Porecle ale mâinilor de poker despre care nu știai


Știai că majoritatea mâinilor de poker sunt cunoscute după numele lor specifice și adesea colorate în lumea jocurilor de noroc? E adevărat! Pentru tine ar putea fi o pereche de șase, dar pentru un jucător experimentat acestea ar putea fi „kicks” sau „Route 66”. Și ce crezi că sunt „Ace Magnets”? Sau „Space Cowboy”? Acestea sunt doar câteva exemple, și crede-ne, există sute și sute de porecle pentru mâinile de poker. Chiar dacă ai câștigat rotiri gratuite fără depunere la video poker, este foarte posibil să dai peste unul din termenii menționați mai jos

Așadar, dacă dorești să îți aprofundezi cunoștințele despre poker, este util să cunoști poreclele mâinilor de poker. Deși cu siguranță nu vom putea lista toate poreclele existente, putem încerca să evidențiem unele dintre cele mai faimoase porecle pentru mâinile de poker de astăzi.

Porecle populare pentru mâinile de poker

Așadar, ne vom concentra în principal pe cele mai populare porecle de mână care pot fi auzite în timp ce joci Texas Hold’em (dar nu se limitează doar la această variantă de poker).

Perechi în Buzunar

Să începem cu perechile de poker! O pereche în buzunar reprezintă orice mână care conține două cărți de aceeași valoare – de la două regine (QQ) până la doi ași (AA).

Deci, care sunt poreclele pentru perechile în buzunar la poker considerate cele mai populare printre jucători? Iată câteva dintre ele.

Ași în Buzunar (AA)

Rachete în Buzunar – o pereche de ași este de asemenea numită „ași în buzunar” și una dintre cele mai faimoase porecle pentru acești ași este „Pocket Rockets”, făcând referire la faptul că litera „A” seamănă cu o rachetă.

Baterii – această poreclă pentru ași în buzunar face referire la simbolul „AA” găsit pe anumite tipuri de baterii.

Ochi de Șarpe – această poreclă este împrumutată din jocul de zaruri numit craps. În craps, unul dintre cele mai populare jocuri de zaruri din lume, „Snake Eyes” se referă la obținerea unei perechi de unu (AA).

Regi în Buzunar (KK)

Magneți de Ași – această poreclă este folosită ironic. Adică, nu îți dorești să vezi o pereche de ași, deoarece este singura pereche care îți poate învinge mâna.

Cowboys – nu este foarte clar cum a apărut această poreclă, dar se crede că este din cauza foneticii „C” din cowboy care sună la fel ca „K” din rege atunci când este rostită.

Regine în Buzunar (QQ)

Doamne – este auto-explicativ, având în vedere că deținerea unei perechi de regine în mâini înseamnă deținerea singurei perechi de cărți care reprezintă femei în pachet.

Valeți în Buzunar (JJ)

Cârlige simple sau Cârlige de Pește – această poreclă se referă la faptul că litera „J” seamănă vizual cu un cârlig (de pește).

Zece în Buzunar (TT)

Dinamită – această poreclă se referă la faptul că pronunțarea „T și T” (ten in engleză) sună ca „TNT”, care este un simbol pentru dinamită.

Șine de Tren – această poreclă pentru mâna de poker este un caz de aliterație (două T-uri), dar ar putea fi și o referință la căile ferate din Vestul Sălbatic.

Porecle pentru mâinile de poker A-X

As-Rege (AK)

Alunecos Mare – această poreclă se referă la combinația reprezentativă a jocului Texas Hold’em. Cu toate acestea, dacă situația nu se îmbunătățește, s-ar putea să intri pe o pantă alunecoasă (slick).

Regele Arthur – un joc de cuvinte pe inițialele cărților, referindu-se la legendarul rege al mesei rotunde (King Arthur).

Cowboy Spațial – o combinație între „Rachete” și „Cowboy”.

As-Regină (AQ)

Antoniu și Cleopatra – o referință la celebra piesă de teatru a lui Shakespeare (Antoniu fiind asul și Cleopatra fiind regina).

Regina Rachetei – o combinație dintre „Rachetă” și regină, dar și o referință la o melodie populară a trupei Guns N’ Roses.

As-Valet (AJ)

Blackjack – o referință la blackjack, unul dintre cele mai populare jocuri de cazino.

Hijack – această mână include cartea cea mai mare (HIgh) și valetul (jack), de unde și porecla combinată.

Porecle pentru mâinile de poker K-X

Toată lumea vrea să aibă un as în mâini; totuși, combinațiile cu regi sunt de asemenea adesea un rezultat dorit. Iată câteva combinații cu regi și poreclele lor populare:

Rege-Regină (KQ)

Căsătorie – referindu-se la faptul că regina și regele sunt căsătoriți.

Divorț – aceeași referință, doar că această poreclă ar fi folosită dacă mâna în cauză este una pierzătoare.

Tron – auto-explicativ; regele și regina stau împreună pe un tron.

Rege-Valet (KJ)

Just Kidding sau Joke– „jk” este folosit ca o abreviere pentru „joking” sau „just kidding”, de unde și această poreclă.

Porecle pentru mâinile de poker Q-X

Deci, care sunt unele dintre cele mai faimoase porecle pentru combinațiile cu regină? Să enumerăm câteva:

Regină-Valet (QJ)

Hawaii – această poreclă este extrem de cunoscută printre jucătorii profesioniști de poker. Povestea spune că dacă nu joci această mână timp de un an, vei putea să îți permiți să mergi în Hawaii.

Quack – un amestec simplu dintre „queen” și „jack”.

Regină-Zece (QT)

Draguță – dacă pronunți „Q” și „T” împreună, vei obține „QT” (cute) sau „Draguță”.

Q-Tip – în aceeași idee ca „Draguță”, doar puțin diferit.

Concluzie

Pokerul, un joc cu rădăcini adânci în cultura jocurilor de noroc, nu este doar despre strategie și abilitate, ci și despre personalitate și cultura. Fiecare mână de poker, de la cele mai comune până la cele mai rare, are o poreclă sau o istorie asociată. Aceste porecle, de la „Rachete în Buzunar” la „Cowboy Spațial”, adaugă un strat de culoare și distracție jocului, permițând jucătorilor să se exprime și să comunice într-un mod unic. Fie că ești un jucător profesionist sau doar un amator, cunoașterea acestor porecle și a poveștilor din spatele lor poate adăuga un plus de savoare experienței tale la masa de poker. Aceste porecle sunt o mărturie a bogăției și diversității culturii pokerului, reflectând pasiunea și creativitatea comunității de jucători.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile