rosturi gresie innegrite

Curățarea rosturilor de gresie și faianță: sfaturi și soluții


În timp, rosturile dintre plăci se întunecă, apare mucegaiul și fac bucătăria să pară ponosită și neîngrijită. În acest articol, vă vom explica cum să curățați rosturile plăcilor pas cu pas cu produse naturale eficiente și ieftine.

Cu toții am întâlnit murdăria care se acumulează în timp în rosturile dintre gresie, atât pe podea, cât și pe pereții bucătăriei. Este important să curățați frecvent bucătăria pentru a preveni acumularea murdăriei, din acest motiv vă dezvăluim câteva dintre cele mai bune sfaturi ale noastre pentru a redescoperi strălucirea trecutului. Deși există multe produse specifice pentru curățarea chitului și gresiei de bucătărie, vrem să vă arătăm cum să o faceți cu produse eficiente, naturale și de casă. 

Rosturile podelei înnegrite, dacă faceți acest lucru, îndepărtați toată murdăria

rosturi de gresie innegrite

Dacă podeaua și pereții bucătăriei tale sunt acoperite cu gresie, trebuie să-ți faci griji cu privire la curățarea lor din când în când. Produsele care funcționează cel mai bine pentru curățarea chitului și a plăcilor sunt bicarbonatul de sodiu, oțetul, pasta de dinți, alcoolul sau soluția de curățare a sticlei.

Pastă de dinţi

Pasta de dinți mai ales cea care are o formulă de albire cu bicarbonat de sodiu este un remediu excelent pentru curățarea rosturilor negre dintre gresie și faianșă și pentru a le face să arate ca noi. Tot ce trebuie să faceți este să întindeți pasta cu o periuță de dinți sau un burete veche și să frecați energic. Clătiți apoi cu apă rece și veți vedea că vor fi din nou albi și curați.

Bicarbonat de sodiu, oțet și apă fierbinte

Această formulă este mai puțin agresivă decât mulți detergenți de pe piață atunci când vine vorba de curățarea rosturilor de plăci înnegriteSe amestecă bicarbonatul de sodiu, oțetul alb și apa foarte fierbinte și se aplică. Apoi mergeți cu o perie sau o periuță de dinți și frecați. Clătiți cu apă!

Alcool

Oricât de incredibil ar părea, alcoolul este cu adevărat eficient pentru curățarea rapid și ușor a chitului de faianță de bucătărie. Aplicarea lui este ușoară și constă în turnarea produsului pe o cârpă de bumbac fără scame și spălarea plăcilor din bucătărie.

Detergenți pentru sticlă

Datorită aburului constant degajat în timpul gătitului, plăcile de bucătărie își pierd strălucirea și acumulează murdărie. De aceea ar trebui făcută o curățare regulată a plăcilor tale de bucătărie și, fără îndoială, cel mai bun mod de a le curăța și de a le face strălucitoare este prin pulverizarea unui detergent de geamuri. Rezultate garantate!

Iti recomandăm și..

– folosiți o perie la curățarea îmbinărilor

Folosirea unei periuțe de dinți — o periuță de dinți veche este în regulă — va ajuta produsul sau amestecul de curățare să pătrundă mai mult și să elimine mai multă murdărie. Doar asigurați-vă că perii nu sunt prea duri pentru a nu zgâria faianța sau a-i deteriora strălucirea.

– folosiți abur în cazuri complicate

Ai un aspirator cu spalare? Ei bine, veți obține rezultate mai bune și pentru acele linii de chit prea înnegrite. Aplica unul dintre remediile indicate mai sus si intensifica efectul produselor folosite prin curatare cu abur. Acest lucru este valabil doar pentru cazurile mai complicate și mai severe.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile