curatarea peretilor albi de pete si murdarie

Pereți îngălbeniți și pătați: curățarea lor fără vopsire


Pe cât de clasici, pe atât de frumoși, pereții albi nu se demodează niciodată. Albul aduce simplitate, liniște și lumină în orice spațiu. Cu toate acestea, pereții albi au o mare problemă: se murdăresc foarte ușor. De asemenea, in functie de tipul de material si vopsea pe care le folosim, poate fi dificil sa indepartam petele si murdaria de pe suprafata acestuia. Din acest motiv, vă aducem acest articol despre cum să curățați pereții albi.

Pereți albi murdari, curățați-i uscat așa

Praful, murdăria și petele se acumulează zilnic pe pereții tăi albi. Pentru a elimina rapid aceste impurități și a preveni formarea petelor neplăcute, cu această metodă simplă vei vedea cum să cureți pereții albi murdari și să îi poți menține strălucitori, fără a maltrata suprafața:

 1. Îndepărtați mobila, pozele și alte obiecte care împiedică curățarea. Așezați-le în centrul camerei.
 2. Cu o cârpă îndepărtați praful, precum și eventualele pânze de păianjen, acumulate în plinte, coloane, colțuri și vârfuri ale tavanului.
 3. Cu un aspirator, indeparteaza urmele de praf si murdarie acumulate pe pereti.
 4. În cele din urmă, înfășurați o cârpă curată și uscată în jurul măturii și măturați peretele. Astfel te vei asigura ca nu lasi urme de impuritati pe suprafata si in colturi.

Pereții albi pătați de markere, folosiți radiera magică

radiera

Dacă avem copii acasă, probabil că pereții albi se pătează des. Cu toate acestea, atunci când avem de-a face cu pete de creion sau markermetoda de ștergere magică, pe care o puteți cumpăra din magazinele de hardware sau supermarketuri, poate fi folosită pentru curățarea pereților albi.

 1. Curățați zona de curățare de mobilier, imagini și alte obstacole.
 2. Întindeți ziare sau cârpe pe podea pentru a o proteja de orice lichide care pot picura.
 3. Folosind o cârpă uscată sau un praf de pene, ștergeți praful și murdăria de pe perete.
 4. Aplicați Magic Eraser (este o radieră care se gaseste pe internet) pe suprafețele pătate sau zgâriate. Faceți mișcări circulare, astfel încât petele să dispară mai repede. Treceți cu radiera în zonele care o necesită.
 5. Într-o găleată curată, amestecați apă caldă și un detergent universal, de preferință unul blând.
 6. Înmuiați un burete în amestec și începeți să frecați peretele pentru a îndepărta guma și murdăria rămase.
 7. Treceți peste pereți cu un alt burete înmuiat în apă caldă.
 8. Uscați pereții cu o cârpă moale pentru a preveni aderența cu ușurință a murdăriei noi la umiditate.

Pereții albi murdari de fum și grăsime, folosiți oțet

curatarea peretilor albi de fum

Dacă vă întrebați cum să curățați fumul și grăsimea de pe pereți, săpunul, apa și oțetul sunt o opțiune excelentă. Acest amestec este recomandat doar pentru pereții albi cu vopsea în ulei, altfel vopseaua nu va ține.

 1. Scoateți pozele și mobilierul din camera de curățat.
 2. Protejați podeaua cu ziar pentru a evita murdărirea acesteia.
 3. Înfășurați o cârpă curată și uscată în jurul unei mături și măturați praful, murdăria și pânzele de păianjen acumulate de pe pereți.
 4. Într-o găleată, amestecați în părți egale detergent de rufe sau săpun de vase și oțet.
 5. Înmuiați un burete în amestec și începeți să curățați peretele de jos în sus. Frecați cu grijă, fără a folosi prea multă forță, cu excepția zonelor în care petele sunt greu de îndepărtat.
 6. Când mergeți în zonele curățate de lângă prize și întrerupătoare, strângeți bine buretele pentru a preveni intrarea lichidului în conexiunile electrice.
 7. Umpleți o găleată cu apă curată și luați un alt burete. Spălați pereții cu un burete umed, îndepărtând toate urmele de amestec de săpun.
 8. Cu o cârpă curată, uscați suprafața deja curățată.

Pereții albi pătați cu ulei, folosiți și bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient obișnuit în curățarea gospodăriei și, de fapt, pentru a curăța petele de pe perete este cu adevărat eficient, mai ales pentru îndepărtarea petelor de ulei. Urmați acești pași pentru a curăța pereții albi cu bicarbonat de sodiu:

 1. Eliberați camera pentru a evita pătarea mobilierului sau pentru a împiedica curățarea din cauza lipsei de spațiu. La fel, acoperiți podeaua cu ziar sau prosoape pentru a o proteja.
 2. Îndepărtați praful și murdăria acumulate de pe perete cu o cârpă uscată.
 3. Într-o găleată, amestecați apă caldă, oțet alb și două lingurițe de bicarbonat de sodiu.
 4. Înmuiați un burete curat în amestec și începeți să curățați pereții albi. Faceți mișcări circulare cu partea aspră a buretelui unde există pete încăpățânate.
 5. Ștergeți vertical, de sus în jos, cu partea moale a buretelui.
 6. Umpleți o găleată cu apă curată și luați un alt burete. Ștergeți întregul perete, de jos în sus, până când este complet curat.
 7. Lăsați peretele să se usuce la aer.

Pete de mucegai

Mai întâi treceți o cârpă uscată și apoi una umedă cu apă oxigenată și la final uscați pereții cu un uscător de păr și treceți o perie pentru a îndepărta reziduurile.

Sau umește o cârpă curată într-o soluție de un litru de apă, trei linguri de bicarbonat de sodiu și trei linguri de sare și freci. Tot in acest caz se usuca la sfarsit cu uscatorul de par.

Pete de grăsime, roșii și alte alimente

Săraca bucătărie! Petele sunt la pândă și chiar trebuie să aveți mare grijă de pereți. Lămâia
vă va veni în ajutor dacă aveți de-a face cu petele de sos: puneți zeama de la o lămâie pe zona de curățat, lăsați-o să acționeze aproximativ o oră și clătiți cu apă și săpun neutru.

În cele din urmă, pentru petele de ciocolată, un amestec de apă și sare pe perete timp de cel puțin treizeci de minute și clătit este mai bine.

SOLUTIE ANTIMUCEGAI

Soluții gata preparate anti-mucegai

Dacă considerați că este necesar să aplici soluții mai puternice decât cele naturale, atunci poți opta pentru spray-uri gata preparate care funcționează.

 • Elimină rapid murdăria și petele
 • Previn apariția mucegaiului
 • Majoritatea sunt inofensive pentru sănătate

0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile