Connect with us

Ghid Practic Gradina

Euonymus alatus – plantare si ingrijire a frumosului arbust rosu aprins

Published

on

inmultire Euonymus alatus

Euonymus alatus (numit și salba cu frunze inaripate) este unul dintre cei mai des întâlniți arbuști din grădini: speciile de frunze persistente sunt un clasic pentru crearea gardurilor vii frumoase. Cele de foioase sunt apreciate pentru frumoasele lor fructe de toamna.

Există aproximativ 170 de soiuri de euonymus alatus, răspândite practic pe toate continentele; pot fi arbuști, copaci mici și plante cățărătoare, atât de foioase, cât și veșnic verzi. Euonymus alatus este un mic arbust veșnic verde cu frunze ovale, verzi; există numeroase soiuri cu frunze de diverse nuanțe, chiar pestrițe; este utilizat pe scară largă în paturi de flori și ca bordură sau gard viu mic, cu creștere compactă și destul de lentă.

Euonymus europaeus are frunze de foioase care toamna capătă o culoare roșie violet; produce boabe mici roz, cu seminte de portocal, foarte decorative. Euonymus japonicus are frunze rotunjite, groase și piele, un arbust mic cu creștere compactă și viguroasă, există soiuri cu frunze pestrițe.

Euonymus alatus este un arbust de dimensiuni medii cu frunze de foioase, foarte decorativ toamna. Euonymus alatus produce flori mici verzui sau violet primăvara, urmate de boabe mici, închise la culoare sau roz. Toamna, arbuștii sunt tăiați prin eliminarea ramurilor uscate sau deteriorate de vreme rea, iar ramurile arbuștilor gard viu se scurtează cu aproximativ un sfert, pentru a le menține mai compacte.

Euonymus alatus arbust

Expunere in gradina

euonymus

Aceste plante se pot dezvolta fara probleme in orice pozitie, atat insorita cat si umbrita; cu toate acestea, cu siguranță este indicat să le plantați în plin soare pentru a obține cea mai bună dezvoltare posibilă. Euonymus alatus suportă frigul și poate suporta chiar și căldura celor mai fierbinți veri.

In general acesti arbusti se preteaza in paturi de flori de oras sau de coasta, deoarece, fiind un soi destul de rustic si rezistent, tolereaza poluarea si aerul salmastru fara probleme deosebite.

Cresc bine atât la soare, cât și la umbră parțială. În mod clar, soiurile de foioase preferă o poziție mai rece în sud, iar cele veșnic verzi una mai luminoasă și mai caldă în nord (în special soiurile pestrițe).

Descriere, clasificare și origini

Genul Euonymus (care aparține familiei Celastraceae) include cel puțin 160 de specii răspândite spontan în toată lumea, dar mai ales din Europa și Asia de Sud-Est. A face o descriere generală este dificilă deoarece este un gen foarte eterogen. Include arbuști și copaci care pot varia de la doar 30 cm înălțime până la 7 metri. 

De asemenea, frunzele variază foarte mult de la specie la specie: există frunze opuse și alternative, ovale, lanceolate și zimțate. De asemenea culorile prezente sunt multe: verde deschis, inchis, galben sau roz. Un aspect care le face pe toate interesante este producția de fructe de toamnă, de obicei foarte vii și cu o formă deosebită. În horticultură se folosesc mai ales soiurile obținute din euonymus japonez: au avantajul de a fi foarte tolerant.

EVONIMUL PE SCURT
Denumirea comunăEuonymus alatus
Nume de familie și nume latinCelastraceae, Euonymus (Europaeus, Japonicus, alatus, fortunei); peste 160 de specii
Originile Europa, Asia
Tip de plantă Arbore sau arbust
Culoarea frunzelor Verde, galben, roz
FrunzişFoios sau vesnic verde
Înălţime De la 30 cm la 7 metri
Cultivare uşor
Irigare Ușoară spre medie
Creştere încet
Expunere Umbra soarelui
Sol Tolerant, mai bine proaspăt și bogat, calcaros sau argilos
Temperatura minima Unele foarte tolerante la temperaturi scazute, altele -7 ° C
pH terreno Neutru sau sub-alcalin
Fertilizare Ameliorator organic al solului
Paraziți și boli Afidele, cocenila, paianjen
Propagare Sămânță, tăiere
Utilizare Exemplar izolat, grupuri, gard viu, topiară, vază

Udare Euonymus alatus

Există diferențe importante între soiurile veșnic verzi și cele de foioase. Primele necesită irigații destul de frecvente doar în primii ani după plantare, încercând să mențină zona răcoroasă, mai ales în perioadele calde și secetoase. Mai târziu vor deveni foarte autonomi.

Soiul de foioase: vara va trebui întotdeauna să monitorizăm solul pentru a preveni uscarea completă. Atentia va trebui sa fie mai mare daca traim in Sud, pe litoral sau daca solul nostru este sarac si retine putina apa. În acest caz, un ajutor valid poate veni de la un mulci gros cu o bază vegetată.

Euonymus alatus este unul dintre diferitele tipuri de evonymus prezente în natură și are și el aceleași nevoi ca și celelalte soiuri. Din martie până în octombrie este indicat să udați regulat cel puțin o dată pe săptămână, mai ales în perioadele de secetă prelungită; în lunile de iarnă nu este necesară dar este utilă udarea sporadic a exemplarelor veşnic verzi.

În general, acești arbuști pot rezista fără probleme la secetă, dar se dezvoltă cel mai bine dacă sunt udați în mod regulat, așteptând mereu ca solul să se usuce pentru a evita eventuala formare a apei stagnante care ar fi foarte periculoase pentru sănătatea plantelor tale.

Sol

Plantele Evonymus cresc fara probleme in orice tip de sol, chiar sarac si foarte alcalin. Pentru o dezvoltare optima este bine sa plantati planta intr-un sol format din argila amestecata cu o parte din sol de frunze si o parte de nisip sau alt material incoerent. Acest amestec ajută la promovarea drenajului solului, facilitează creșterea rădăcinilor și oferă plantei toți nutrienții de care are nevoie.

Axul este tolerant cu substratul. Crește destul de bine într-o mare varietate de soluri atâta timp cât nu este prea uscat sau prea sărac. Cresterea ideala se va desfasura intr-un sol neutru sau subalcalin, deci calcaros sau usor argilos, si cu o buna dotare de materie organica. De asemenea, trebuie să se poată menține mereu răcoros, mai ales vara, dar să aibă și un drenaj bun pentru a evita problemele de rădăcină.

CALENDAR
Plantarea Toamnă primăvară
Inmultire prin butasi iulie august
Tunderea Aprilie-august (veșnic verde), martie (foioase)
Fertilizare Toamna (balegar de grajd), primavara (granulat pentru plante verzi
Protectie de iarna noiembrie până în martie
Înflorire Primavara-toamna (in functie de specie)
Fructificare Toamna

Inmultire Euonymus alatus

inmultire Euonymus alatus

Înmulțirea acestor arbori se face în general prin sămânță, toamna, sau prin tăiere în august-septembrie, folosind porțiuni de ramură semilemnoasă.

Semănatul necesită stratificare de iarnă de cel puțin 3 luni: atunci când va fi emisă prima radiculă vom putea trece în compost final, în ghivece unice.

Tăierea necesită perioade diferite în funcție de specie.

La cele de foioase se procedează cu ramuri de august, la cele veșnic verzi cu ramuri (în iulie): se pun într-un compost foarte ușor, păstrându-se mereu umed și cu temperaturi nu prea scăzute, chiar și iarna. Primavara putem muta in ghivece individuale.

Climat tolerat de euonymus

Nevoile climatice sunt foarte diferite între diferitele tipuri. Speciile de foioase, cum ar fi E. europaeus, sunt foarte rustice și cresc bine în nordul tarii noastre și în alte părți, pe dealuri sau munți. În schimb, evităm să-l inserăm în regiunile centru-sudice și pe litoral deoarece este afectat în mod deosebit de căldură.

Dimpotrivă, speciile veșnic verzi sunt mult mai tolerante în ceea ce privește temperaturile ridicate, dar nu toate sunt perfect rustice (pentru unii este bine să nu coboare niciodată sub -6°C). În caz de incertitudine, pregătim un mulci gros înainte de iarnă și, dacă creștem în ghivece, îl învelim cu materiale izolante.

Când să transplantăm euonymus?

Cel mai bun moment pentru a planta arbuști și copaci este întotdeauna toamna; vom putea cumpara exemplare cu radacina goala, mai ieftine, care vor avea tot sezonul rece sa se elibereze in noua locatie. Când va veni vremea bună, reluarea vegetativă va fi cu siguranță mai devreme și mai viguroasă.

Lucrăm de preferință din martie încolo doar dacă euonymusul nostru nu este deosebit de rustic și trăim în regiuni în care îngheață frecvent. În acest caz optăm pentru plante cu bulgăre de pământ.

Cum să plantezi euonymus alatus?

Săpăm o groapă de cel puțin 50 cm lățime și adâncime. În partea de jos creăm un strat de drenaj cu pietriș. În orice caz, dar mai ales dacă solul este prea sărac, să-l amestecăm cu gunoi de grajd asezonat din belșug și, dacă avem, puțin pământ argilos. Acoperim si compactam bine; si irigam din belsug.

Este foarte important să lăsați suficient spațiu pentru ca planta să crească: un exemplar izolat necesită cel puțin 2 metri liberi în fiecare direcție. Daca dorim sa realizam un gard viu lasam intre o gaura si alta de la 80 la 150 cm in functie de marimea finala la care va ajunge soiul specific.

Fertilizare

Aportul de nutrienți nu este strict necesar, dar o îmbogățire a zonei este întotdeauna utilă: permite menținerea solului vital și aerat. Sfatul este așadar să întindeți toamna o doză bună de făină de gunoi de grajd la poalele plantei.

Tunderea euonymus alatus

Tăierea de antrenament nu este recomandată pentru soiurile de foioase: plasati-le întotdeauna acolo unde pot crește liber și să-și asume forma naturală. Dacă vrem ca partea inferioară să fie umplută, facem tăieturi drastice în primii ani. De asemenea, este util să tăiați în mod regulat ramurile laterale pentru a obține o coroană densă. În plus, se recomandă tăierea la fiecare 5 ani prin îndepărtarea a aproximativ 1/3 din cele mai vechi ramuri și încercând să deschideți centrul.

Euonymus alatus: Paraziți și boli

Euonymus alatus - boli si paraziti

Majoritatea speciilor de evonymus tind să fie masiv afectate de paraziți, așa că este bine să fii foarte atent și să intervii imediat ce sunt observate primele simptome. Cel mai mare dușman al evonimelor este coșenila, care provoacă pagube chiar foarte grave; aceste plante pot fi afectate și de acarieni și afide.

Scriu în general despre casă și grădină, despre instalații de încălzire sau chiar ferme ecologice. Am petrecut mulți ani documentându-mă despre foarte multe lucruri iar acum vreau să le împărtășesc cu voi.

Apasa ca sa comentezi
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ghid Practic Gradina

Foisoare de vis – 50 idei de foisoare pe care le poti construi in gradina

Published

on

By

Foisor de gradina cu felinare

Cauți să adaugi puțină umbră în curtea ta? Sau poate vrei o zonă de relaxare în grădina ta pentru a petrece timp cu familia și prietenii? Dacă ești ca mine, cu siguranță ai nevoie de un foișor!

Foișoarele sunt o soluție minunată pentru a obține o intimitate în aer liber, pentru a căuta adăpost de soarele arzător sau pentru a vă condimenta scena din curtea din spate. Nu uitați, totuși, că este o clădire accesorie, așa că este posibil să aveți nevoie de o autorizație pentru a construi una.

Astăzi, vă voi împărtăși 50 de idei de foișoare din curte (cu imagini) pentru grădina dvs., astfel încât să puteți alege un design care să reflecte gustul dvs. unic!

Luminile orașului

foisoare de vis

Un foișor nu numai că te protejează de soare în timpul zilei, ci poate fi și un loc de relaxare pe timp de noapte! Nu vă faceți griji, veți putea vedea în continuare – doar aprindeți niște lumini!

Acest foișor special are o atmosferă romantică modernă, datorită strălucirii gălbui a luminilor. Puteți vedea în totalitate întâlnirea de noapte scrisă pe toată scena!

Tropical modern 

foisoare de vis 2

Uneori, tot ce ai nevoie este o evadare din rutina ta zilnică aglomerată. Ei bine, ce se întâmplă dacă ai putea avea o evadare tropicală chiar în curtea ta? Ar fi al naibii de dulce!

Fiecare detaliu despre acest foișor frumos țipă doar „vacanță”. Draperiile fluide sunt de culoare crem și te fac să te simți confortabil doar privindu-le, iar patul supradimensionat oferă relaxare instantanee.

Apreciez în mod special acoperișul texturat – chiar complimentează tema paradisului!

Bucătărie în mișcare!

foisoare de vis 3

Amenajarea unei bucătării de vara în curtea ta este întotdeauna o idee câștigătoare și cu atât mai mult atunci când are un aspect modern!

Foișoarele pot fi foarte versatile și pot include totul, de la zone de relaxare până la stații de gătit în aer liber, la fel ca acest design extins. Acest foișor are de toate – un bar, un grătar, un aragaz, câteva scaune și chiar un șemineu! 

Acoperișul negru accentuează stilul modern, iar detaliile din marmură adaugă o notă de eleganță.

1. Foisor în aer liber cu un foc de piatră

Acest foișor din lemn tăiat brut are un aspect tăiat manual. Plăcile și treptele din piatră naturală împreună cu bolovanii evocă o senzație naturală.

În plus, masa rotundă și scaunele negre creează o zonă de luat masa confortabilă. Acest loc vă permite dvs. și invitaților dvs. să aveți o masă delicioasă în aer liber. Între timp, iluminatul galben creează o ambianță super caldă.

Zona de relaxare în aer liber are scaune din răchită împletită. Datorită pernelor de corali, arată mai plin de viață. În cele din urmă, focarul de piatră stârnește o conversație bună.

2. Foisori de inspirație asiatică

foisor stil japonez

Căutați idei minunate de foisoare în curte? Oferă o șansă acestui design remarcabil. Aici, structura acoperită cu cedru dezvoltă o stare de spirit primitoare. Poartă un farmec rustic și spațiului exterior.

Pavajul nebun în tonuri de pământ se potrivește foarte bine cu foișorul din lemn. În plus, zona de luat masa are o zonă de grătar, scaune dreptunghiulare de masă și scaune cu spătar înalt.

3. Foisor din lemn masiv

Foisor din lemn masiv

Nu adori acest foisor modern? Sistemul de acoperiș din lemn în nuanțe de miere permite oaspeților tăi să se bucure de vremea caldă. În plus, generează o atmosferă aerisită și o aură primitoare.

Mai mult decat atat, piesele de mobilier gri se imbina cu gresia deschisa la culoare. Între timp, pernele albastre ale scaunului dezvoltă vibrații de primăvară. Pătura albă și pernele oferă o senzație confortabilă.

4. Foisor rustic tradițional

Foisor rustic tradițional

Îți place ceva tradițional? Aceasta este una dintre ideile de amenajare a pavilionului din spate pe care trebuie să le încercați. Se mândrește cu un stil de fronton deschis. În plus, acoperișul arcuit și grinzile expuse ale tavanului reflectă rezistența sa structurală.

Piatra robustă și stâlpii din lemn conferă instantaneu foișorului un farmec rustic. Între timp, pasarela și podeaua din beton lustruit emană o senzație urbană.

Mai mult decât atât, scaunele din lemn nefinisate îmbrățișează frumusețea naturii. Șemineul din piatră face curtea mai confortabilă. Între timp, pernele cu modele încântează scena.

5. Foisor circular

Foisor circular

Acest foisor rotund din curte are pavaj nebun. Plăcile de plăci conferă spațiului o senzație naturală. Între timp, acoperișurile din lemn oferă un fel de umbră în timpul lunilor de vară.

În plus, superba groapă de foc din piatră ține vizitatorii de cald în nopțile reci. 

Zona de relaxare vă permite să vă distrați prietenii în timp ce vă bucurați de priveliști întinse și pitorești. În plus, scaunele curbate folosesc perne de șezut de culoare verde. Se îmbină perfect cu natura înconjurătoare.

6. Foisor din lemn in aer liber

Foisor din lemn in aer liber

Apropo de ideile de foișoare din curte, nu ezitați să folosiți materii prime. Această zonă de relaxare are un șemineu vechi fermecător din cărămidă și un candelabru din metal. Ei injectează scenei cu un fler clasic.

În plus, aranjamente florale și dovleci portocalii împodobesc pavilionul. Între timp, podeaua din piatră naturală emite vibrații în aer liber fără efort.

Acoperișul gri deschis și pernele albe ale scaunului luminează pavilionul. În cele din urmă, pernele vibrante fac zona de relaxare mai captivantă și mai confortabilă.

7. Foisor din caramida

Foisorul din cărămidă aparentă folosește arcade. Ele oferă o ambianță prăjită și farmec rustic întregii curți din spate. În plus, aparatele metalice conferă zonei barului un fler industrial.

În plus, zona de luat masa acoperită are rafturi deschise, iluminat cald și televizor. Scaunele din ratan și pernele albe de scaun evocă o atmosferă casual.

Jardinierele de piatră dețin plante cu flori strălucitoare. Între timp, focarul pătrat acoperă spațiu. De asemenea, leagă pavilionul.

8. Foisor din lemn

Foisor din lemn 2

Găsim acest foisor atractiv. Aruncă o privire la stâlpii săi grațioși și la acoperișul înclinat.

Ele fac din structura exterioară un punct focal al curții. Între timp, podeaua și aleea de piatră oferă un aspect rustic.

În plus, pernele și scaunele tapițate oferă confortul suprem. Mesele negre infuzează pavilionul cu o oarecare profunzime.

Șemineul din piatră emană o căldură strălucitoare. Între timp, televizorul se montează chiar deasupra șemineului. Transformă pavilionul într-un spațiu de divertisment în aer liber.

9. Foisor concept deschis

Căutați idei minunate de foisor în curte? Dați o șansă acestui design modern. Structura conferă un aspect inedit spațiului exterior.

În plus, arcadele din lemn și pereții de cărămidă conferă o ambianță primitoare.

Mai mult, unitățile de mobilier negre se laudă cu un design raționalizat. Pernele de scaun alb pur sunt un contrast excelent cu ele.

Placile din beton au o aromă industrială în spațiu. Între timp, arbuștii în ghiveci ridică pavilionul din curte.

Dacă aveți o casă rustică, luați în considerare construirea acestui pavilion fermecător. Poartă piatră robustă și stâlpi de lemn cald. Ele fac ca întreaga curte să se simtă relaxantă și plăcută vizual.

Placile de beton de diferite forme și dimensiuni acoperă suprafața podelei. Ele conferă pavilionului din curte o senzație modernă.

În plus, banca balansoar din lemn adaugă locuri suplimentare. Transformă pavilionul într-o oază de curte. Pernele colorate creează un plus de confort.

10. Foisor deschis

Foisor deschis

Vorbind despre ideile de foisoare din curte, luați în considerare acest stil standard. Se potrivește frumos atât cu estetica modernă, cât și cu cea rustică.

Mai mult, foisorul are cărămizi de piatră brută și scânduri de lemn. Ele produc un aspect rustic, dar răpitor fără efort.

În plus, pernele moale galbene cu smocuri luminează pavilionul. Focarul îi ține pe toți confortabil în lunile mai reci. În cele din urmă, hamacul roz evocă bucurie și relaxare.

11. Foisor langa piscina

Acest pavilion modern din curte folosește o mulțime de materii prime. Are podea de marmură, grinzi din lemn de esență tare, o bancă din piatră naturală și o masă de sticlă.

În plus, piscina vă permite să aveți o baie răcoritoare în timpul lunilor de vară. Infuzează curtea cu o ambianță de lux, de asemenea.

În plus, acest pavilion are o zonă de relaxare, un spațiu de divertisment și o sală de mese în aer liber. Hortensiile și accentele portocalii împiedică curtea să devină lipsită de viață.

12. Foisor inchis

Foisor inchis cu ferestre

Vorbind despre ideile de pavilion din curte, acest design merită cu siguranță încercat. Acoperișul structurii oferă o mare protecție împotriva elementelor naturale.

Acest pavilion din curte este un loc ideal pentru meditație. Structura din lemn blond și copacii sculptează o atmosferă liniștită.

Mai mult, ferestrele aduc lumina soarelui în foisor. Două scaune albe vă permit dumneavoastră și soțului dumneavoastră să vă bucurați de priveliștile în aer liber confortabil.

13. Foisor de gradina cu felinare

Foisor de gradina cu felinare

Acest pavilion tradițional din curte este un spațiu multifuncțional confortabil. Scaunele negre și pernele vibrante generează o zonă de relaxare confortabilă.

Între timp, șemineul înalt din piatră oferă scenei dramă și farmec rustic.

În plus, televizorul în aer liber vă permite să vizionați serialele sau emisiunile preferate. Lămpile cu pandantiv și aplicele de perete evocă o atmosferă calmă.

Pavilionul are, de asemenea, o mică bucătărie și zonă de luat masa. Între timp, hamacul roz creează o atmosferă relaxată.

14. Foisor de gradina rustic

foisor de gradina 2

Căutați idei grozave de foisor în curte? Încearcă acest aspect. Șemineul din piatră, pavajul nebun și stâncile de râu conferă spațiului o senzație naturală. În plus, tavanul și grinzile din lemn în nuanțe închise încălzesc zona.

În plus, scaunele de sufragerie reglabile fac mesele mai plăcute și mai primitoare. Unele felinare de epocă adaugă eleganță și iluminare caldă pavilionului. Plantele în ghivece și ventilatoarele de tavan completează aspectul.

15. Foisor cu tematica tropicala

foisor cu tematica tropicala

Acest foisor de lângă piscină poartă un acoperiș din lemn. Nu numai că transmite măreție, ci și protejează vizitatorii de soarele de vară.

Gardurile de sârmă ajută la asigurarea siguranței. Între timp, podeaua robustă din piatră sculptează un aspect rustic.

Mai mult, pernele de scaun bej insufla o atmosfera linistitoare. Pernele cu nuanțe moi oferă fără efort confort maxim.

Piscina transformă pavilionul într-un refugiu din curte. În cele din urmă, palmierii și ventilatorul de tavan cu lumini emit vibrații tropicale.

16. Idei de pavilion mici din curte

foisoare pentru curti mici

După cum vedeți, acest mic foișor are faianță de teracotă și stâlpi de lemn. Acele materiale naturale injectează spațiului cu splendoare rustică. Acoperișul din metal galvanizat conferă curții o senzație industrială.

Proprietarul a adăugat o zonă elegantă de grătar la pavilionul din curte. Mai mult, ea a atârnat șirurile de lumină. Între timp, scaunele de sufragerie gri și lemn găzduiesc șase oaspeți. În cele din urmă, verdeața înfrumusețează curtea.

17. Foisor pentru piscina

Foisor pentru piscina

Această curte din spate are o piscină neobișnuită. Pavilionul din lemn este un plus minunat pentru acesta. Între timp, luminile industriale șir stau sub acoperiș. Ele oferă o iluminare adecvată.

Mai mult, pavilionul folosește un șemineu din piatră, zonă de grătar și locuri de conversație. Pernele albe ale scaunului și accentele albastre evocă o ambianță casual de plajă.

Sperăm că ideile noastre de pavilion din curte de mai sus v-au inspirat. Este timpul să creezi unul în spațiul tău exterior. Asigurați-vă că structura ridică frumusețea casei și a curții. De asemenea, unitatea ar trebui să se integreze cu designul existent.

1. Design simplu, dar elegant, foisor pentru locuri mici:

Nu aveți nevoie de un loc uriaș sau de bani uriași pentru a realiza acest design.

2. Foisor pe schelet metalic

foisor pe schelet metalic

Aceasta este o altă idee de design pentru foisorul din curte.

Aici, o mică variație în design, realizată cu scaune de grădină și design de podea.

Mai mult, corpul foișorului este realizat din beton plus fier oțel.

Adaugă câteva plante, un raft pentru cărți și bucură-te de seara.

3. Foisoare încântătoare din curte:

foisor luminat noaptea

Știm că găsești acest design la fel de fascinant ca și noi.

Probabil crezi că este cel mai luxos design și greu de permis?

Nu!!! Vă spunem noi, este o idee simplă de foișor în curte, realizată cu lemne și scaune obișnuite de grădină.

Ceea ce îl face fantastic este fulgerul din zonă și selecția de plante.

Așezați niște lumânări și puneți niște fire de iluminat  pe plante și pe acoperiș.

Tada, designul suprem este gata.

4. Foisorul din curte pentru discuții la amiază:

foisor umbrar simplu

5. Foisor de brad

foisor schelet brad

Pentru serile relaxate când doriți să petreceți ceva timp în aer liber, iată una dintre cele mai bune idei de pavilioane din curte.

Vine cu un foișor simplu din lemn, podea cu gresie și o prăjitor făcută cu gips pentru a aprinde focul ori de câte ori este nevoie.

De asemenea, vine cu un focar unde puteți găti în aer liber și puteți face grătar.

6. Foisor patrat

foisor patrat

Cele mai multe dintre pavilioane vin cu structuri de acoperiș în formă de colibă.

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de ceva nou, aruncați o privire la acest design.

Este un foisor portabil pe care îl puteți amplasa oriunde în gazon, acoperișuri și, bineînțeles, în curtea din spate.

Este un design simplu; tot ce aveți nevoie este să adăugați câteva scaune și decorațiuni.

Continue Reading

Trending

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x