filtru de robinet calcar

Filtrul de la robinet plin de calcar: ce trebuie să faci pentru a-l elimina


În timp, filtrele de la robinete se pot înfunda cu calcar, sedimente și alte resturi. Acest lucru nu numai că poate reduce debitul de apă, dar poate face ca apa să aibă un gust și un miros neplăcut. Din fericire, curățarea filtrului de la robinet este un proces simplu care se poate face în câteva minute.

Sa vedem cum se curata filtrul de la robinet astfel incat sa arate ca nou si jetul de apa sa iasa din nou puternic.

Filtrul de la robinet plin de calcar

Toate robinetele sunt echipate cu un filtru prin care iese apa. Această piesă reține impuritățile antrenate pe măsură ce trece prin țevi, așa că uneori poate exista o acumulare a acestor resturi pe grătar. Daca nu il curatam periodic, iesirea apei se va bloca si debitul poate scadea. Prin urmare, mai jos ne vom uita la modul de curățare a filtrului de la robinet.

  1. În primul rând, este important să vă asigurați că robinetul este complet deschis. Dacă vedem că apa nu iese într-un ritm suficient de puternic, atunci filtrul poate fi înfundat.
  2. Deci haideți să scoatem filtrul. Veți avea nevoie de o cheie pentru a elibera capătul robinetului.
  3. În acest moment, scoatem garnitura de etanșare și verificăm dacă interiorul filtrului este plin de impurități. Trecem piesa sub jet de apă pentru a curăța cea mai mare parte a reziduurilor aglomerate și acumulate.
  4. Uneori se poate întâmpla ca resturile de calcar sau alte sedimente să formeze o peliculă greu de îndepărtat doar cu apă. În acest caz, vom folosi o periuță de dinți veche. Frecam bine zona, astfel incat perii sa patrunda in interiorul filtrului si sa desfundam micile gauri.
  5. Daca tot nu este suficient, poti folosi o metoda naturala utila pentru detartrarea, curatarea si dezinfectarea acestei piese din robinet. Pur și simplu pregătiți un amestec de oțet alb, sare gemă, bicarbonat de sodiu și suc de lămâie. Pune filtrul in solutie timp de 10 minute. Apoi clătiți cu apă caldă.
  6. Odată curățate bine, reasamblam piesele și ne putem folosi de robinet. Este important să curățați bine filtrul la fiecare 3 luni pentru a evita acumularea de reziduuri.
  7. Dacă, pe lângă faptul că ne asigurăm că debitul de apă iese cu forță, dorim să contribuim la mediul înconjurător, putem amplasa un aerator, o piesă care, pe lângă filtrarea apei, o face să se amestece cu aerul. Astfel putem obține aceeași presiune, dar cantitatea de apă folosită se va reduce aproape la jumătate.

0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile