La plimbare prin codrii Barladului


Am ales in acest week end sa vizitez Barladul si zona dimprejur. Bunicii mei au copilarit in Tara Berladnicilor si am zis sa fac si eu o incursiune pe plaiurile moldovenesti atat de incarcate istoric.

In Barlad lucrurile s-au schimbat fata de acum 15 ani cand am fost ultima data. Chiar daca orasul nu arata cine stie ce bine, avand in vedere ca se fac lucrari de infrastructura, locurile din jurul Barladului arata foarte bine si pot deveni adevarate locuri turistice.

Am inceput cu o plimbare pe barajul Rapa Albastra, cunoscut de catre pescarii de prin zona ca o oaza de relaxare si un loc in care se prinde peste.

Am plecat de acolo spre dealurile de deasupra gradinii publice din oras, un loc frumos, pitoresc, cu dealuri si vai pline de verdeata.

Coborand in gradina publica, am mers in Gradina Zoo, una dintre putinele gradini zoologice din Romania, o adevarata atractie turistica, mai ales pentru mine care nu mai fusesem pana acum la o astfel de gradina.

Gradina publica se intinde pe multe hectare si spre mirarea mea, orasul Barlad a reusit sa o mentina pe pozitie in goana dupa spatii imobiliare. In alte orase am observat ca locurile cu verdeata, fostele gradini publice, au devenit astazi cartiere rezidentiale.

Am inoptat peste noapte la o cabana de langa oras, un loc primitor. Imi aduc aminte ca in urma cu 15 ani, cu greu gaseam un loc de cazare in Barlad, astazi gasesti cazare Barlad cata vrei, oferta e destul de vasta.

Principalele atractii din Barlad si imprejurimi

Gradina Zoo. Probabil cel mai cautat loc din oras de catre cei care nu sunt din zona.

Gradina Publica. Este si ea o atractie turistica, mai ales pentru cei care vor putina relaxare in natura.

Baltile de pescuit din zona Barladului, sunt si ele destul de cautate de catre pescari.

Muzeul. Nu am fost personal acolo, insa am inteles ca ai ce vedea de la unii prieteni care sunt mai atrasi de acest tip de turism.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile