a construi una.

Astăzi, vă voi împărtăși 50 de idei de foișoare din curte (cu imagini) pentru grădina dvs., astfel încât să puteți alege un design care să reflecte gustul dvs. unic!

Luminile orașului

foisoare de vis

Un foișor nu numai că te protejează de soare în timpul zilei, ci poate fi și un loc de relaxare pe timp de noapte! Nu vă faceți griji, veți putea vedea în continuare – doar aprindeți niște lumini!

Acest foișor special are o atmosferă romantică modernă, datorită strălucirii gălbui a luminilor. Puteți vedea în totalitate întâlnirea de noapte scrisă pe toată scena!

Tropical modern 

foisoare de vis 2

Uneori, tot ce ai nevoie este o evadare din rutina ta zilnică aglomerată. Ei bine, ce se întâmplă dacă ai putea avea o evadare tropicală chiar în curtea ta? Ar fi al naibii de dulce!

Fiecare detaliu despre acest foișor frumos țipă doar „vacanță”. Draperiile fluide sunt de culoare crem și te fac să te simți confortabil doar privindu-le, iar patul supradimensionat oferă relaxare instantanee.

Apreciez în mod special acoperișul texturat – chiar complimentează tema paradisului!

Bucătărie în mișcare!

foisoare de vis 3

Amenajarea unei bucătării de vara în curtea ta este întotdeauna o idee câștigătoare și cu atât mai mult atunci când are un aspect modern!

Foișoarele pot fi foarte versatile și pot include totul, de la zone de relaxare până la stații de gătit în aer liber, la fel ca acest design extins. Acest foișor are de toate – un bar, un grătar, un aragaz, câteva scaune și chiar un șemineu! 

Acoperișul negru accentuează stilul modern, iar detaliile din marmură adaugă o notă de eleganță.

1. Foisor în aer liber cu un foc de piatră

Acest foișor din lemn tăiat brut are un aspect tăiat manual. Plăcile și treptele din piatră naturală împreună cu bolovanii evocă o senzație naturală.

În plus, masa rotundă și scaunele negre creează o zonă de luat masa confortabilă. Acest loc vă permite dvs. și invitaților dvs. să aveți o masă delicioasă în aer liber. Între timp, iluminatul galben creează o ambianță super caldă.

Zona de relaxare în aer liber are scaune din răchită împletită. Datorită pernelor de corali, arată mai plin de viață. În cele din urmă, focarul de piatră stârnește o conversație bună.

2. Foisori de inspirație asiatică

foisor stil japonez

Căutați idei minunate de foisoare în curte? Oferă o șansă acestui design remarcabil. Aici, structura acoperită cu cedru dezvoltă o stare de spirit primitoare. Poartă un farmec rustic și spațiului exterior.

Pavajul nebun în tonuri de pământ se potrivește foarte bine cu foișorul din lemn. În plus, zona de luat masa are o zonă de grătar, scaune dreptunghiulare de masă și scaune cu spătar înalt.

3. Foisor din lemn masiv

Foisor din lemn masiv

Nu adori acest foisor modern? Sistemul de acoperiș din lemn în nuanțe de miere permite oaspeților tăi să se bucure de vremea caldă. În plus, generează o atmosferă aerisită și o aură primitoare.

Mai mult decat atat, piesele de mobilier gri se imbina cu gresia deschisa la culoare. Între timp, pernele albastre ale scaunului dezvoltă vibrații de primăvară. Pătura albă și pernele oferă o senzație confortabilă.

4. Foisor rustic tradițional

Foisor rustic tradițional

Îți place ceva tradițional? Aceasta este una dintre ideile de amenajare a pavilionului din spate pe care trebuie să le încercați. Se mândrește cu un stil de fronton deschis. În plus, acoperișul arcuit și grinzile expuse ale tavanului reflectă rezistența sa structurală.

Piatra robustă și stâlpii din lemn conferă instantaneu foișorului un farmec rustic. Între timp, pasarela și podeaua din beton lustruit emană o senzație urbană.

Mai mult decât atât, scaunele din lemn nefinisate îmbrățișează frumusețea naturii. Șemineul din piatră face curtea mai confortabilă. Între timp, pernele cu modele încântează scena.

5. Foisor circular

Foisor circular

Acest foisor rotund din curte are pavaj nebun. Plăcile de plăci conferă spațiului o senzație naturală. Între timp, acoperișurile din lemn oferă un fel de umbră în timpul lunilor de vară.

În plus, superba groapă de foc din piatră ține vizitatorii de cald în nopțile reci. 

Zona de relaxare vă permite să vă distrați prietenii în timp ce vă bucurați de priveliști întinse și pitorești. În plus, scaunele curbate folosesc perne de șezut de culoare verde. Se îmbină perfect cu natura înconjurătoare.

6. Foisor din lemn in aer liber

Foisor din lemn in aer liber

Apropo de ideile de foișoare din curte, nu ezitați să folosiți materii prime. Această zonă de relaxare are un șemineu vechi fermecător din cărămidă și un candelabru din metal. Ei injectează scenei cu un fler clasic.

În plus, aranjamente florale și dovleci portocalii împodobesc pavilionul. Între timp, podeaua din piatră naturală emite vibrații în aer liber fără efort.

Acoperișul gri deschis și pernele albe ale scaunului luminează pavilionul. În cele din urmă, pernele vibrante fac zona de relaxare mai captivantă și mai confortabilă.

7. Foisor din caramida

Foisorul din cărămidă aparentă folosește arcade. Ele oferă o ambianță prăjită și farmec rustic întregii curți din spate. În plus, aparatele metalice conferă zonei barului un fler industrial.

În plus, zona de luat masa acoperită are rafturi deschise, iluminat cald și televizor. Scaunele din ratan și pernele albe de scaun evocă o atmosferă casual.

Jardinierele de piatră dețin plante cu flori strălucitoare. Între timp, focarul pătrat acoperă spațiu. De asemenea, leagă pavilionul.

8. Foisor din lemn

Foisor din lemn 2

Găsim acest foisor atractiv. Aruncă o privire la stâlpii săi grațioși și la acoperișul înclinat.

Ele fac din structura exterioară un punct focal al curții. Între timp, podeaua și aleea de piatră oferă un aspect rustic.

În plus, pernele și scaunele tapițate oferă confortul suprem. Mesele negre infuzează pavilionul cu o oarecare profunzime.

Șemineul din piatră emană o căldură strălucitoare. Între timp, televizorul se montează chiar deasupra șemineului. Transformă pavilionul într-un spațiu de divertisment în aer liber.

9. Foisor concept deschis

Căutați idei minunate de foisor în curte? Dați o șansă acestui design modern. Structura conferă un aspect inedit spațiului exterior.

În plus, arcadele din lemn și pereții de cărămidă conferă o ambianță primitoare.

Mai mult, unitățile de mobilier negre se laudă cu un design raționalizat. Pernele de scaun alb pur sunt un contrast excelent cu ele.

Placile din beton au o aromă industrială în spațiu. Între timp, arbuștii în ghiveci ridică pavilionul din curte.

Dacă aveți o casă rustică, luați în considerare construirea acestui pavilion fermecător. Poartă piatră robustă și stâlpi de lemn cald. Ele fac ca întreaga curte să se simtă relaxantă și plăcută vizual.

Placile de beton de diferite forme și dimensiuni acoperă suprafața podelei. Ele conferă pavilionului din curte o senzație modernă.

În plus, banca balansoar din lemn adaugă locuri suplimentare. Transformă pavilionul într-o oază de curte. Pernele colorate creează un plus de confort.

10. Foisor deschis

Foisor deschis

Vorbind despre ideile de foisoare din curte, luați în considerare acest stil standard. Se potrivește frumos atât cu estetica modernă, cât și cu cea rustică.

Mai mult, foisorul are cărămizi de piatră brută și scânduri de lemn. Ele produc un aspect rustic, dar răpitor fără efort.

În plus, pernele moale galbene cu smocuri luminează pavilionul. Focarul îi ține pe toți confortabil în lunile mai reci. În cele din urmă, hamacul roz evocă bucurie și relaxare.

11. Foisor langa piscina

Acest pavilion modern din curte folosește o mulțime de materii prime. Are podea de marmură, grinzi din lemn de esență tare, o bancă din piatră naturală și o masă de sticlă.

În plus, piscina vă permite să aveți o baie răcoritoare în timpul lunilor de vară. Infuzează curtea cu o ambianță de lux, de asemenea.

În plus, acest pavilion are o zonă de relaxare, un spațiu de divertisment și o sală de mese în aer liber. Hortensiile și accentele portocalii împiedică curtea să devină lipsită de viață.

12. Foisor inchis

Foisor inchis cu ferestre

Vorbind despre ideile de pavilion din curte, acest design merită cu siguranță încercat. Acoperișul structurii oferă o mare protecție împotriva elementelor naturale.

Acest pavilion din curte este un loc ideal pentru meditație. Structura din lemn blond și copacii sculptează o atmosferă liniștită.

Mai mult, ferestrele aduc lumina soarelui în foisor. Două scaune albe vă permit dumneavoastră și soțului dumneavoastră să vă bucurați de priveliștile în aer liber confortabil.

13. Foisor de gradina cu felinare

Foisor de gradina cu felinare

Acest pavilion tradițional din curte este un spațiu multifuncțional confortabil. Scaunele negre și pernele vibrante generează o zonă de relaxare confortabilă.

Între timp, șemineul înalt din piatră oferă scenei dramă și farmec rustic.

În plus, televizorul în aer liber vă permite să vizionați serialele sau emisiunile preferate. Lămpile cu pandantiv și aplicele de perete evocă o atmosferă calmă.

Pavilionul are, de asemenea, o mică bucătărie și zonă de luat masa. Între timp, hamacul roz creează o atmosferă relaxată.

14. Foisor de gradina rustic

foisor de gradina 2

Căutați idei grozave de foisor în curte? Încearcă acest aspect. Șemineul din piatră, pavajul nebun și stâncile de râu conferă spațiului o senzație naturală. În plus, tavanul și grinzile din lemn în nuanțe închise încălzesc zona.

În plus, scaunele de sufragerie reglabile fac mesele mai plăcute și mai primitoare. Unele felinare de epocă adaugă eleganță și iluminare caldă pavilionului. Plantele în ghivece și ventilatoarele de tavan completează aspectul.

15. Foisor cu tematica tropicala

foisor cu tematica tropicala

Acest foisor de lângă piscină poartă un acoperiș din lemn. Nu numai că transmite măreție, ci și protejează vizitatorii de soarele de vară.

Gardurile de sârmă ajută la asigurarea siguranței. Între timp, podeaua robustă din piatră sculptează un aspect rustic.

Mai mult, pernele de scaun bej insufla o atmosfera linistitoare. Pernele cu nuanțe moi oferă fără efort confort maxim.

Piscina transformă pavilionul într-un refugiu din curte. În cele din urmă, palmierii și ventilatorul de tavan cu lumini emit vibrații tropicale.

16. Idei de pavilion mici din curte

foisoare pentru curti mici

După cum vedeți, acest mic foișor are faianță de teracotă și stâlpi de lemn. Acele materiale naturale injectează spațiului cu splendoare rustică. Acoperișul din metal galvanizat conferă curții o senzație industrială.

Proprietarul a adăugat o zonă elegantă de grătar la pavilionul din curte. Mai mult, ea a atârnat șirurile de lumină. Între timp, scaunele de sufragerie gri și lemn găzduiesc șase oaspeți. În cele din urmă, verdeața înfrumusețează curtea.

17. Foisor pentru piscina

Foisor pentru piscina

Această curte din spate are o piscină neobișnuită. Pavilionul din lemn este un plus minunat pentru acesta. Între timp, luminile industriale șir stau sub acoperiș. Ele oferă o iluminare adecvată.

Mai mult, pavilionul folosește un șemineu din piatră, zonă de grătar și locuri de conversație. Pernele albe ale scaunului și accentele albastre evocă o ambianță casual de plajă.

Sperăm că ideile noastre de pavilion din curte de mai sus v-au inspirat. Este timpul să creezi unul în spațiul tău exterior. Asigurați-vă că structura ridică frumusețea casei și a curții. De asemenea, unitatea ar trebui să se integreze cu designul existent.

1. Design simplu, dar elegant, foisor pentru locuri mici:

Nu aveți nevoie de un loc uriaș sau de bani uriași pentru a realiza acest design.

2. Foisor pe schelet metalic

foisor pe schelet metalic

Aceasta este o altă idee de design pentru foisorul din curte.

Aici, o mică variație în design, realizată cu scaune de grădină și design de podea.

Mai mult, corpul foișorului este realizat din beton plus fier oțel.

Adaugă câteva plante, un raft pentru cărți și bucură-te de seara.

3. Foisoare încântătoare din curte:

foisor luminat noaptea

Știm că găsești acest design la fel de fascinant ca și noi.

Probabil crezi că este cel mai luxos design și greu de permis?

Nu!!! Vă spunem noi, este o idee simplă de foișor în curte, realizată cu lemne și scaune obișnuite de grădină.

Ceea ce îl face fantastic este fulgerul din zonă și selecția de plante.

Așezați niște lumânări și puneți niște fire de iluminat  pe plante și pe acoperiș.

Tada, designul suprem este gata.

4. Foisorul din curte pentru discuții la amiază:

foisor umbrar simplu

5. Foisor de brad

foisor schelet brad

Pentru serile relaxate când doriți să petreceți ceva timp în aer liber, iată una dintre cele mai bune idei de pavilioane din curte.

Vine cu un foișor simplu din lemn, podea cu gresie și o prăjitor făcută cu gips pentru a aprinde focul ori de câte ori este nevoie.

De asemenea, vine cu un focar unde puteți găti în aer liber și puteți face grătar.

6. Foisor patrat

foisor patrat

Cele mai multe dintre pavilioane vin cu structuri de acoperiș în formă de colibă.

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de ceva nou, aruncați o privire la acest design.

Este un foisor portabil pe care îl puteți amplasa oriunde în gazon, acoperișuri și, bineînțeles, în curtea din spate.

Este un design simplu; tot ce aveți nevoie este să adăugați câteva scaune și decorațiuni.

Continue Reading

Trending

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x