Connect with us

Ghid Practic Casa

Feng Shui pentru casă: 15 pași simpli spre armonie în interior

Publicat

pe

Vânt și apă – acesta este adevăratul sens al expresiei feng shui care provine din limba chineză. Cu toate acestea, mai presus de toate, este asociat cu trăirea în armonie – cu tine și cu împrejurimile tale. Chiar și departe de China și Orientul Îndepărtat, cele cinci elemente ale feng shui-ului – lemnul, focul, metalul, apa și pământul – joacă un rol important în viața noastră. La urma urmei, avem nevoie de armonie și întelegere în fiecare zi! Știm foarte bine ce este important în filozofia feng shui și de aceea ți-am pregătit o mulțime de sfaturi pentru un design interior armonios. Veți afla despre cele mai importante trei principii ale aranjării feng shui: yin și yang, octogonul bagua și principiul celor cinci elemente. Vă vom spune ce culori să folosiți în amenajare și cum să amenajați camera de zi, dormitorul, camera copiilor, bucătăria și biroul de acasă în conformitate cu principiile artei chineze a amenajării.

Cuprins

Feng shui: regulile de amenajare în interior

Feng shui se bazează pe 3 principii principale care permit energiei chi să curgă liber. Acestea sunt principiile yin și yang, octogonul bagua și principiile celor cinci elemente.

Când aranjați interiorul în acest fel, ar trebui să respectați anumite reguli de design interior feng shui.

 1. Ordinea . Păstrați-vă dulapurile în ordine și nu doar ce se regăseste deasupra acestor obiecte de mobilier.
 2. Mobilier închis sau deschis ? Conform regulilor acestui aranjament, este mai bine să folosiți mobilier închis.
 3. Lucruri inutile. În timpul curățării sezoniere, cel mai bine este să scapi de lucruri pe care nu le mai folosești, precum haine prea mici sau jurnale vechi.
 4. Obiecte sparte . Cel mai bine este să le reparați imediat sau să le aruncați, deoarece astfel de lucruri blochează fluxul de energie bună.
 5. Îngrijirea plantelor. Udă-le, rupe-le frunzele uscate și replantează-le la nevoie.

Elemente Feng Shui

Filozofia feng shui constă din cinci elemente care sunt considerate forțele de bază ale universului. Sunt: foc, apă, pământ, metal și lemn. Ei provin direct din natură și se află într-un proces constant de transformare și trecere în neființă. Doar atunci când toate cele cinci sunt în armonie se poate asigura un flux optim de energie. În caz contrar, aceste elemente pot interfera și chiar distruge reciproc.

În interiorul dvs., puteți acumula puterea acestor cinci elemente plasând mobilierul într-un anumit mod, astfel încât chi (energia vieții) să poată curge lin. Acest lucru creează un centru calm și pozitiv pentru casă sau grădină, care are un efect liniștitor asupra bunăstării și sănătății locuitorilor casei.

5 elemente feng shui

În centrul feng shui-ului se află principiul celor cinci elemente:

 1. Copac

  Arborele simbolizează creșterea și viața , dar poate fi ușor distrus de metal și foc. Apa, pe de altă parte, susține copacul, deoarece poate crește datorită acesteia.

 2. Foc

  Focul este un element foarte puternic – chiar dacă apa stinge focul, acesta poate fi transformat în abur în etapa următoare și poate deveni un element foarte puternic prin acumularea de energie. Conform principiilor feng shui, focul trebuie tratat întotdeauna cu respect.

 3. Metal

  Metalul este ascuțit, unghiular, neînsuflețit și rece – simbolurile sale sunt argintul și aurul . Spre deosebire de celelalte patru elemente, metalul este ferm. În forme mai mici, cum ar fi banii, metalul întruchipează bunăstarea materială.

 4. Apă

  Când apa își folosește toată puterea, poate fi chiar mai puternică decât focul. Apa neîmblânzită este periculoasă, dar energia apei înseamnă și schimbul de idei, comunicare și succes.

 5. Pământul este piatra de temelie a filozofiei feng shui și reprezintă atracție și mâncare. Pământul poate fi produs de foc sub formă de cenușă și distrus de un copac care se rădăcină în el și îl hrănește cu substanțe nutritive.

Yin și yang

La rândul lor, yin și yang sunt cele două forțe de bază care permit energiei chi să curgă liber. Primul este identificat cu elementul feminin, care este pasiv și calm. Un yang este un element masculin activ și puternic. Ambele energii sunt opuse, dar tind spre unele și sunt dependente una de cealaltă. Pentru ca armonia să prevaleze în univers, acestea ar trebui să se completeze reciproc și să se armonizeze.

În practica designului interior feng shui, se presupune că unele camere din casă sunt potrivite pentru activități yin și altele pentru yang .

 • După cum știți deja, yin-ul este un element calm, deci merită să-l folosiți în camerele în care ne odihnim, adică camera de zi, dormitorul și chiar baia.
 • La rândul său, în interiorul yang-ului, merită să amenajăm camere în care să nu ne odihnim. Sunt, printre altele: un birou sau o bucătărie.

Octogonul Bagua

Conform principiilor feng shui, baza pentru planificarea unui spațiu în care ne vom simți bine este așa-numitul bagua mesh. Ajută la desemnarea unui loc pentru camere individuale din casă și arată cum să aranjați aceste camere. Grila bagua este o diagramă împărțită în 8 zone.

Feng shui: culori

Tonurile naturale ale pământului și albul închis sunt culori ideale conform învățăturilor feng shui deoarece radiază confortul și liniștea. Merită să folosiți aceste culori feng shui atunci când amenajați un living, deoarece este o cameră care este folosită pentru relaxare și odihnă. Dar feng shui mai spune că culorile pot fi folosite pentru a înviora o cameră, atunci este mai bine să alegeți accente mai strălucitoare.

Maro delicat, alb plăcut, gri liniștitor și nisip sunt, conform învățăturilor chinezești, o alegere excelentă pentru un dormitor. Această filozofie chineză spune că ar trebui evitate culorile întunecate și mohorâte, precum și mobilierul în formă ascuțită și materialele dure, deoarece acestea interferează cu liniștea și relaxarea.

Loc de relaxare și odihnă: sufrageria

Camera de zi este un loc special pentru întreaga familie: în această cameră vă adunați în fiecare zi cu cei dragi, întâmpinați prieteni și oaspeți. Pe de o parte, sufrageria simbolizează relaxarea și liniștea, pe de altă parte, este o cameră în care se întâmplă multe, de exemplu, se țin conversații importante.

Un living feng shui în câțiva pași

 1. Evidențiați centrul camerei. Centrul camerei de zi ar trebui să rămână liber și vizual să se afle chiar în centru. Datorită acestui fapt, camera va radia pace și putere. Elementele rotunde, cum ar fi un covor confortabil sau o masă, vor sublinia aspectul camerei.
 2. Scaunele trebuie să fie de-a lungul liniei peretelui. Te va face să te simți în siguranță. O vedere neîntreruptă a întregii camere și a ușii funcționează similar – ne permite, de asemenea, să ne relaxăm.
 3. Mai multe surse de lumină. Camera ar trebui să fie iluminată cu diferite tipuri de lumină.
 4. De asemenea, nu uitați de intensitatea luminii. Ideal este unul care creează un echilibru între lumină și întuneric. Acest lucru are un efect pozitiv asupra corpului uman.

În afară de camera de zi, dormitorul este locul în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului. Trebuie să ne simțim în condiții de siguranță necondiționată în această cameră, deoarece renunțăm la controlul nostru în timp ce dormim. Aflați regulile feng shui în dormitor !

Cele mai importante 3 reguli pentru un dormitor în conformitate cu principiile feng shui

 1. Poziția patului este foarte importantă pentru un somn adecvat. Partea din față a patului trebuie să se sprijine de un perete robust și nu direct sub fereastră . Când vă culcați în pat, cel mai bine este să vedeți ușa și întreaga cameră din fața dvs. – acest lucru va spori sentimentul de siguranță. Păstrați orice dispozitiv electronic la distanță de pat, cum ar fi un televizor sau un telefon.
 2. Comodele și dulapurile pe care le folosiți pentru a depozita haine, rufe sau obiecte mici ar trebui să poată fi închise . Spațiul de sub pat nu trebuie blocat. Dacă doriți să păstrați ceva în sertarele de pat, alegeți-le pe cele care sunt cât mai departe de capul vostru.
 3. Ar trebui să renunțați la utilizarea oglinzilor în dormitor, deoarece acestea sunt o sursă de îngrijorare. Doar acele accesorii și decorațiuni ar trebui așezate în dormitor care respectă principiul dualității, adică mențin echilibrul yin și yang, lumină și umbră.

Cameră pentru copii armonioasă

O cameră pentru copii decorată în acest stil va asigura bunăstarea și armonia. Verificați ce ar trebui să vă amintiți atunci când amenajați o cameră pentru cei mai tineri membri ai casei.

 • Mobilierul dintr-o cameră pentru copii decorat în conformitate cu principiile feng shui trebuie să fie rotunde sau cel puțin rotunjite. Pentru că colțurile și marginile dăunează Chi-ului.
 • Materialele naturale sunt o necesitate pentru orice cameră. Cu atat mai mult în camera copiilor.
 • Accesoriile din interior ar trebui să aibă culori strălucitoare și calme.

Bucătărie în stil Feng Shui

Bucătăria, care este amenajată în conformitate cu principiile chineze feng shui, ar trebui, mai presus de toate, să fie în ordine. Lumina zilei este la fel de importantă. Dar cel mai important, feng shui are mult de-a face cu ergonomia, motiv pentru care este esențial un bun design al bucătăriei. Există superstiții despre bucătărie: se spune că aragazul, chiuveta sau frigiderul nu trebuie așezate una lângă alta. Elementul de apă este atribuit frigiderului și chiuvetei, precum și aragazului – Foc. Dacă proiectarea unei mici bucătării obligă aceste aparate să fie amplasate una lângă alta, nu intrați în panică.

Merită să aveți grijă de dulapurile de bucătărie spațioase, astfel încât toate vasele și tacâmurile să aibă locul lor. În bucătărie, culorile prietenoase, calde și pastelurile vor funcționa cel mai bine.

Un loc liniștit pentru a lucra

Conform regulilor feng shui la locul de muncă, acesta ar trebui să fie clar separat de restul apartamentului. Cu toate acestea, dacă biroul este lângă patul din dormitor, merită să separați acest mobilier cu un ecran, perdea sau altă piesă de mobilier. Spațiul de odihnă (energia Yin) nu ar trebui să fie împletit cu spațiul de lucru (Yang). Biroul trebuie așezat astfel încât persoana care lucrează la acesta să aibă un perete la spate și o vedere a camerei din fața sa. De asemenea, merită să vă asigurați că nicio piesă de mobilier nu își îndreaptă colțul către persoana care stă la birou, iar biroul în sine nu stă pe linia ferestrei.

Holul cu energie bună

Ar trebui să simțiți o energie bună din momentul în care intrați în apartament sau casă. Prin urmare, atunci când aranjați holul, merită să instalați o oglindă care nu numai că va mări vizual camera, dar va oferi și spațiului o strălucire. În plus, ușa din față ar trebui să fie „ordonată” . Ce înseamnă? Ușa ar trebui să aibă o plăcuță lizibilă cu un număr și un covor îngrijit.

Grădina Feng Shui

Grădina trebuie amenajată și ea în conformitate cu principiile bunei energii. Una dintre cele mai importante reguli este să o proiectăm după imaginea unui peisaj natural. În primul rând, nu uitați să păstrați echilibrul între jing și yang. Prin urmare, într-o astfel de grădină, plantele ar trebui selectate cu atenție, de exemplu, cele cu viță lungă în sus vor reprezenta yin, iar cele care cad pe pământ – yang .

În plus, în feng shui: apa este energie. De aceea merită să alocați spațiu în grădină pentru o fântână, izvor sau iaz. Și atunci când proiectați alei, acestea ar trebui proiectate în arcuri.

Decorațiuni cu energie chi

Chiar dacă Feng Shui este asociat cu reținere și simplitate, puteți utiliza anumite accesorii de origine care susțin fluxul de chi in casa ta. Conform totuldesprecasa.ro, acestea sunt:

 • plante și flori de interior,
 • Simboluri japoneze ale fericirii , de ex. Pisica Maneki Neko sau Daruma,
 • fotografii ale celor dragi,
 • lumânări,
 • boluri decorative cu apă,
 • țesături moi,
 • tămâie (pungi cu flori uscate),
 • accesorii din lemn sau metal.

Puteți folosi aceste decorațiuni pentru un flux bun de energie în casa dvs. Culorile vor crește și mai mult această stare pozitivă. Cu toate acestea, nu trebuie să vă schimbați întregul interior pentru a face acest lucru –  adăugați doar accente colorate pe fereastră sau pe pereți.

Feng shui în casă: 5 lucruri de care trebuie să fii atent

 1. Nu păstrați obiecte vechi pe care nu le mai folosiți. Feng shui-ul acasă este totul despre ordine și armonie.
 2. Nu utilizați flori uscate și artificiale. Pot acumula praf care blochează energia chi.
 3. Nu țineți prea multe lucruri lângă ușa.
 4. Nu depozitați lucrurile sub pat, deoarece vă puteți bloca subconștient zone din viață în acest fel.
 5. Nu așezați o oglindă în dormitor.

Scriu în general despre casă și grădină, despre instalații de încălzire sau chiar ferme ecologice. Am petrecut mulți ani documentându-mă despre foarte multe lucruri iar acum vreau să le împărtășesc cu voi.

Apasa ca sa comentezi
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ghid Practic Casa

Plante care aduc noroc, prosperitate și avere (Plante norocoase) conform Feng Shui

Published

on

By

crinul pacii - planta care aduce noroc

Potrivit Feng Shui, există anumite tipuri de plante care sunt clasificate drept plante care aduc noroc. Se spune că plantele Feng Shui aduc prosperitate, avere, dragoste și noroc. De aceea, unele tipuri de „plante norocoase” sunt numite arbori de bani. Există și alte plante pe care Feng Shui consideră că aduc noroc, cum ar fi bambusul norocos, plantele de cauciuc, orhideele și unele tipuri de ferigi și palmierii de interior.

A avea un număr de plante de apartament este bine pentru a ajuta la purificarea aerului din casa și la îmbunătățirea umidității. Feng Shui spune că anumite plante ajută la echilibrarea elementului apă și au ca rezultat eliminarea energiei negative. Există, de asemenea, cercetări științifice care arată că plantele de interior pot ajuta la reducerea stresului. Alte studii au arătat că plantele au un efect în general pozitiv asupra bunăstării unei persoane.

Plantele care aduc noroc, bogăție și sănătate conform Feng Shui

Să ne uităm mai detaliat la „plantele norocoase” chinezești, începând cu cele 2 dintre cele mai populare – planta banilor și arborele banilor.

Arbore de jade (Crassula Ovata)

Feng Shui dictează că anumite tipuri de plante de jad din genul Crassula pot contribui la aducerea de prosperitate și noroc. Specia de plante jad Crassula ovata este numit, de asemenea, copacul de bani, copacul care aduce bani, arborele de bani. Se spune că frunzele în formă de monedă ale acestei plante Feng Shui simbolizează bogăția.

Deși numită arbore de bani, planta Crassula ovata  nu trebuie confundată cu adevăratul arbore de bani Pachira aquatica.

Plantele de jad sunt un tip de suculente care au tulpini asemănătoare copacilor, ramuri netede și frunze groase cărnoase. Frunzele suculente sunt verzi de jad, iar unele soiuri pot avea margini roșii sau galbene. Aceste frunze în formă ovată pot crește până la 3 – 9 cm lungime și până 4 cm lățime.

Dacă ești norocos, plantele de bani pot începe să înflorească iarna. Apar flori mici, roz sau albe, în formă de stea și emană un miros dulce. Plantele de jad vor înflori de obicei atunci când mediul este potrivit în lunile de iarnă. Acest lucru se întâmplă de obicei când nopțile sunt mai lungi, vremea este mai rece și planta nu primește apă timp de câteva săptămâni.

În unele cazuri, plantele de bani pot crește până la 2,5 m înălțime și pot arăta ca un copac mare, asemănător unui arbust. Cu toate acestea, plantele de bani care cresc în interior vor ajunge rareori la aceste înălțimi.

Arborele de bani (Pachira Aquatica)

plante care aduc noroc

Arborele de bani este considerat plantă norocoasă (sau copac norocos) care aduce prosperitate și noroc

Una dintre plantele Feng Shui despre care se spune că atrage bani. Această plantă ornamentală de apartament este o specie de copac din genul Pachira aparținând familiei Malvaceae. Veți vedea adesea poze cu această plantă de copac de bani ( Pachira aquatica ) cu trunchiuri împletite crescând în recipiente.

Asemănător plantelor de jad, se spune că planta arborelui de bani aduce avere, bogăție și prosperitate. Acesta este unul dintre motivele pentru care este numită și „plantă monetară”. Cu toate acestea, în afară de legătura lor cu Feng Shui, plantele de jad și Pachira aquatica nu au nicio legătură.

Legenda spune că planta copacului de bani a devenit o plantă de bun augur atunci când un om sărac s-a rugat pentru bani. Apoi a dat peste această plantă cu aspect ciudat. El l-a văzut ca pe un copac norocos când a început să câștige bani vânzând plantele pe care le-a crescut din semințe.

Bambus norocos (Dracaena Sanderiana)

Bambusul norocos este o plantă Feng Shui care aduce noroc și bani

Se spune că bambusul norocos este o plantă de bun augur pentru casă, care aduce noroc, fericire și prosperitate. Tipul de bambus norocos Feng Shui este specia Dracaena sanderiana. Alte nume pentru această plantă de apartament cu farmec norocos includ bambusul chinezesc de apă, Zeița milei și dracaena lui Sander.

Deși această plantă arată ca bambusul, nu face parte din aceeași familie cu bambusul adevărat Poaceae. Fiind o plantă ornamentală atractivă, planta are tulpini lungi, drepte, cărnoase din care rasar frunze lungi. Tulpinile asemănătoare bambusului pot crește până la 1 metru, dar în Feng Shui sunt preferate variații mai scurte ale plantei „bambus”.

Pentru a avea grijă de bambusul norocos, tăiați tulpinile mai scurt din când în când. Acest lucru va ajuta la dirijarea energiei înapoi în tulpină și frunze și va continua să crească sănătos. Tăierea ocazională și păstrarea lor în recipiente mici va ajuta la limitarea înălțimii.

Plantele norocoase de bambus Feng Shui sunt de obicei vândute în recipiente de sticlă sau ghivece cu doar pietre și apă. Veți descoperi că plantele se dezvoltă la fel de bine în apă ca și în sol. Acest lucru face din bambusul norocos una dintre cele mai ușor de îngrijit plante. Dacă păstrați aceste plante de „noroc” doar în apă, adăugați puțin îngrășământ lichid în fiecare lună și evitați completarea cu apă de la robinet, dar folosiți apă filtrată sau apă de ploaie.

Feng Shui spune că numărul de tulpini de bambus are semnificații diferite atunci când vine vorba de a atrage avere. Se spune că 3 tulpini reprezintă fericirea, bogăția și viața lungă. 5 sau 6 tulpini pot însemna bogăție și noroc. Și, 7 tulpini pot simboliza sănătatea bună.

Arbore de cauciuc (Ficus elastica)

ficus elastica - planta care aduce noroc

Cultivarea plantelor ornamentale de cauciuc în interior se spune că aduce bogăție, deoarece este o plantă norocoasă

Alegeți o plantă de cauciuc pentru a ajuta la purificarea aerului și pentru a ajuta la introducerea echilibrului în mediul dumneavoastră de viață. Feng Shui spune că specia Ficus elastica atrage bogăția, prosperitatea și norocul.

Arborele de cauciuc este unul dintre numeroasele tipuri de arbori ficus de interior. Este un membru al familiei Moraceae, ceea ce înseamnă că acest noroc este legat de smochine. Plantele ornamentale de cauciuc au frunze mari ovale groase care pot fi într-o gamă de culori. Unele tipuri de Ficus elastica au frunze verzi strălucitoare, unele au frunze pestrițe galbene sau alb-crem și verzi, iar altele au frunze roșii visinii.

Amplasarea strategică a unei plante de cauciuc poate ajuta la crearea unui mediu natural, fără stres într-o cameră.

În Feng Shui, se spune că plantele cu frunze rotunjite, cum ar fi planta de cauciuc, sunt asociate cu energia pozitivă.

Orhidee

orhidee violet - planta care aduce noroc

Cultivați orhidee în casă pentru că este o plantă atractivă de noroc

Orhideele nu sunt doar frumoase la vedere, ci, potrivit Feng Shui, ele sporesc și norocul atunci când vine vorba de familie. Potrivit unor surse, orhideele violete sunt cele mai de bun augur plante din toate miile de tipuri de orhidee.

Multe plante Feng Shui sunt doar tipuri de arbuști sau copaci cu frunze verzi. Deci, orhideele ies cu adevărat printre ele ca fiind cele mai atractive dintre toate „plantele norocoase” disponibile. Orhideele sunt, de asemenea, un simbol al iubirii și frumuseții în multe culturi. În Feng Shui, ele simbolizează fericirea, relațiile mai bune și fertilitatea sporită.

Există mii de hibrizi și soiuri de orhidee din care să alegeți. Unele dintre cele mai frumoase orhidee care sunt ușor de îngrijit sunt orhideele Paphiopedilum și Phalaenopsis. Acestea pot avea doar flori albe simple pentru a ajuta la promovarea sentimentelor de calm și pace. Sau, orhideele viu colorate pot ajuta la reprezentarea pasiunii, energiei și creativității.

Cele mai multe tipuri de orhidee din au frunze mari groase care cresc la baza tulpinii. Din centrul plantei ies tulpini lungi și flori mari cresc pe lungime.

Orhideele pot face cadouri frumoase pentru familiile noi sau pentru a promova armonia pentru oricine într-o relație.

Crinul păcii (Spathiphyllum)

crinul pacii - planta care aduce noroc

Crinul păcii simbolizează norocul potrivit Feng Shui-ului chinez

Crinii de pace sunt un plus excelent pentru orice cameră pentru a ajuta la curățarea aerului și a evoca un sentiment de armonie. Feng Shui spune că crinii de pace ajută la noroc și bunăstare. Frunzele sale mari elegante și verzi și florile albe strălucitoare ajută la crearea unei atmosfere plăcute în orice cameră. Unii oameni descriu crinii păcii drept o „plantă pentru purificarea aerului”.

Un studiu NASA din 1989 a enumerat crinii păcii printre plantele care ajută la purificarea aerului. Studiul a constatat că plantele de aer, cum ar fi crinii păcii, ajută la eliminarea formaldehidei și a benzenului din aer.

Deși aceste plante atractive au cuvântul „crin” în numele lor, nu sunt adevărați crini din familia Liliaceae. Crinii de pace sunt un gen de plante cu frunze cu flori din familia Araceae. Cele mai remarcabile caracteristici ale crinilor sunt frunzele mari de culoare verde închis și florile albe pure. Frunzele lor pot crește până la 65 cm lungime și până la 25 cm lățime. Acestea sunt în contrast cu florile albe care au o singură petală care poate avea între 10 – 30 cm lungime.

Puteți plasa crini de pace oriunde unde aveți nevoie pentru a îmbunătăți calitatea aerului. Acestea pot fi utile în special în birouri sau pe birouri.

Citrice

Citricele ornamentale de interior sunt considerate copaci norocoși care pot atrage bani și noroc

Cultivarea pomilor de citrice în ghivece în interior este o altă modalitate de a atrage bani și noroc, potrivit Feng Shui-ului chinez. Se pretinde că plantele norocoase precum citricele aduc noroc și prosperitate casei. Unii adepți Feng Shui folosesc arbori de citrice pentru grădinile lor. Cu toate acestea, există mulți arbori ornamentali de portocali, lămâi și tei pe care îi puteți crește în casă.

Palmier pitic (Chamaedorea Elegans)

palmier pitic - aducator de noroc

Palmierul pitic este o plantă de apartament populară care aduce prosperitate și noroc

Palmierii pitici au, de asemenea, un loc în cultura Feng Shui ca purificator de aer și pentru a îmbunătăți echilibrul. Unul dintre cele mai bune tipuri de palmieri pitici pentru decorarea casei tale este palimierul de salon ( Chamaedorea elegans ). După cum sugerează și numele său botanic, palmierul de salon este o varietate elegantă de palmier. Este, de asemenea, unul dintre cele mai populare tipuri de plante de apartament din lume.

Feriga de camera (Nephrolepis exaltata)

feriga de camera - aduce noroc

Ferigile de camera este o plantă aducătoare de noroc conform Feng Shui

Feriga de cameră este o altă plantă importantă de purificare a aerului care ajută la crearea unui sentiment de pozitivitate în orice cameră. Numită și ferigă cu sabie, ferigă cu oase de pește și ferigă sălbatică Boston, această specie de ferigă este una dintre cele mai primitoare plante pe care le poți avea.

Ferigile de cameră pot înfrumuseța orice tip de cameră cu frunzele sale lungi.

Continue Reading

Trending

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x