Cum să plantezi praz pentru a obţine o recoltă bogată


Prazul are o proprietate unică de acumulare a acidului ascorbic în timpul depozitării, dar în zona noastră temperată poate fi cultivat numai prin răsaduri pe paturi bine ilumite cu soluri un pic alcaline (pH aproximativ 7,5). În cazul în care aciditatea solului este ridicată, înainte de plantare, trebuie aplicate amendamente pe bază de var stins, pentru a creşte PH-ul soluului.

Creșterea și îngrijirea prazului
Cu două până la trei luni înainte de a planta răsadurile în pământ, se începe pregătirea seminţelor: sunt înmuiate timp de douăzeci de minute în apă fierbinte (la peste 50 ° C), apoi sunt spălate și plasate timp de o săptămână într-o cârpă umedă la temperatura camerei. După acest procedeu, semințele sunt semănate în vase mici (de exemplu, pahare de iaurt).

În primăvară, o cantitate mare de îngrășăminte organice, în general gunoi de grajd bine fermentat (până la 15 kg / m²) este introdus în solul unde urmează a fi plantat prazul. La jumătatea lunii mai, prazul aflat în răsaduri trebuie tăiat aşa încât să rămână doar o treime de tulpină, apoi prazul este plantat în sol la o adâncime de 12cm.

Prazul are nevoie de udare regulată (o dată la 5 zile), şi curaţarea spatiului dintre rânduri. Alimentați planta după cum urmează: azotat de amoniu (20 g) și sare de potasiu (15 g). Dizolvați într-o găleată cu apă și udați. Se mai pot aplica şi îngrăşăminte pe bază de gunoi de pasare sa ulei de mullein.

Pe la mijlocul verii, se toarnă cenușă lângă tulpinile prazului. Prazul este rezistent la frig, deci poate fi lăsată pe rânduri până în noiembrie. Creșterea și îngrijirea prazului nu este deosebit de dificilă și, ca rezultat, veți obține bulbi aromaţi şi gustoşi, care toamna și iarna pot deveni principala sursă de vitamina C pentru organism și îl pot proteja de bolile infecțioase.

Beneficiile prazului

Prazul sau ceapa este cea mai obisnuita si indispensabila leguma din lume. Beneficiile prazului au fost testate și dovedite de sute de ori, prin urmare, în acest articol am decis să rezumăm proprietățile sale utile.

Ca regulă, în gătit, prazul este folosit ca un condiment care poate da un gust deosebit felului de mâncare. În unele țări, prazul este indispensabil în multe tipuri de mâncare.

În praz există o cantitate imensă de sulf organic (datorită acestui fapt are miros!), Datorită căruia posedă proprietatea principală de vindecare – luptă împotriva virușilor, chiar și Salmonella și E-coli.

Iată câteva motive pentru a mânca praz:

– este necesară îndepărtarea toxinelor din corp;

– reducerea nivelului de colesterol din sânge;

– prevenirea formării cheagurilor de sânge;

– ajuta la tratarea infecțiilor şi reduce efectele astmului, diabetului.

Prazul este folosit din ce în ce mai mult pentru scăderea în greutate. Acesta este inclus în dietă datorita conținutului său scăzut de calorii (pentru 100g numai 30 kcal), și în același timp conține o mulțime de vitamine.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile