Anul 2017 ne-a pus față în față cu idei și inovații care s-au dovedit a fi un real succes. Fermierii români au reușit să iasă în față cu noi inovații în agricultură care au adus un real profit. Spre exemplu o cultură de cătină sau de castravete amar, a fost un pariu câștigat de către fermierii care au mizat pe ele.
În anul 2018, culturile profitabile pe spații mici, rămân în mare cam aceleași din anul 2017.
Culturi profitable pe saptii mici în 2018: Lavandă
Ca și în anii trecuți, lavanda rămâne la putere, aducând venituri mari fermierilor ce mizează pe o astfel de cultură. Lavandă se cultivă toamnă sau primăvară, este rezistentă la temperaturi de peste 40 de grade dar și la minime de -20 de grade Celsius. Lavanda este o cultură care aduce profituri de până la 5.000E la hectar.
Culturi profitable pe saptii mici în 2018: Gălbenelele
Petalele florilor de gălbenele sunt la mare căutare de către companiile din Germania, fiind utilizate în industria cosmeticelor și ca suplimente alimentare. Gălbenelele se cutltiva primăvară devreme, în luna martie. Conform agricultorilor, ele cresc foarte bine pe toate tipurile de sol, chiar și pe cele mlăștinoase, dar producția cea mai mare va fi obținută pe solurile fertile și afânate. Avantajul gălbenelelor este că aveți nevoie de doar 7kg de semințe pentru a cultiva un hectar. Prețul unui kilogram de gălbenele uscate este 16 lei. Un agricultor spune că pe o suprafața de circa 1500mp a obținut aproximativ 80-100kg de gălbenele la o zi de cules. Gălbenelele se culeg timp de 3 zile pe săptămâna în perioada înfloririi.
Culturi profitable pe saptii mici în 2018: Mușețelul
Pentru a înființa un hectar de musețel aveți nevoie de doar 2 kilograme de semințe, dar care totuși costă 400 de euro. Investiția totală într-o plantație de musețel este de maximum 1000 de euro la hectar și se obțin profituri de aproximativ 5000E la hectar.
Culturi profitable pe saptii mici în 2018: Menta
Pentru a înființa un hectar de mentă costurile sunt mai ridicate, de până la 6000 de euro, însă, este probabil un pariu bine făcut, astfel încât din al 3-lea an de cultivare, se pot obține până la 15.000E la hectar.
Culturi profitable pe saptii mici în 2018: Armurariul
Armurariul este o plantă medicinala ce se utilizează în suplimentele pentru protectia ficatului. Nu este o plantă pretențioasă și aduce fermierilor profituri de minim 2500E la hectar.
Culturi profitabile pe spații mici în 2018: Căpșunile
Trebuie incluse și căpșunile în culturile profitabile pentru că, an de an, acestea reușesc să aducă venituri bune foarte multor fermieri. Este o cultură cu pretenții și este o investiție de risc, dar dacă fermierul câștiga acest pariu, atunci cu siguranță profitul va fi pe măsură.
Culturi profitabile pe spații mici în 2018: Zmeura
Se spune că zmeură nu dezamăgeste micii fermieri, și așa este. Cultura continuă să fie profitabilă în fiecare an, mai ales pentru producătorii care aleg soiurile cele mai bune și mai mari. De asemenea, se poate avea în vedere și valorificarea zmeurei sub formă de dulcețuri și siropuri.
Culturi profitabile pe spații mici în 2018: afinul
Afinul este în continuare foarte profitabil pentru că recolta poate fi valorificată foarte rapid. Sunt foarte rezistente în timpul transportului și nu se degradează precum alte fructe. De asemenea, sunt foarte căutate pe piață.
Informatiile publicate de PERFECTPRACTIC.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.