Connect with us

Diverse

Doi actori si-au facut o casa din baloti de paie cu doar 3500 de euro si traiesc fericiti

Publicat

pe

Doi actori romani care nu au vrut sa plateasca rate la banca o mare parte din viata au reusit sa isi construiasca o casa traditionala simpla, la pret de masina veche.

Ciprian Ciuciu-Pitz este actor la Teatrul Regina Maria din Oradea. Sotia sa, Melu, joaca la Teatrul Maghiar. In doi ani – cu sprijinul rudelor si prietenilor – ei au reusit sa ridica o casa cu ziduri din baloti de paie.

“Nu am avut o suma de bani pregatita. Nu am pornit la drum cu ideea de a face un credit si de a avea bani pregatiti, ci am pornit cu ce putem, cu ce avem si am luat-o din aproape in aproape, astfel incat a ajuns sa ne coste 2 ani si aproximativ 3.500 de euro”, spune Ciprian pentru adevarul.ro.

Fundatia casei este de beton. In rest, tinerii au folosit in mare parte materiale naturale, cum sunt paiele, lemnul sau lutul. Casa are structura de lemn si peretii din baloti de paie. Principalele camere sunt livingul de la parter si dormitorul din mansarda. Tot la parter este si baia. Acoperisul tuguiat se termina cu un luminator facut pe comanda. Prin el, noaptea, cei doi pot admira cerul instelat.

Curentul si-l produc singuri, cu ajutorul panourilor fotovoltaice. ” Incercam sa folosim cat de mult si apa de ploaie pe care o colectam, urmand sa o si filtram”, adauga Ciprian.

Aceasta casa este insa doar primul pas din planul celor doi. Vor sa ridice pe pamantul cumparat un adevarat complex, cu case din cob, din busteni, din cauciucuri, din saci de pamant.

„Vrem sa cladim o casa de tip Earthship, din cauciuri, alta din segmenti de busteni si inca una din saci de pamant. Vom organiza workshop-uri, astfel incat oamenii sa vada practic cum pot construi ecologic. Totodata, dorim sa ne oferim propria hrana, la parametri cat mai mari. Vrem sa mai facem o gradina, o sera sapata in pamant, un turn, un lac”, incheie actorul.

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Iată cum să construiești o afumătoare – pas cu pas

Publicat

pe

Scris de

Conservarea alimentelor în aceste vremuri pare o muncă dificilă, cu excepţia cazului în care doriţi să o faceţi într-un mod natural. Mediul perfect pentru alimente gustoase şi conservate natural este o afumătoare. Această piesă minunată te va pregăti pentru toate produsele şi felurile de mâncare specifice sezonului. A face o astfel de structura în curte nu este o sarcinasimplă, dar îţi va oferi nişte recompense fructuoase în următoarele câteva luni. Am pregătit un set complet de instrucţiuni în acest articol.

Citeşte continuarea

Trending