Connect with us

Ghid Practic Gradina

Lavanda – cultivare, utilizare si beneficii

Published

on

lavanda

Generalitati lavanda

Plantă erbacee, perenă, veșnic verde, originară din bazinul mediteranean. Are frunze argintii, foarte parfumate, inguste si alungite; vara produce multe flori, mici si parfumate, grupate in tepi. Majoritatea soiurilor sunt rezistente la frig și sunt folosite în grădină, ca gard viu sau pentru a forma tufe mari. Dacă se dorește, poate fi cultivată în ghivece mari, ținând cont că este o plantă cu creștere rapidă, care crește și până la un metru și mai mult. Cele mai comune soiuri sunt Lavanda angustifolia, cunoscută și sub denumirea de lavandă engleză, foarte parfumată și cu vârfuri florale reduse; Lavanda dintata, cu flori clare si miros rasinos; Lavandă lânoasă, cu frunze albe acoperite cu puf și vârfuri florale foarte mari.

lavanda

Expunere

Este o plantă rustică, care rezistă la căldura celei mai calde veri și la frigul celei mai severe ierni, chiar dacă în cazurile de înghețuri intense și persistente este bine să o protejezi cu o țesătură. Îi plac în special locurile însorite și foarte bine ventilate. Fiind o planta mediteraneana, lavanda este deosebit de rezistenta in mediile caracterizate printr-un climat uscat si temperaturi ridicate.

Familia și genul Fam. Labiatae, gen Lavendula cu peste 25 de specii
Tip de plantă și obicei De obicei arbust veșnic verde
Expunere Soare
Rusticitate Rustic sau semi-rustic
Sol Soluri bine drenate și calcaroase
Culori Albastru, violet, roz, alb, liliac
ÎnflorireDe la sfârșitul primăverii până la toată vara
Înălţime 25-75 cm
Cultură Uşor
PropagareSămânță, butaș

Originea lavandei

Denumirea de lavandă aparent derivă din latină și se referă la vechiul obicei de a introduce florile acestei plante în apa pentru baie pentru a o parfuma. Este o plantă originară din bazinul mediteranean și include aproximativ 25 de specii. În Italia, Lavender Spica, Lavender true, Lavender Latifolia, Lavender dentata și Lavender Stoechas sunt indigene. Pana in urma cu cateva decenii in tara noastra era putin folosita in scop ornamental in gradini. Era mai cultivată pentru culegerea florilor sale. De asemenea, a fost folosit pe scară largă în industria parfumurilor pentru producerea de esențe care să fie incluse în parfumuri sau săpunuri. În ultima vreme a fost redescoperită deoarece capacitatea sa de a se adapta la solurile sărace și aride a devenit prețioasă.

Udare

camp de lavanda

Lavanda are nevoie de udari nu prea abundente si nici prea dese, este mai bine sa astepti sa se usuce putin pamantul inainte de a oferi mai multa apa; de obicei preferă să stea uscat câteva zile decât să aibă un substrat înmuiat în apă. Nu are nevoie de ingrasaminte, daca doriti puteti asigura ceva ingrasamant la inceputul sezonului vegetativ, in aprilie. Lavandei nu-i plac mediile deosebit de umede si nu are nevoie de apa abundenta si frecventa: din acest motiv este indicat sa nu insistati cu udari, pana cand solul pare uscat si este gata de irigat.

Sol

Se dezvoltă bine în orice pământ de grădină, atâta timp cât este bine drenat; preferă solurile calcaroase.

Planta de lavandă nu-i plac solurile aride și uscate, dar îi plac solurile bine irigate, cu caracteristici argiloase și alcaline. Pământul nu trebuie să fie deosebit de fertil, dar nici acid, astfel încât să fie favorizată o înflorire și o dezvoltare constantă a plantei.

Inmultire

Primăvara, se iau butași de aproximativ 10 centimetri, care trebuie să fie înrădăcinați într-un amestec de turbă și nisip în părți egale; sunt plantate în anul următor.

La sfarsitul verii, cand se incheie perioada de inflorire a lavandei, se pot preleva butasi de 10-15 cm din crengutele individuale prin taierea acestora cu o lama sau cu un cutit bine ascutit pentru a evita formarea de fatete in tesuturi. Partea luată trebuie apoi scufundată într-o pulbere rizogenă pentru a facilita înrădăcinarea și apoi butașii sunt aranjați într-un compot de turbă amestecat cu nisip grosier: fiecare butaș trebuie combinat cu o singură gaură făcută cu un creion, aranjandu-le bine și având grijă. pentru a compacta solul delicat si uniform.

Paraziți și boli la lavanda

Dacă solul este menținut prea umed, există riscul de a provoca putrezirea rădăcinilor. Lavanda este uneori atacată de ciuperci și larve de insecte.

Principalul dușman al lavandei este ciuperca Septoria, deosebit de temută și dăunătoare, deoarece atacă frunzele de la bază: se observă prin apariția unor pete de lumină pe frunze și poate fi tratată prin eliminarea părților infectate, aerisirea mediului și căutând atunci când este posibil să se elimine sau să scadă umiditatea prezentă. În cazul în care boala persistă, pot fi utilizate tratamente specifice și țintite care acționează direct la origine prin substanțe fungicide disponibile în centrele sectoriale specializate.

Uleiul esențial de lavandă

Lavanda are o particularitate în comparație cu multe alte plante care o deosebește: este uleiul său esențial special, cunoscut pentru diverse proprietăți terapeutice, cu multiple beneficii: favorizează relaxarea, dar acționează și ca antidepresiv și agent de vindecare.

Pentru a-l obține este suficient să folosiți doar vârfurile înflorite, obținându-se un lichid vâscos cu încărcătură verde închis și cu miros intens de iarbă.

Se recomandă tratarea stărilor de anxietate, insomnie, agitație, hipertensiune arterială și nervozitate, dar și pentru combaterea infecțiilor sau alergiilor și mai ales a răcelilor răspândite și comune: în aceste cazuri se recomandă utilizarea uleiului prin inhalare.

Deosebit de potrivit și pentru influențele copiilor care pot fi vindecate printr-un simplu masaj pe gât sau pe piept sau prin întinderea a câteva picături de esență pe pernă.

Varietate

Lavanda angustifolia

Speciile care au fost numite „vera” și „spica” sunt unite sub această denumire. Sunt plante originare din Marea Mediterană. Acestea sunt arbuști veșnic verzi denși, ramificați, cu tulpini pătrate. Frunzele sunt acoperite cu un puf subțire care conferă întregului aspect argintiu.

Frunzele sunt liniare, lungi de 3-5 cm și lățime de 3 până la 5 mm. Tulpinile florilor se ridică pe plantă și poartă ciorchini de flori de obicei liliac sau albastru (dar astăzi există și soiuri roz și albe).

Întreaga plantă este parfumată, chiar dacă florile sunt mai intens.

Există soiuri înalte (chiar și 1,5 metri) și soiuri mai compacte (35-40 cm) care pot fi folosite în diferite scopuri.

Cu toate acestea, toate sunt foarte rustice (pot rezista chiar și -15 grade), le plac solurile calcaroase, sărace și foarte bine drenate.

Soiurile care au fost odată clasificate drept „adevărate” au frunze mai mult verzi și mai puțin argintii.

Lavanda pitică „hidcote albastră” aparține acestei categorii, foarte căutată în ultima vreme pentru compactitatea, adaptabilitatea și abundența sa în flori.

Totusi, cea mai des intalnita lavanda in gradini este marginea gri: a devenit foarte populara pentru ca este foarte viguroasa si are avantajul de a crea rapid gard viu. Totuși, este la fel de adevărat că în curând tinde să devină foarte lemnos la bază și, prin urmare, destul de inestetic.

Alte soiuri: alba, rosea, alba compacta, Munstead Dwarf, hidcote pink.

Lavanda Lanata

Această specie diferă de angustifolia datorită părului argintiu abundent care îi acoperă frunzele. Este la fel de rustic și preferă solurile pietroase și sărace.

Lavanda x intermedia

Este un hibrid între angustifolia și latifolia. De obicei este de dimensiune medie spre mare și foarte viguroasă.

Este cel mai folosit soi pentru producerea esentelor si este cel cultivat in camp deschis in Midiul Frantei unde este denumit in mod obisnuit „chiuveta”. Este foarte parfumat și robust.

Cea mai comună lavandă în grădini este un x intermediar: marginea cenușie. Este foarte popular deoarece este foarte viguros și are avantajul de a crea rapid gard viu. Este la fel de adevărat, însă, că în curând tinde să devină lemnos la bază și, prin urmare, destul de inestetic.

Alte soiuri sunt: ​​Sabine, Hidcote Giant, Hidcote White, Provence.

Lavandă cu dinți

Este răspândită în Italia, Spania și Africa de Nord. Are frunze opuse, tomentoase, cu margini adânc sculptate.

Este mai sensibilă la îngheț și este o plantă pentru climă blândă, unde poate înflori pe tot parcursul anului.

Mirosul său este mai intens și asemănător rozmarinului.

Stoechas de lavandă

Este originar din bazinul mediteranean, în special de pe coastele Tireniene. Are frunze moi, tomentoase acoperite cu un puf cenușiu. Tulpinile florale au aspect pătrat, iar bracteele sunt foarte mari. Are un parfum puternic de rozmarin.

Florile sunt violete, roz sau albe.

Nu este foarte rustic si are nevoie de un sol silicios, deci subacid.

varietateDimensiuniSolCuloriRusticAromă
Angustifolia20-30 cm până la 1,5 mArgilos, bine drenat, săracLiliac, albastru, alb, roz, albastru deschisdaMulte, toată planta
LanataAproximativ 70-80 cmArgilos și săracLiliac și albastrudada
X intermediar70 până la 150 cmArgilos și săracLiliac, albastru, alb, roz, albastru deschisdaMulte, toată planta
DintatPână la 1 mSărac, pietrosLiliac și rozPână la -5 ° CAroma de lavandă și rozmarin
StoechasDe la 30 la 80 cmSilicios și subacidLiliac, alb, roz, movPână la – 5 ° CAroma de rozmarin

Când să plantezi lavandă

Cel mai bun moment pentru a planta lavandă poate fi toamna sau primăvara.

Dacă trăim într-o zonă foarte ploioasă, cu siguranță este mai bine să procedăm primăvara. De fapt, lavandele se tem în special de stagnarea apei și, în consecință, de putregaiul rădăcinilor. În unele zone din nord, acestea ar putea avea probleme de a înrădăcina în timpul unei ierni deosebit de ploioase sau înzăpezite, oferindu-le chiar un substrat drenant. Dacă, în schimb, locuim în Centru-Sud sau într-o zonă de litoral, idealul este să procedăm toamna, așa că vom da timp plantei să se așeze și să înceapă înrădăcinarea. Este necesar să procedați prin săparea unei gropi de trei ori mai mare, introduceți planta, introduceți din nou pământul și compactați-l. Dacă substratul este prea greu, este recomandabil să îl amestecați cu material de drenaj precum pietriș, pietricele și nisip de râu.

Dacă efectuăm transplantul iarna nu va fi necesar să udăm. Primavara (si daca decidem sa procedam vara) este in schimb esential sa intervenim cel putin de doua ori pe saptamana (in lipsa ploii) timp de aproximativ o luna.

Udare si fertilizare

Lavanda prosperă în soluri uscate, sărace. In consecinta, in afara de perioada de inradacinare, practic nu este necesara niciodata irigarea plantelor si chiar interventia cu ingrasaminte care, dimpotriva, ar putea chiar compromite inflorirea acestora.

Tunderea

Poate singura intervenție cu adevărat utilă și importantă care trebuie efectuată asupra lavandei este tăierea.

Este deosebit de bine să interveniți prompt asupra soiurilor mari precum gardul viu gri care tind să devină rapid lemnos și stângaci dacă sunt lăsate singure. Tunderea trebuie facuta in septembrie (dar chiar mai devreme daca vedem ca planta este inestetica). Este necesar să se intervină prin tăierea plantei cât mai jos, evitând însă să se ajungă la lemnul gol (din care nu ar mai vegeta). In acest fel exemplarele vor deveni ordonate, bine ramificate si vor rezista mai mult in timp. Cu toate acestea, chiar și cu cea mai bună îngrijire, vom vedea că plantele noastre își pierd armonia în decurs de 8-10 ani. În acel moment va fi timpul să le înlocuiți (și poate să luați măsuri la timp pentru a obține plante noi din butași în acest scop).

Înmultire

Reproducerea prin semințe nu este recomandată, deoarece este nevoie de mult timp pentru a obține plante de dimensiuni bune. În plus, aproape toți hibrizii au semințe sterile sau, în orice caz, dau plante puțin apreciabile. Cel mai rapid și mai fiabil sistem este, fără îndoială, tăierea. Este necesar să se ia câteva segmente de ramură semi-lemnoasă cu o limbă de scoarță, de aproximativ 7-8 cm lungime și să le introduci într-un compus foarte ușor și umed. Cel mai bun moment este toamna sau primăvara. Când încep să intre in vegetatie, este important ca acestea să fie completate și împiedicate să înflorească. În acest fel se vor întări și vor fi gata să fie plantate definitiv în aproximativ unul sau doi ani.

Utilizare în grădină

Lavanda fi plantata si in gradina. Poate fi folosit pentru a crea garduri vii frumoase de toate dimensiunile. Acestea au avantajul de a necesita foarte puțină atenție, de a înflori, de a parfuma și de a atrage insecte colorate. Sunt ideale în grădinile însorite și poate fără sisteme de irigare. Frunzișul lor persistent le face valoroase chiar și iarna.

Putem adăuga că colorarea lor generală este de obicei gri argintiu. Acest lucru aduce multă eleganță grădinii și ajută la crearea unor combinații de culori interesante.

Unele soiuri sunt excelente și pentru a fi introduse în paturi de flori formale, în grădini de stânci sau chiar într-o grădină dedicată în totalitate ierburilor aromatice (la care se îmbină perfect, mai ales cu cimbru, rozmarin, santolina și helichrysum). Soiurile mai mici pot fi cultivate și în ghivece. În acest caz, o atenție deosebită trebuie acordată stagnării apei (deci evitați solurile grele și utilizarea farfurioarelor).

Lavanda Hidcote

Un soi foarte popular in ultima vreme si usor de gasit atat de florarii cat si de pepiniere este lavanda Hidcote, cunoscuta si sub denumirea de lavanda pitica, un soi cu totul deosebit, cu un aspect extrem de placut si elegant. Este, evident, o plantă perenă foarte populară pentru florile sale frumoase violet-albastru și capabilă să înflorească din iulie până în septembrie-octombrie. Lavanda Hidcote este o plantă perenă ideală de folosit pentru crearea de borduri și tufișuri, deoarece atinge o înălțime adultă de aproximativ 50-60 cm. La fel ca majoritatea lavandelor este o planta iubitoare de soare, foarte parfumata si foarte potrivita pentru cultivare in ghivece si in jardiniere. După iarnă este bine să tăiați această plantă destul de hotărât pentru a o stimula să producă o înflorire nouă și intensă.

Proprietățile lavandei

Pe lângă faptul că este o plantă ornamentală frumoasă, cu un miros unic, cel puțin, lavanda este, de asemenea, bogată în proprietăți naturale și este un remediu excelent pentru combaterea anxietății și a stresului. De altfel, lavanda a fost întotdeauna apreciată pentru proprietățile sale calmante și relaxante precum și pentru aromele sale care sunt capabile să parfumeze orice mediu.

Există multe modalități de a folosi această plantă pentru a-și exploata beneficiile. Lavanda este uscată și pusă în pungi pentru a parfuma încăperile, este gătită și fiartă în ceaiuri din plante pentru a profita de caracteristicile sale relaxante și liniștitoare și în final uleiurile esențiale sunt extrase pentru a produce alte produse, în principal cosmetice și demachiante, aromate cu levănțică.

Uleiul de lavandă, în special, este folosit pentru a trata acneea și mătreața, precum și pentru a calma roșeața și înțepăturile de insecte. Pe scurt, a învăța cum să cultivăm corect această plantă poate fi un avantaj nu numai pentru grădină și pentru paturile noastre de flori, ci și pentru noi înșine.

Prețul lavandei

Prețul de vânzare al răsadurilor de lavandă poate varia semnificativ în funcție de soiul pe care îl căutăm și de mărimea plantei. Așa cum este ușor de ghicit, o lavandă cu o vază mică (8-10 cm în diametru) va avea un preț mult mai mic decât o lavandă cu o vază de 15-18 cm.

În ceea ce privește soiurile, pe de altă parte, lavandele din soiul angustifolia sunt în general puțin mai ieftine decât stocheele și alte soiuri mai particulare.

Cu toate acestea, prețul plantelor de lavandă variază în general între 12-15 lei pentru plantele mai mici până la 40-50 lei pentru plantele mai mari. La cumpărarea acesteia, este bine de reținut că levănțica este o plantă care se dezvoltă intens atunci când se află în poziții potrivite, adică expusă în plin soare pe soluri drenate și fertile.

Scriu în general despre casă și grădină, despre instalații de încălzire sau chiar ferme ecologice. Am petrecut mulți ani documentându-mă despre foarte multe lucruri iar acum vreau să le împărtășesc cu voi.

Apasa ca sa comentezi
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ghid Practic Gradina

Foisoare de vis – 50 idei de foisoare pe care le poti construi in gradina

Published

on

By

Foisor de gradina cu felinare

Cauți să adaugi puțină umbră în curtea ta? Sau poate vrei o zonă de relaxare în grădina ta pentru a petrece timp cu familia și prietenii? Dacă ești ca mine, cu siguranță ai nevoie de un foișor!

Foișoarele sunt o soluție minunată pentru a obține o intimitate în aer liber, pentru a căuta adăpost de soarele arzător sau pentru a vă condimenta scena din curtea din spate. Nu uitați, totuși, că este o clădire accesorie, așa că este posibil să aveți nevoie de o autorizație pentru a construi una.

Astăzi, vă voi împărtăși 50 de idei de foișoare din curte (cu imagini) pentru grădina dvs., astfel încât să puteți alege un design care să reflecte gustul dvs. unic!

Luminile orașului

foisoare de vis

Un foișor nu numai că te protejează de soare în timpul zilei, ci poate fi și un loc de relaxare pe timp de noapte! Nu vă faceți griji, veți putea vedea în continuare – doar aprindeți niște lumini!

Acest foișor special are o atmosferă romantică modernă, datorită strălucirii gălbui a luminilor. Puteți vedea în totalitate întâlnirea de noapte scrisă pe toată scena!

Tropical modern 

foisoare de vis 2

Uneori, tot ce ai nevoie este o evadare din rutina ta zilnică aglomerată. Ei bine, ce se întâmplă dacă ai putea avea o evadare tropicală chiar în curtea ta? Ar fi al naibii de dulce!

Fiecare detaliu despre acest foișor frumos țipă doar „vacanță”. Draperiile fluide sunt de culoare crem și te fac să te simți confortabil doar privindu-le, iar patul supradimensionat oferă relaxare instantanee.

Apreciez în mod special acoperișul texturat – chiar complimentează tema paradisului!

Bucătărie în mișcare!

foisoare de vis 3

Amenajarea unei bucătării de vara în curtea ta este întotdeauna o idee câștigătoare și cu atât mai mult atunci când are un aspect modern!

Foișoarele pot fi foarte versatile și pot include totul, de la zone de relaxare până la stații de gătit în aer liber, la fel ca acest design extins. Acest foișor are de toate – un bar, un grătar, un aragaz, câteva scaune și chiar un șemineu! 

Acoperișul negru accentuează stilul modern, iar detaliile din marmură adaugă o notă de eleganță.

1. Foisor în aer liber cu un foc de piatră

Acest foișor din lemn tăiat brut are un aspect tăiat manual. Plăcile și treptele din piatră naturală împreună cu bolovanii evocă o senzație naturală.

În plus, masa rotundă și scaunele negre creează o zonă de luat masa confortabilă. Acest loc vă permite dvs. și invitaților dvs. să aveți o masă delicioasă în aer liber. Între timp, iluminatul galben creează o ambianță super caldă.

Zona de relaxare în aer liber are scaune din răchită împletită. Datorită pernelor de corali, arată mai plin de viață. În cele din urmă, focarul de piatră stârnește o conversație bună.

2. Foisori de inspirație asiatică

foisor stil japonez

Căutați idei minunate de foisoare în curte? Oferă o șansă acestui design remarcabil. Aici, structura acoperită cu cedru dezvoltă o stare de spirit primitoare. Poartă un farmec rustic și spațiului exterior.

Pavajul nebun în tonuri de pământ se potrivește foarte bine cu foișorul din lemn. În plus, zona de luat masa are o zonă de grătar, scaune dreptunghiulare de masă și scaune cu spătar înalt.

3. Foisor din lemn masiv

Foisor din lemn masiv

Nu adori acest foisor modern? Sistemul de acoperiș din lemn în nuanțe de miere permite oaspeților tăi să se bucure de vremea caldă. În plus, generează o atmosferă aerisită și o aură primitoare.

Mai mult decat atat, piesele de mobilier gri se imbina cu gresia deschisa la culoare. Între timp, pernele albastre ale scaunului dezvoltă vibrații de primăvară. Pătura albă și pernele oferă o senzație confortabilă.

4. Foisor rustic tradițional

Foisor rustic tradițional

Îți place ceva tradițional? Aceasta este una dintre ideile de amenajare a pavilionului din spate pe care trebuie să le încercați. Se mândrește cu un stil de fronton deschis. În plus, acoperișul arcuit și grinzile expuse ale tavanului reflectă rezistența sa structurală.

Piatra robustă și stâlpii din lemn conferă instantaneu foișorului un farmec rustic. Între timp, pasarela și podeaua din beton lustruit emană o senzație urbană.

Mai mult decât atât, scaunele din lemn nefinisate îmbrățișează frumusețea naturii. Șemineul din piatră face curtea mai confortabilă. Între timp, pernele cu modele încântează scena.

5. Foisor circular

Foisor circular

Acest foisor rotund din curte are pavaj nebun. Plăcile de plăci conferă spațiului o senzație naturală. Între timp, acoperișurile din lemn oferă un fel de umbră în timpul lunilor de vară.

În plus, superba groapă de foc din piatră ține vizitatorii de cald în nopțile reci. 

Zona de relaxare vă permite să vă distrați prietenii în timp ce vă bucurați de priveliști întinse și pitorești. În plus, scaunele curbate folosesc perne de șezut de culoare verde. Se îmbină perfect cu natura înconjurătoare.

6. Foisor din lemn in aer liber

Foisor din lemn in aer liber

Apropo de ideile de foișoare din curte, nu ezitați să folosiți materii prime. Această zonă de relaxare are un șemineu vechi fermecător din cărămidă și un candelabru din metal. Ei injectează scenei cu un fler clasic.

În plus, aranjamente florale și dovleci portocalii împodobesc pavilionul. Între timp, podeaua din piatră naturală emite vibrații în aer liber fără efort.

Acoperișul gri deschis și pernele albe ale scaunului luminează pavilionul. În cele din urmă, pernele vibrante fac zona de relaxare mai captivantă și mai confortabilă.

7. Foisor din caramida

Foisorul din cărămidă aparentă folosește arcade. Ele oferă o ambianță prăjită și farmec rustic întregii curți din spate. În plus, aparatele metalice conferă zonei barului un fler industrial.

În plus, zona de luat masa acoperită are rafturi deschise, iluminat cald și televizor. Scaunele din ratan și pernele albe de scaun evocă o atmosferă casual.

Jardinierele de piatră dețin plante cu flori strălucitoare. Între timp, focarul pătrat acoperă spațiu. De asemenea, leagă pavilionul.

8. Foisor din lemn

Foisor din lemn 2

Găsim acest foisor atractiv. Aruncă o privire la stâlpii săi grațioși și la acoperișul înclinat.

Ele fac din structura exterioară un punct focal al curții. Între timp, podeaua și aleea de piatră oferă un aspect rustic.

În plus, pernele și scaunele tapițate oferă confortul suprem. Mesele negre infuzează pavilionul cu o oarecare profunzime.

Șemineul din piatră emană o căldură strălucitoare. Între timp, televizorul se montează chiar deasupra șemineului. Transformă pavilionul într-un spațiu de divertisment în aer liber.

9. Foisor concept deschis

Căutați idei minunate de foisor în curte? Dați o șansă acestui design modern. Structura conferă un aspect inedit spațiului exterior.

În plus, arcadele din lemn și pereții de cărămidă conferă o ambianță primitoare.

Mai mult, unitățile de mobilier negre se laudă cu un design raționalizat. Pernele de scaun alb pur sunt un contrast excelent cu ele.

Placile din beton au o aromă industrială în spațiu. Între timp, arbuștii în ghiveci ridică pavilionul din curte.

Dacă aveți o casă rustică, luați în considerare construirea acestui pavilion fermecător. Poartă piatră robustă și stâlpi de lemn cald. Ele fac ca întreaga curte să se simtă relaxantă și plăcută vizual.

Placile de beton de diferite forme și dimensiuni acoperă suprafața podelei. Ele conferă pavilionului din curte o senzație modernă.

În plus, banca balansoar din lemn adaugă locuri suplimentare. Transformă pavilionul într-o oază de curte. Pernele colorate creează un plus de confort.

10. Foisor deschis

Foisor deschis

Vorbind despre ideile de foisoare din curte, luați în considerare acest stil standard. Se potrivește frumos atât cu estetica modernă, cât și cu cea rustică.

Mai mult, foisorul are cărămizi de piatră brută și scânduri de lemn. Ele produc un aspect rustic, dar răpitor fără efort.

În plus, pernele moale galbene cu smocuri luminează pavilionul. Focarul îi ține pe toți confortabil în lunile mai reci. În cele din urmă, hamacul roz evocă bucurie și relaxare.

11. Foisor langa piscina

Acest pavilion modern din curte folosește o mulțime de materii prime. Are podea de marmură, grinzi din lemn de esență tare, o bancă din piatră naturală și o masă de sticlă.

În plus, piscina vă permite să aveți o baie răcoritoare în timpul lunilor de vară. Infuzează curtea cu o ambianță de lux, de asemenea.

În plus, acest pavilion are o zonă de relaxare, un spațiu de divertisment și o sală de mese în aer liber. Hortensiile și accentele portocalii împiedică curtea să devină lipsită de viață.

12. Foisor inchis

Foisor inchis cu ferestre

Vorbind despre ideile de pavilion din curte, acest design merită cu siguranță încercat. Acoperișul structurii oferă o mare protecție împotriva elementelor naturale.

Acest pavilion din curte este un loc ideal pentru meditație. Structura din lemn blond și copacii sculptează o atmosferă liniștită.

Mai mult, ferestrele aduc lumina soarelui în foisor. Două scaune albe vă permit dumneavoastră și soțului dumneavoastră să vă bucurați de priveliștile în aer liber confortabil.

13. Foisor de gradina cu felinare

Foisor de gradina cu felinare

Acest pavilion tradițional din curte este un spațiu multifuncțional confortabil. Scaunele negre și pernele vibrante generează o zonă de relaxare confortabilă.

Între timp, șemineul înalt din piatră oferă scenei dramă și farmec rustic.

În plus, televizorul în aer liber vă permite să vizionați serialele sau emisiunile preferate. Lămpile cu pandantiv și aplicele de perete evocă o atmosferă calmă.

Pavilionul are, de asemenea, o mică bucătărie și zonă de luat masa. Între timp, hamacul roz creează o atmosferă relaxată.

14. Foisor de gradina rustic

foisor de gradina 2

Căutați idei grozave de foisor în curte? Încearcă acest aspect. Șemineul din piatră, pavajul nebun și stâncile de râu conferă spațiului o senzație naturală. În plus, tavanul și grinzile din lemn în nuanțe închise încălzesc zona.

În plus, scaunele de sufragerie reglabile fac mesele mai plăcute și mai primitoare. Unele felinare de epocă adaugă eleganță și iluminare caldă pavilionului. Plantele în ghivece și ventilatoarele de tavan completează aspectul.

15. Foisor cu tematica tropicala

foisor cu tematica tropicala

Acest foisor de lângă piscină poartă un acoperiș din lemn. Nu numai că transmite măreție, ci și protejează vizitatorii de soarele de vară.

Gardurile de sârmă ajută la asigurarea siguranței. Între timp, podeaua robustă din piatră sculptează un aspect rustic.

Mai mult, pernele de scaun bej insufla o atmosfera linistitoare. Pernele cu nuanțe moi oferă fără efort confort maxim.

Piscina transformă pavilionul într-un refugiu din curte. În cele din urmă, palmierii și ventilatorul de tavan cu lumini emit vibrații tropicale.

16. Idei de pavilion mici din curte

foisoare pentru curti mici

După cum vedeți, acest mic foișor are faianță de teracotă și stâlpi de lemn. Acele materiale naturale injectează spațiului cu splendoare rustică. Acoperișul din metal galvanizat conferă curții o senzație industrială.

Proprietarul a adăugat o zonă elegantă de grătar la pavilionul din curte. Mai mult, ea a atârnat șirurile de lumină. Între timp, scaunele de sufragerie gri și lemn găzduiesc șase oaspeți. În cele din urmă, verdeața înfrumusețează curtea.

17. Foisor pentru piscina

Foisor pentru piscina

Această curte din spate are o piscină neobișnuită. Pavilionul din lemn este un plus minunat pentru acesta. Între timp, luminile industriale șir stau sub acoperiș. Ele oferă o iluminare adecvată.

Mai mult, pavilionul folosește un șemineu din piatră, zonă de grătar și locuri de conversație. Pernele albe ale scaunului și accentele albastre evocă o ambianță casual de plajă.

Sperăm că ideile noastre de pavilion din curte de mai sus v-au inspirat. Este timpul să creezi unul în spațiul tău exterior. Asigurați-vă că structura ridică frumusețea casei și a curții. De asemenea, unitatea ar trebui să se integreze cu designul existent.

1. Design simplu, dar elegant, foisor pentru locuri mici:

Nu aveți nevoie de un loc uriaș sau de bani uriași pentru a realiza acest design.

2. Foisor pe schelet metalic

foisor pe schelet metalic

Aceasta este o altă idee de design pentru foisorul din curte.

Aici, o mică variație în design, realizată cu scaune de grădină și design de podea.

Mai mult, corpul foișorului este realizat din beton plus fier oțel.

Adaugă câteva plante, un raft pentru cărți și bucură-te de seara.

3. Foisoare încântătoare din curte:

foisor luminat noaptea

Știm că găsești acest design la fel de fascinant ca și noi.

Probabil crezi că este cel mai luxos design și greu de permis?

Nu!!! Vă spunem noi, este o idee simplă de foișor în curte, realizată cu lemne și scaune obișnuite de grădină.

Ceea ce îl face fantastic este fulgerul din zonă și selecția de plante.

Așezați niște lumânări și puneți niște fire de iluminat  pe plante și pe acoperiș.

Tada, designul suprem este gata.

4. Foisorul din curte pentru discuții la amiază:

foisor umbrar simplu

5. Foisor de brad

foisor schelet brad

Pentru serile relaxate când doriți să petreceți ceva timp în aer liber, iată una dintre cele mai bune idei de pavilioane din curte.

Vine cu un foișor simplu din lemn, podea cu gresie și o prăjitor făcută cu gips pentru a aprinde focul ori de câte ori este nevoie.

De asemenea, vine cu un focar unde puteți găti în aer liber și puteți face grătar.

6. Foisor patrat

foisor patrat

Cele mai multe dintre pavilioane vin cu structuri de acoperiș în formă de colibă.

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de ceva nou, aruncați o privire la acest design.

Este un foisor portabil pe care îl puteți amplasa oriunde în gazon, acoperișuri și, bineînțeles, în curtea din spate.

Este un design simplu; tot ce aveți nevoie este să adăugați câteva scaune și decorațiuni.

Continue Reading

Trending

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x