macerat de urzici

Cum se prepară îngrășământ natural din macerat de urzici


În locul produselor industriale, maceratul de urzici este inofensiv și chiar mai eficient

De obicei, îngrășământul este folosit pentru a obține o recoltă bogată, dar de un anumit tip. Adică cel pus pe piață de marile companii din sector, ușor accesibil în centrele comerciale. Cu toate acestea, puteți obține rezultate mai bune pentru mai puțin cu macerat de urzici.

Macerat de urzici: cum se obține un îngrășământ organic

macerat de urzici

Maceratul de urzici, care poate fi preparat direct acasă. Procedura care trebuie implementată – veți vedea singur – este dezarmant de simplă. In cateva ore vei avea rezultatul dorit si deja il vei putea folosi pe plantele tale.

Înainte de a insista asupra pașilor de urmat, asigurați-vă că obțineți următoarele ingrediente:

  • o găleată sau lighean
  • 500 de grame de urzica proaspata sau, alternativ, 100 g de urzica uscata;
  • 5 litri de apă.

Când iei urzica în mână, folosește mănuși pentru a evita iritarea pielii. Tăiați între 30 și 40 cm din partea aeriană, adică cea finală. În acest moment, pune-le la înmuiat într- un vas cu 5 litri de apă timp de 24 de ore (sau chiar 48 dacă urzica este uscată).

După aceea, se filtrează printr-o sită (care trebuie acoperită cu o cârpă de bumbac), se stoarce bine și se toarnă lichidul într-un nebulizator cu pulverizare. Acum îngrășământul tău natural este gata: pulverizează-l atât pe frunze, cât și pe tulpina plantei și admiră creșterea.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile