Vine vara și au apărut deja primele insecte. Dintre acestea, cele mai enervante sunt, evident, țânțarii, care în fiecare an, odată cu căldura, revin mai agresivi ca niciodată. Așadar, este pe cale să înceapă chinul, alcătuit din înțepături, bâzâit, mâncărime, roșeață, atât ziua, cât și noaptea.
De exemplu, țânțarii tigru ies mai ales după-amiaza târziu, apoi sunt țânțarii nocturni și cei care atacă dimineața. Mirosul nostru îi atrage și nu există scăpare. Dorința de a scăpa de ei este complet normal, în acest sens există numeroase soluții anti-țânțari: spray-uri repellente, plante anti-insecte, alte soluții naturale. Multe dintre acestea, le putem face direct acasă.
Remediu împotriva înțepăturilor de țânțari: este suficient un ingredient natural
După cum am menționat, putem interveni folosind diverse remedii naturiste, plantele antiinsecte oferă o barieră valabilă împotriva țânțarilor, sau prepararea unor soluții spray repellente, toate naturale.
Am vorbit despre asta acum ceva timp, de exemplu, țânțarii urăsc un anumit miros, care este minunat pentru noi, atât de mult încât este utilizat pe scară largă în domeniul cosmetic: nuca de cocos. În caz contrar, putem adopta o altă soluție valabilă pentru combaterea mușcăturilor de insecte: coaja de banană.
Astfel, dacă doriți să țineți țânțarii la distanță de dvs, atunci folosiți-va de nuca de cocos (aroma, parfum, etc). Iar dacă deja ați fost înțepați, folosiți coaja de banana pentru a calma mâncărimile.
Este necesar să frecați interiorul cojii pentru a calma inflamația și mâncărimea. Dar cojile de banană pot fi folosite și în alt mod: pentru a crea o capcană pentru țânțari. Această capcană se prepară rapid și în câțiva pași, trebuie doar să luați o sticlă de plastic, coaja uneia sau două banane, 200 ml oțet alb, apă fierbinte, 250 g zahăr alb.
Tăiați sticla de plastic în jumătate, îndepărtați partea superioară și întoarceți-o cu susul în jos introducând-o în partea inferioară, cu gâtul îndreptat în jos. Amestecăm oțetul, zahărul și apa și turnăm soluția în sticla de plastic, umplând baza sticlei până la jumătate. Introducem și cojile bananelor, lăsându-le pe fund, așa că punem sticla la vedere, poate într-un punct de acces al casei frecventat de țânțari.
Tantarii vor fi imediat atrasi de soluție, vor intra in sticla si vor ramane inchisi pana mor.
În cele din urmă, să risipim mitul potrivit căruia țânțarii sunt atrași de lumini. Întotdeauna spunem să stingem luminile din casă ca să nu atragem țânțarii, ei bine, nu e așa, întrucât sunt atrași de căldura și parfumul corpului nostru, nu de lumină.