curatare oale din aluminiu

Oale din aluminiu înnegrite: soluții pentru curățarea lor


Aluminiul este un metal care necesită îngrijire regulată de curățare. În acest articol vă propunem metode naturale pentru a reda obiectele din aluminiu la splendoarea lor originală.

În general, tigăile din aluminiu sunt destul de durabile și ușor de curățat, dar pereții exteriori și fundul lor își pot pierde strălucirea normală și pot dobândi culori plictisitoare, închise din cauza anilor de utilizare, expunerii la căldură și contactului cu alimentele, în special cu alimentele grase. Aceste pete, în special cele care se formează pe fund, nu reprezintă o problemă serioasă.

Sunt multe persoane care au renuntat sa le curete crezand ca nu exista nicio modalitate de a scapa de aceste pete incapatanate. Cu toate acestea, există modalități de a elimina aceste pete care nu necesită prea mult timp sau bani. O astfel de metodă implică utilizarea oțetului alb și a bicarbonatului de sodiu. Rezultatul va fi mai mult decât satisfăcător! Să vedem cum se face.

Tigăi din aluminiu înnegrite

oale din aluminiu innegrite

Pentru a elimina petele negre care se formează pe oalele și tigăile de aluminiu pe care le folosim zilnic, sunt suficiente bicarbonatul de sodiu și oțetul.

1. Dizolvați bicarbonatul de sodiu într-un castron cu puțin oțet. Amestecă bine, astfel încât ingredientele să fie bine integrate, până obții o pastă groasă. 

2. Impregnați baza și pereții oalei de aluminiu cu amestecul rezultat. Lăsați amestecul să stea timp de 10 până la 20 de minute, în funcție de gravitatea petelor.

3. Scufundați buretele în oțet și începeți să curățați bine toate părțile oalei. Un burete de sârmă poate fi folosit dacă petele sunt încăpățânate și greu de îndepărtat.

4. Daca mai sunt pete pe tava, operatia va trebui repetata de cateva ori.

Bicarbonat de sodiu si otet: o combinatie perfecta impotriva petelor, chiar si a celor mai rezistente

curatare tigai din aluminiu

Această combinație de bicarbonat de sodiu și oțet ne va ajuta să curățăm tigăile sau chiar alte tipuri de obiecte din aluminiu. În mod similar, bicarbonatul de sodiu și oțetul pot fi foarte utile pentru curățarea unor aparate, precum cuptorul. Apoi puteți repeta procesul de mai sus după cum este necesar pe toate tipurile de ustensile din aluminiu. Dacă efectuați această curățare în mod regulat, înainte ca aluminiul să înceapă să se decoloreze și să se înnegrească, veți vedea că uneltele și obiectele dumneavoastră vor rămâne întotdeauna în stare bună, ca noi. Curățarea frecventă este cea mai bună modalitate de a menține aluminiul în stare bună.

Rețineți întotdeauna: înainte de a aplica oricare dintre aceste metode, faceți un test pe o zonă mică, neobservată. Dacă, pe lângă aceste metode, utilizați și alte produse, cum ar fi lustruirea metalelor din comerț, asigurați-vă că citiți și urmați instrucțiunile de pe eticheta produsului pas cu pas.

Cum să curățați aluminiul oxidat cu bicarbonat, cenușă și ulei

În tigăile și tăvile din aluminiu, partea care este cea mai supusă oxidării și înnegririi este cu siguranță partea exterioară.

Pentru a curăța aluminiul oxidat este bine să urmați acești pași:

  1. Puneti bicarbonatul in apa fierbinte, sau alternativ, dizolvati doua linguri de cenusa in putin ulei de masline;
  2. Întindeți amestecul pe partea afectată cu o cârpă moale;
  3. Ștergeți cu ziar, care captează murdăria și apa.

Aceasta este o modalitate rapidă și excelentă de a dezoxida aluminiul.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile